Povestea zălăuancei care promovează baletul pentru dezvoltarea armonioasă a celor mici

Într-un oraş în care alternativele oferite copiilor pentru petrecerea timpului liber sunt extrem de puţine, Mirela Pop, o tânără de 38 de ani din Zalău, îi învaţă pe cei mici mişcările graţioase ale baletului, ajutându-i să se dezvolte frumos. Mirela Pop avea doar opt ani când a intrat pentru prima dată într-o sală de balet. Văzuse balerine în spectacolele televizate, îndrăgea teribil acest stil de dans şi a fost atât de fascinată de feminitatea, graţia şi eleganţa lor, încât în sufletul ei de copil s-a născut dorinţa de a le…

Mai mult...

Unirea Mirşid, la primul meci în faza naţională a Cupei României

Miercuri după-amiază sunt programate meciurile din cadrul primei faze a Cupei României la fotbal, etapă în care vor evolua şi două reprezentante ale Sălajului. Câştigătoarea fazei judeţene în Sălaj, Unirea Mirşid, va întâlni tocmai cealaltă reprezentantă a judeţului, FC Zalău, formaţie ce activează în Liga a III-a de fotbal. Echipa din Mirşid este la primul său meci într-o astfel de competiţie, având în vedere că a câştigat în acest an, în premieră, atât Cupa României în Sălaj, cât şi Liga a IV-a. FC Zalău a fost inclusă în competiţie încă…

Mai mult...

Prezenţă internaţională la „Cupa Municipiului Zalău”

Baza sportivă de tenis de lângă Sala Sporturilor a găzduit al finele săptămânii trecute cea de-a VIII-a ediţie a „Cupei Municipiului Zalău” la tenis de câmp, competiţie rezervată veteranilor. Peste 90 de participanţi din întreaga ţară, dar şi din străinătate au evoluat la ediţia din acest an, unde a avut şi Sălajul câţiva reprezentanţi. Dintre sălăjenii care au evoluat la această competiţie, cele mai bune rezultate au fost obţinute de Cornel Florean, care a ajuns în finala categoriei plus 50 de ani. La finalul unui meci extrem de disputat, zălăuanul…

Mai mult...

Şeful FRF vine în judeţ pentru o investiţie de peste 200.000 de euro: La Zalău se va construi primul teren sintetic de fotbal

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, va fi prezent la Zalău, peste două săptămâni, pentru a stabili condiţiile în care în municipiu se va construi un teren sintetic de fotbal. Acesta va fi primul teren sintetic care va putea găzdui un joc de fotbal „11 contra 11”. După cum a declarat preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF), Daniel Sabou, şeful FRF va ajunge în Zalău în 22 august, urmând să poarte discuţii atât cu reprezentanţii fotbalului sălăjean, cât şi cu autorităţile locale. „La Consfătuirea Federaţiei Române de Fotbal…

Mai mult...

Distribuirea pachetelor alimentare UE continuă

Primăria Municipiului Zalău, prin Direcția de Asistență Socială Comunitară Zalău, continuă distribuirea pachetelor alimentare prin Programul  Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate pentru anul 2015. Direcția de Asistență Socială Comunitară Zalău aduce la cunoștință tuturor beneficiarilor că sunt așteptați, în continuare, să își ridice produsele, pe Str. Avram Iancu, Punctul Termic 38, de luni până vineri, între orele 8.00-16.00, cu mențiunea că operațiunea de distribuire a alimentelor pe programul POAD pentru anul 2015 se va încheia în data de 31 august 2016. Până în prezent, peste 50.000 de sălăjeni au beneficiat de…

Mai mult...

Acţiuni ale Poliţiei în cluburi, baruri şi pe şoselele din judeţ

Polițiștii sălăjeni au organizat în perioada 5 – 7 august, o acțiune în cluburile  și barurile din judeţ, pentru prevenirea și combaterea activităţilor infracţionale. La acţiuni au participat poliţişti de la structura de ordine publică, investigaţii criminale și de la alte formaţiuni de poliţie. În urma acțiunii, au fost constatate trei infracţiuni și au fost aplicate 37 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.400 lei. Dintre acestea, 11 sunt prevăzute de Legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încalcare a unor norme de conviețuire socială și a ordinii și liniștii publice,…

Mai mult...

Termen limită pentru vizarea carnetului de rentier agricol

Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) anunţă că rentierii agricoli trebuie să se prezinte până miercuri, 31 august, pentru a obţine viza pentru carnetele de rentieri, în vederea încasării banilor. Pentru vizarea carnetului de rentier agricol, solicitantul- rentierul personal, ori prin mandatar, curator sau tutore, trebuie să semneze o declaraţie pentru obţinerea vizei anuale. Pe lângă carnetul de rentier agricol şi actul de identitate al solicitantului este necesară, în momentul vizării carnetului, prezentarea deciziei de la comisia de expertiză medicală – pentru solicitanţii pensionaţi pe caz de boală,…

Mai mult...

Şimleul, singurul oraş sălăjean care a marcat Săptămâna Internaţională a Alăptării: “Este dreptul copilului să fie alăptat oriunde şi oricând”

  Săptămâna Internaţională a Alăptării, sărbătorită în întreaga lume în perioada 1-7 august, a fost marcată şi în judeţul nostru, la Spitalul Orăşenesc „Prof. dr. Ioan Puşcaş” din Şimleu Silvaniei. Mămici şi graviduţe, asistente medicale şi medici, elevi şi studenţi au participat, zilele trecute, la evenimentul „Îţi mulţumesc, mamă, pentru că m-ai alăptat!”, organizat de către Asociaţia Samas, în colaborare cu unitatea medicală de sub Măgura şi cu Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – Filiala Sălaj. Evenimentul a avut ca scop promovarea Campaniei de educaţie…

Mai mult...

COPILUL MINUNE AL MUZICII EDM, MARTIN GARRIX A FOST FASCINAT DE PUBLICUL UNTOLD!

UNTOLD 2016 – DAY FOUR!!! Cea de-a patra zi a festivalului UNTOLD i-a adus pe scenă pe doi dintre cei mai buni DJ ai lumii, AFROJACK și MARTIN GARRIX. Copilul minune al muzicii EDM, Martin Garrix a fost pentru prima dată în România și s-a declarat impresionat de publicul extraordinar pe care l-a găsit aici dar și de line-up-ul festivalului. Peste 75.000 de festivalieri s-au bucurat în ultima zi a festivalului și de spectacolul de închidere. Martin Garrix “Abia am așteptat să ajung la Cluj. Mi-au povestit toți prietenii mei…

Mai mult...

“Aerul grădinii” – laitmotivul Simpozionuli de arte vizuale de la Jibou

Centrul de Cercetări Biologice „Vasile Fati” Jibou găzduieşte, în perioada 6-20 august 2016, cea de-a cincea ediţie a Simpozionului de arte vizuale „Arta în Grădină”, organizat împreună cu Centrul pentru Cultură și Artă al județului Sălaj şi susţinut de Asociația „Inceptus” din Cluj-Napoca și revista online Modernism.ro din București. Luni, 8 august, s-a dat startul simpozionului în frumoasa grădină botanică din Jibou, acolo unde participanţii împreună cu organizatorii au deschis în mod oficial seria de manifestări. Provocarea ediţiei din acest an o reprezintă tema „Aerul Grădinii”, pe care organizatorii o…

Mai mult...

Descoperire şocantă în Jibou! Fragmente osoase umane, găsite de un pescar pe malul Someşului

Un sac conţinând mai multe fragmente osoase a fost găsit duminică, 7 august, de către un bărbat din localitatea Jibou, pe malul stâng al râului Someş. Bărbatul se afla la pescuit, când a observat sacul, despre care pescarii din zonă susţin că zăcea de mai multe luni pe malul râului. „În data de 7 august 2016, în jurul orei 15.30, un bărbat a sesizat prin apelul de urgență 112 faptul că, în localitatea Jibou, pe malul stâng al râului Someș a găsit un sac în interiorul căruia a observat mai multe fragmente…

Mai mult...

RAFTUL CU CARTE: Viaţa unui sclav american

autor: Frederick Douglass Fost sclav, aboliţionist înflăcărat, scriitor strălucitor, redactor de ziar şi orator plin de elocvenţă, ale cărui discursuri au aprins cauza aboliţionismului, Frederick Douglass (1818–1895) a avut o viaţă uluitoare. Copilăria şi tinereţea i-au fost dominate de abuzuri fizice, de lipsuri şi tragedii, dar printr-o tărie de caracter rar întâlnită, Douglass a reuşit să depăşească aceste obstacole pentru a deveni un reprezentant de frunte al semenilor săi. În Viaţa unui sclav american, care reprezintă cea mai citită şi citată dintre operele sale, Douglass oferă descrieri explicite ale propriei…

Mai mult...

Zvonoteca

# Există în judeţ o categorie de patroni pe care Dumnezeu i-a blagoslovit, pe lângă bănet, merţan, şi burtoiul aferent, cu o cantitate considerabilă de prostie. Un exemplu a răsărit falnic luni dimineaţa, în Zalău, odată cu Soarele de pe ceruri. Pe scurt: băiatul – angajatul pe post „de toate”, inclusiv detentor de nervi de şef, aştepta la poarta unei spălătorii auto, înainte de începerea programului, şi mânca, firesc, dintr-un sandviş, ca orice om care ia un mic dejun frugal înainte să înceapă munca. Iese, agale, burtoiul din merţan, apare…

Mai mult...

Cum obţin adeverinţa de vechime?

Adeverinţa de vechime în muncă este noul instrument de atestare a vechimii după desfiinţarea carnetelor de muncă. Salariaţii au dreptul să solicite acest document angajatorului. Concomitent, angajatorul are obligaţia de a elibera adeverinţa de vechime în muncă în termen de 15 zile de la data solicitării. După data de 1 ianuarie 2011, evidenţa muncii se realizează doar electronic, prin ReviSal. Obligaţia angajatorului de înfiinţare a unui registru general de evidenţă a salariaţilor este stipulată în articolul 34 din Codul muncii. Adeverinţa de vechime este eliberată doar la solicitarea salariatului sau…

Mai mult...