Acţiuni ale Poliţiei în cluburi, baruri şi pe şoselele din judeţ

Polițiștii sălăjeni au organizat în perioada 5 – 7 august, o acțiune în cluburile  și barurile din judeţ, pentru prevenirea și combaterea activităţilor infracţionale.

La acţiuni au participat poliţişti de la structura de ordine publică, investigaţii criminale și de la alte formaţiuni de poliţie. În urma acțiunii, au fost constatate trei infracţiuni și au fost aplicate 37 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.400 lei. Dintre acestea, 11 sunt prevăzute de Legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încalcare a unor norme de conviețuire socială și a ordinii și liniștii publice, două sunt prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, două sancțiuni au fost aplicate la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, iar 22 au constituit alte fapte.

 Controale “la sânge”, în mini-vacanţa  12 – 15 august

O altă acţiune demarată săptămâna trecută, de această dată a polițiștilor rutieri, în scopul  preveniri și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, cum ar fi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, a nerespectării regimului depăşirilor sau regimului vitezei în localităţi, ori neacordarea de prioritate pietonilor sau autovehiculelor.. Astfel, pentru menţinerea unui climat de ordine și siguranţă rutieră, pe şoselele din judeţ, poliţiştii cu atribuții în domeniu, desfășoară în perioada 8 -15 august, o acţiune pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de producere a accidentelor rutiere grave. Acţiunile vor avea loc pe toate şoselele care străbat judeţul iar controalele se vor intensifica în zilele dar şi nopţile acestui weekend, cu atât mai mult cu cât vom avea de-a face cu o mini-vacanţă, dată fiind ziua liberă de luni, 15 august. Pe șoselele sălăjene, în perioada 1 ianuarie – 31 iulie, s-au produs 91 accidente de circulaţie, în urma cărora 14 persoane și-au pierdut viața și 89 au fost grav rănite. Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere grave au fost indisciplina pietonală, viteza, sub cele două forme, neadaptată şi excesivă, dar și accidentele produse din cauza bicicliștilor.  Acțiunea are ca obiective depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a tuturor celor care încalcă prevederile legale.

Prudenţă şi respect în trafic

Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj recomandă șoferilor să adapteze permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune, și să nu se angajeze în efectuarea de depăşiri neregulamentare sau riscante. Reamintim că această manevră se face numai după o asigurare temeinică. Totodată, Poliţia sălăjeană recomandă șoferilor să respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule, să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice şi să acorde un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alte articole

Leave a Comment