Descoperire şocantă în Jibou! Fragmente osoase umane, găsite de un pescar pe malul Someşului

Un sac conţinând mai multe fragmente osoase a fost găsit duminică, 7 august, de către un bărbat din localitatea Jibou, pe malul stâng al râului Someş. Bărbatul se afla la pescuit, când a observat sacul, despre care pescarii din zonă susţin că zăcea de mai multe luni pe malul râului.

„În data de 7 august 2016, în jurul orei 15.30, un bărbat a sesizat prin apelul de urgență 112 faptul că, în localitatea Jibou, pe malul stâng al râului Someș a găsit un sac în interiorul căruia a observat mai multe fragmente osoase”, ne-au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj. Potrivit sursei citate, la faţa locului s-a deplasat echipa operativă formată din procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj şi poliţişti. Osemintele găsite au fost ridicate şi predate Serviciului Judeţean de Medicină Legală Sălaj, pentru experiză. „Cercetările continuă în vederea stabilirii împrejurărilor în care fragmentele de natură umană au ajuns în raul Someș”, au precizat oficialii IPJ Sălaj.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Crin Bologa,  susţine că varianta omorului este puţin probabilă şi că idiciile existente duc spre varianta profanării de cadavre şi morminte. De asemenea, spune sursa citată, primele cercetări indică faptul că osemintele ar fi aparţinut, cel mai probabil, unei persoane de sex feminin, decedate în urmă cu cel mult cinci ani.  “Într-un sac au fost descoperite mai multe oase şi resturi, ce par a fi umane. Medicii legişti au făcut constatarea, iar deocamdată nu avem indicii că ar fi vorba despre omor. Mai degrabă putem vorbi despre profanare de cadavre sau morminte”, a precizat Crin Bologa.

Acesta a mai spus că oasele prezentau indicii de autopsiere – calota craniană avea urme specifice unei astfel de intervenţii – şi că în sac, alături de oase, a fost descoperit şi un giulgiu, asemănător celor folosite la înmormântări.

Alte articole

Leave a Comment