Zvonoteca

# Există în judeţ o categorie de patroni pe care Dumnezeu i-a blagoslovit, pe lângă bănet, merţan, şi burtoiul aferent, cu o cantitate considerabilă de prostie. Un exemplu a răsărit falnic luni dimineaţa, în Zalău, odată cu Soarele de pe ceruri. Pe scurt: băiatul – angajatul pe post „de toate”, inclusiv detentor de nervi de şef, aştepta la poarta unei spălătorii auto, înainte de începerea programului, şi mânca, firesc, dintr-un sandviş, ca orice om care ia un mic dejun frugal înainte să înceapă munca. Iese, agale, burtoiul din merţan, apare şi patronul, prieten bun cu şeful – cum altfel? – şi, între două beşini şi trei râgâieli, se târăşte cu dâră către poarta unităţii şi îi aplică o scatoalcă după ceafă bietului copil: – Iar mânânci mă, diminiaţa? Munca când o începi?…”. Bietul băiat, care era gata să vină grămadă cu cele 49 de kile pe care le poseda, i-a aruncat patronului prostovan o privire care valora cât o sută de cuvinte de bine. Întrebare – întrebătoare pentru posesorul de burtoi: – Dar tu, animalule dragă, tu nu bagi în tine, niciodată, „diminiaţa”? Sau un mic dejun, şi acela sărăcăcios, când e în mâna unui angajat, e ceva care te face să acţionezi instant cu copita în capul lui?

# Recenta vizită pe meleaguri meseşene a delegaţiei Ambulanţei bucureştene şi a conducerii pe ţară a importantei instituţiii medicale, i-a lăsat cu gura căscată pe superiorii din Capitală, prin felul în care au fost primiţi, dar, mai ales, prin rezultatele pe care le-au constatat vizitând spaţiile urgenţelor din Zalău. De la pregătirea cadrelor la timpii de reacţie şi până la spaţiile frumos amenajate în care medicii de la urgenţe îşi desfăşoară activitatea, şefii de la Bucureşti au avut numai cuvinte de laudă. Dacă e să judecăm şi după rezultatele pe care ai noştri le au la competiţiile din ţară, unde ies mai mereu fruntaşi, atunci putem spune că nicio laudă nu este gratuită şi că aceşti oameni merită, pe lângă criticile care oricum vor curge mereu, un cuvânt bun şi o felicitare sinceră din partea noastră.

Alte articole

5 Thoughts to “Zvonoteca”

 1. Mihai

  Urasc politica,politicienii si lingaii de orice fel. Se pare ca Magazin Salajean+Balint (ala care-i director la Ambulanta)in ce partidul draq o fi = love. Trist de tot!

  1. Anonim

   Intr-adevar trista alianta . Pacat de magazin salajean

 2. Anonim

  E vorba de niste oameni care chiar muncesc zi si noapte, ca noi toti. Daca altii ii apreciază, de la Bucuresti fiind, cred ca e mai trist faptul ca noi, dupa modelul vechi ” ce e de acasa, e prost” , nu le apreciem rezultatele. Când vei fi nevoit sa suni la 112, ai sa realizezi asta.

 3. Me

  Pt Mihai: „e usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune”! Si noi, cei care stim ce inseamna munca, uram pe cei care critica, gasesc nod in papura, jugnesc, judeca gratuit! te invitam in mijlocul voluntarilor, sa vezi ce inseamna munca la ambulanta. Atata doar ca n-o sa mai ai tim sa stai in fotoliu si sa dai conotatii politice unor merite pe care le au OAMENII de acolo – medici, asistenti, ambulantieri, soferi, brancardieri etc- , vino si munceste in timpul tau liber, fara sa primesti un leu, pentru ca asta e voluntariatul, si abia pe urma ceea ce spui, cu atata ura si judecata proasta, o sa fie si luat in considerare sau crezut de cei care citesc. Vorbe grele si gratuite ies intr-o secunda pe o gura care asta stie sa faca. Cu faptele, alea care te cocoseaza d emunca si oboseala, e mai greu. dar alea raman, sa stii! Bafta si iti doresc sa nu apelezi niciodata la ambulanta, nu de alta, dar s-ar putea sa iti schimbi modul de gandire si pe urma, cine ar mai critica? Felicitari tuturor celor care fac aceasta munca si celor care ii lauda atunci cand merita. Nu e o rusine sa primesti o lauda atunci cand o meriti, din contra.

 4. Silvia

  Alianta …trista? Ia sa dea o boala in voi sa vedeti atunci tristete… Dobitocilor, ce are sula cu Prefectura, ce aliante visati, e vorba e o institutie in care muncesc zi si noapte oameni si chiar fac bine lucrul asta. ce este atat de rau in faptul ca mai vine si o apreciere, pe langa zece critici (pe care acest ziar de asemenea le+a adus atunci cand a fost cazul. Numai ura, judecata si prostie . A, si interese, da… in comentariile unora.

Leave a Comment