RAFTUL CU CARTE: Viaţa unui sclav american

autor: Frederick Douglass

Fost sclav, aboliţionist înflăcărat, scriitor strălucitor, redactor de ziar şi orator plin de elocvenţă, ale cărui discursuri au aprins cauza aboliţionismului, Frederick Douglass (1818–1895) a avut o viaţă uluitoare. Copilăria şi tinereţea i-au fost dominate de abuzuri fizice, de lipsuri şi tragedii, dar printr-o tărie de caracter rar întâlnită, Douglass a reuşit să depăşească aceste obstacole pentru a deveni un reprezentant de frunte al semenilor săi.
În Viaţa unui sclav american, care reprezintă cea mai citită şi citată dintre operele sale, Douglass oferă descrieri explicite ale propriei copilării şi ale experienţelor înfiorătoare din perioada sclaviei, precum şi o relatare incitantă a evadării sale dramatice din Sudul sclavagist. Publicată în 1845 pentru a potoli îndoielile cu privire la originea sa – din moment ce puţini sclavi din acea perioada puteau să scrie , Viaţa unui sclav american este admirată astăzi pentru pasiunea sa extraordinară, pentru descrierile sensibile, pline de viaţă, şi pentru forţa naraţiunii.
Această carte trebuie să se afle în biblioteca oricui este interesat de istoria afro-americană şi de viaţa unuia dintre cei mai curajoşi şi mai influenţi promotori americani ai drepturilor civile.
Cartea poate fi comandată de la http://www.edituraherald.ro

Alte articole

Leave a Comment