ANAF începe controale la persoane fizice care au avut vânzări online de peste 1 milion de lei

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au descoperit persoane fizice care au avut vânzări online de peste 1 milion de lei, într-o lună, a declarat astăzi preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş, menţionând că în acele cazuri este vorba despre evaziune fiscală, conform Agerpres. „Le mulţumesc marilor firme de curierat că au depus această declaraţie (declaraţia 395, n.r.). Deja avem informaţii foarte clare şi sunt în pregătire nişte acţiuni ale Antifraudei pe aceste mecanisme. Vă spun că am descoperit persoane fizice care au avut vânzări online…

Mai mult...

Contraperformanţă handbalistică, România a pierdut şi cu Insulele Feroe

Naţionala de handbal masculin a României a fost învinsă miercuri, în deplasare, de reprezentativa Insulelor Feroe, scor 28-26 (15-9), în al treilea meci din grupa 4 preliminară a Campionatului European din 2024. Principalii marcatori tricolori au fost Tărîţă 6 goluri, Kuduz 5, iar de la gazde s-a remarcat Teigum 10. Cealaltă partida din etapa a III-a se va disputa joi, între Ucraina – Austria. După trei etape, România are 2 puncte, după Austria (4), fiind urmată de Ucraina şi Insulele Feroe, tot cu 2. În primele două dispute din grupa…

Mai mult...

Românii plătesc mai mult pentru medicamente din cauza politicilor defectuoase ale Guvernului

Pacienţii din România plătesc în ultimii ani din ce în ce mai mult pentru medicamente din cauza politicilor de preţ şi de taxare stabilite de Guvern, la care se adaugă creşterea accelerată a costurilor de producţie, generată de pandemie şi de războiul din Ucraina, conform unui comunicat remis redacţiei. Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) trage un semnal de alarmă că peste 3000 de medicamente generice au dispărut de pe piaţă, ceea ce creează un paradox – pacienţii au la dispoziţie medicamente inovative (cu un preţ mai mare),…

Mai mult...

Proteine în urină: 6 factori de risc

Sursa foto: pexels.com Prezența proteinelor în urină se numește și proteinurie. Proteinuria este o problemă medicală care poate indica existența unei afecțiuni renale. Rinichii funcționează ca niște filtre ale sângelui, care rețin proteinele. Când rinichii sunt bolnavi, nu mai funcționează optim și anumite proteine, ca albumina, ajung în urină. Și producția excesivă de proteine și deshidratarea pot provoca proteinurie.  Proteinele în urină se descoperă la analize de rutină. Deseori, persoanele afectate au și simptome ca umflarea feței, membrelor și abdomenului, urinat des, oboseală, pierderea apetitului și crampe musculare noaptea. Anumiți…

Mai mult...

Locuri de muncă 9.03.2023

*** REMATINVEST angajează pentru punctul de lucru Zalău OPERATOR pentru moară de măcinat (procesare materiale reciclabile). Informaţii la numerele de telefon 0733 070118 sau 0733 070173. *** Redacţia ziarului Magazin Sălăjean angajează REDACTOR. CV-urile se trimit la adresa de e-mail: redactie@magazinsalajean.ro *** Societate Comercială angajează vânzătoare. Program: Luni – Vineri 9 – 17; Două sâmbete pe lună 8 – 14. Telefon 0743 603661. *** SPITALUL ORĂŞENESC „PROF. DR. IOAN PUŞCAŞ” ŞIMLEU SILVANIEI organizează CONCURS pentru ocuparea pe durată determinată – cu contract individual de muncă în timp parţial – linia…

Mai mult...

Tipuri de uși rezistente la foc: cum alegi produsul potrivit?

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/arhitectura-u-a-poarta-intrare-7587881/   Ușile rezistente la foc oferă un nivel înalt de siguranță, permit folosirea intensivă și constantă și pot fi instalate în orice loc. Aceste elemente au rolul de a întârzia sau limita răspândirea incendiului și, totodată, asigură utilizarea fără probleme a rutelor de evacuare. Iată care sunt tipurile de uși antifoc și cum alegi produsul potrivit nevoilor tale: Tipuri de uși rezistente la foc Fie că este vorba despre locuința proprie, o clădire de birouri, un complex comercial sau o instituție publică, oricine își dorește să fie…

Mai mult...

4 sfaturi pentru a alege cea mai bună oglindă de baie cu LED-uri

Adăugarea unei oglinzi de baie cu LED poate îmbunătăți stilul și funcționalitatea oricărei băi. Acestea oferă o iluminare puternică și uniformă, facilitând aplicarea machiajului, bărbieritul și efectuarea altor sarcini de îngrijire. De asemenea, acestea economisesc energie și au o durată de viață lungă, ceea ce le face o alegere durabilă și rentabilă. Cu toate acestea, alegerea celei potrivite pentru spațiul dvs. poate fi copleșitoare, cu atât de multe oglinzi de baie cu LED-uri diferite de pe piață. Este esențial să luați în considerare factori precum dimensiunea și forma, calitatea iluminării,…

Mai mult...

SCM Zalău începe lupta finală pentru play-off

Liga a III-a de fotbal revine la finalul acestei săptămâni, cu etapa a 16-a din sezonul regulat. SCM Zalău, ocupanta locului patru, are de disputat trei partide cât trei finale, un meci mai important decât celălalt, cu ocupantele primelor trei locuri. Zălăuanii se află la egalitate de puncte cu ocupanta locului cinci, Lotus Băile Felix, iar în caz de egalitate la puncte la finalul sezonului regulat, bihorenii sunt cei care se califică în play-off. Formaţia zălăuană începe lupta finală pentru play-off sâmbătă, cu un meci dificil, pe teren propriu, întâlnind…

Mai mult...

Acoperișul bisericii din Noțig, salvat de românul care s-a cățărat pe cel mai înalt turn din Europa

Flaviu Cernescu, supranumit „Balaurul din Banat” și cunoscut pentru că s-a cățărat pe cel mai înalt horn din Europa, la o înălțime de 360 de metri, a fost prezent săptămâna trecută în Sălaj. Cățărătorul le-a oferit voluntarilor implicați în proiectul Ambulanța pentru Monumente Sălaj sprijin în acoperirea spărturilor din vechea învelitoare a bisericii de lemn din satul Noțig. Flaviu Cernescu a urcat pe hornul înalt de 360 de metri din Slovenia, pe râul Sava, dar și pe multe alte construcții deosebit de înalte. Este un om pasionat de ceea ce…

Mai mult...

În Sălaj, zeci de apeluri false la numărul unic de urgență pentru copii

Autoritățile sălăjene responsabile cu protecția drepturilor copilului s-au confruntat anul trecut cu zeci de apeluri false la numărul unic de urgență pentru copii. 119 este numărul la care pot fi raportate abuzuri comise asupra minorilor. În Sălaj, pe parcursul anului trecut au fost înregistrate peste 450 de apeluri, majoritatea anunțând cazuri de abuz fizic, abuz emoțional sau neglijare. O parte din apeluri au fost false, multe apeluri au fost redirecționate către alte instituții, iar în 47 de cazuri s-a intervenit prin echipa mobilă a Direcției Generale de Asistență Socială și…

Mai mult...

Calendar istoric al judeţului Sălaj – 9 Martie

1945: în Zalău se instalează administraţia românească, în locul celei sovietice S-a întâmplat în 9 martie 1454 – S-a născut Amerigo Vespucci, navigator italian, căruia geograful M.Waldseemuller i-a atribuit descoperirea noului continent (America), pe care l-a şi denumit după numele exploratorului (m.22.02.1512). 1661 – A murit Jules Mazarin, cardinal şi om politic francez (n.14.07.1602). 1749 – S-a născut Honoré Gabriel de Riqueti, conte de Mirabeau, om de stat care se remarcă în timpul Revoluţiei Franceze. Preşedinte al Clubului Iacobinilor şi al Adunării Naţionale (m.02.04.1791). 1814 – S-a născut poetul rus Taras Sevcenko (m.10.03.1861). 1837 – A murit poetul Alexandru Hrisoverghi,…

Mai mult...