Când trebuie să-ți faci o programare la medicul ginecolog: 4 semnale

https://www.pexels.com/photo/woman-in-gray-tank-top-while-sitting-on-bed-3807730/ Vizitele periodice la medicul ginecolog sunt importante pentru evaluarea sănătății tale reproductive, indiferent dacă te confrunți sau nu cu anumite simptome. Consulturile ginecologice regulate te pot ajuta să identifici anumite afecțiuni silențioase într-un stadiu incipient. Însă, uneori, poți avea nevoie să te programezi la un consult mai rapid, din cauza unor simptome sau semne care indică o posibilă problemă de sănătate. Citește în continuare pentru a afla semnalele care ar trebui să te trimită la un consult ginecologic! Sângerări vaginale neobișnuite Dacă observi sângerări vaginale în afara ciclului menstrual…

Mai mult...

7 metode de a scăpa de gânditul excesiv

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/7QZtR50VQJE Te numeri printre cei cărora gânditul excesiv, sau așa numitele „gânduri negre” nu le dau pace și îi obosesc, acestea fiind greu de alungat? Chiar dacă neliniștile sau îndoielile sunt ceva obișnuit, și care fac parte din viața oricui, atunci când te îngrijorezi excesiv, gândindu-te mereu la probleme, intri într-o rutină din care este tot mai greu să scapi. Atunci când nu reușești să îți gestionezi gândirea, căzând în capcana „overthinking-ului”, îți faci de fapt mult rău, deoarece nu vei avea claritatea de a vedea lucrurile în…

Mai mult...

Cum și de ce să utilizezi folia de mulcire?

sursa foto: https://drive.google.com/file/d/1yZMhzPTDUt11FX-9W8i4wfaxdd0b_duc/view?usp=share_link https://www.shutterstock.com/ro/image-photo/planting-mulching-weed-agriculture-organic-farming-1165958227  Termenul mulci provine din limba engleză (mulch) şi reprezintă un strat de materiale aplicat pe suprafaţa solului în agricultură. Principalul său scop este acela de menţinere a umidităţii pământului şi îmbunătăţire a fertilităţii plantelor, însă acestea nu sunt singurele avantaje. În cele ce urmează, îţi prezentăm modul în care poţi folosi folia de mulcire pentru a proteja în acelaşi timp terenul, culturile şi aspectul grădinii: Cum se aplică folia de mulcire pe sol Folia de mulcire trebuie aplicată înainte de plantare. Procedeul este destul de simplu…

Mai mult...

Ceas de mână clasic sau smartwatch – ce să alegi pentru munca de birou?

Sursa foto: pexels.com Smartwatch-urile sunt la modă și au devenit tot mai complexe în ultimii ani. Ele se integrează treptat în gama de device-uri pe care le folosim aproape tot timpul. În același timp, ceasul de mână clasic rezistă pe piață, ceea ce pare un paradox. Adevărul este însă că fiecare dintre ele are avantaje și dezavantaje. Smartwatch-urile se pot folosi la birou cu rezultate bune la nivelul productivității. Ceasurile clasice nu au funcții atât de complexe, deci nu-ți distrag atenția. Însă acestea sunt doar câteva aspecte legate de utilizarea…

Mai mult...

4 rețete simple și rapide pentru cină 

Sursă foto: Raw pasta scattered on wooden board near saucepan in kitchen · Free Stock Photo (pexels.com) Programul de peste zi nu-ți permite să îți stabilești un orar de masă, așa cum ți-ai dori? În acest caz, cu siguranță că acest scenariu îți este cunoscut: ajungi acasă după o zi lungă petrecută la birou, râvnind după un răsfăț culinar rapid de preparat!  În articolul de astăzi, îți prezentăm patru rețete simple și rapide pentru cină pe care le poți servi alături de cei dragi!   1.Aripioare de pui la cuptor …

Mai mult...

Cum alegi cadoul perfect pentru familia ta? 5 sfaturi

Sursa foto: Shutterstock Vrei să oferi unui membru al familiei un cadou deosebit, de care să se poată bucura pe termen lung și care să-i reflecte dorințele? Alegerea cadoului este o încântare în sine, mai ales atunci când căutăm ce este mai frumos și mai potrivit pentru mamă, tată, soție sau frate. Poate fi și o reală provocare, însă, căci fiecare persoană vine cu particularitățile și preferințele sale, așa că există mii de moduri prin care poți alege să-i impresionezi pe cei dragi din familie.  Pentru a te ajuta să…

Mai mult...

Transmite-le copiilor pasiunea pentru citit: 3 sfaturi și recomandări pentru părinți

Poza se poate descărca de aici. Copiii pot învăța singuri să meargă și chiar să vorbească, dar au nevoie de ceva mai mult ajutor pentru a învăța să citească. Ca părinte, probabil te gândești cum îți poți face copilul să iubească lectura și să vrea să citească mai mult. Află din acest articol câteva dintre sfaturile și recomandările pe care le poți pune în practică atunci când vrei săi transmiți copilului tău pasiunea pentru citit. Pune-i întrebări legate de poveste Cititul nu este doar o activitate pasivă, deoarece copilul tău…

Mai mult...

Handbalistele zălăuane revin pe semicerc

Liga Naţională de handbal feminin revine la finalul acestei săptămâni după o pauză de 14 zile. HC Zalău se va deplasa la Buzău, pentru duelul cu Gloria din localitate, formaţie ce ocupă locul şase în Liga Naţională. HC Zalău vine după un eşec pe teren propriu în faţa liderului CSM Bucureşti, în timp ce Gloria Buzău a cedat în etapa trecută pe terenul celor de la Măgura Cisnădie. Zălăuancele nu au mai câştigat de nouă etape în Liga Naţională, ultimul succes înregistrându-l în 9 decembrie, pe teren propriu, cu CSM…

Mai mult...

Ce tip de coroană dentară să alegi

Sursa foto: Freepik https://img.freepik.com/free-photo/dentist-happy-patient-looking-each-other_23-2148380352.jpg?w=740&t=st=1676026878~exp=1676027478~hmac=a37ea8024255b8f139c110113620454c74781f2213f104683a7eecf04ec9b6c9 Coroanele dentare sunt lucrări protetice cu ajutorul cărora poate fi restabilită estetica și funcționalitatea unui dinte. Descrise adesea ca niște „căpăcele”, acestea se fixează peste dinte, acoperind întreaga suprafață a acestuia și redându-i forma, dimensiunea, rezistența și aspectul inițial. În funcție de materialele folosite pentru realizarea lor, există mai multe tipuri de coroane dentare. În acest articol îți vom prezenta avantajele și dezavantajele câtorva dintre ele, astfel încât, dacă ai nevoie de o coroană dentară, să poți alege cea mai bună opțiune pentru tine. Coroana din zirconiu Zirconiul…

Mai mult...

Ce faci când bateria de la maşină ţi s-a descărcat?

sursa foto: https://pixabay.com/photos/jumper-cables-battery-engine-car-926308/  Bateria face parte din categoria consumabilelor auto. În funcţie de mediul în care conduci, aceasta poate avea o durată de viaţă mai lungă sau mai scurtă. Atunci când constaţi că bateria este descărcată, înlocuirea acesteia nu este întotdeauna singura soluţie. Iată câteva situaţii în care se poate descărca acumulatorul auto şi cum le poţi depăşi: Posibile cauze pentru descărcarea bateriei: Ca orice alt acumulator, şi bateriile au un anumit ciclu de funcţionare. În cazul unei exploatări eficiente, acumulatorul auto se va descărca după câţiva ani de utilizare.…

Mai mult...