Continuă transporturile de lemne fără acte pe drumurile Sălajului

Aproape 250 de metri cubi de lemne fără acte, în valoare de peste 53.000 de lei, au fost confiscați de polițiști. Marfa fără documente a fost descoperită în cadrul unei acțiuni recente, desfășurată în perioada 7-8 martie, pentru prevenirea și combaterea delictelor din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării lemnului, pentru siguranța traficului rutier, pentru menținerea ordinii și siguranței publice în rândul, dar și pentru prevenirea victimizării cetățenilor prin diverse infracțiuni.

Astfel, polițiștii alături de jandarmi au legitimat 96 de persoane, au controlat 89 de autovehicule și au au patrulat în fondurile forestiere din localitățile: Nușfalău, Marca, Plopiș, Halmășd și Bilghezd. În urma neregulilor constatate, oamenii legii au aplicat 55 de amenzi, dintre care trei au fost potrivit prevederilor Legii privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare totală de 30.000 de lei, iar 52 au fost aplicate pentru abateri de la Codul Rutier (valoarea totală a amenzilor fiind de 42.910 de lei).

De asemenea, au reținut 11 certificate de înmatriculare, pentru defecțiuni tehnice la sistemul de frânare sau cel de iluminare și pentru aplicarea de folii sau tratamente neomologate pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale ale autovehiculului. „Au fost confiscați valoric 241,41 de metri cubi de material lemnos, în valoare totală de 53.447,598 de lei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

2 Thoughts to “Continuă transporturile de lemne fără acte pe drumurile Sălajului”

  1. […] Aproape 250 de metri cubi de lemne fără acte, în valoare de peste 53.000 de lei, au fost confiscați de polițiști. Marfa fără documente Citeste mai mult […]

  2. […] Aproape 250 de metri cubi de lemne fără acte, în valoare de peste 53.000 de lei, au fost confiscați de polițiști. Marfa fără documente  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment