În Sălaj, zeci de apeluri false la numărul unic de urgență pentru copii

Autoritățile sălăjene responsabile cu protecția drepturilor copilului s-au confruntat anul trecut cu zeci de apeluri false la numărul unic de urgență pentru copii. 119 este numărul la care pot fi raportate abuzuri comise asupra minorilor.

În Sălaj, pe parcursul anului trecut au fost înregistrate peste 450 de apeluri, majoritatea anunțând cazuri de abuz fizic, abuz emoțional sau neglijare. O parte din apeluri au fost false, multe apeluri au fost redirecționate către alte instituții, iar în 47 de cazuri s-a intervenit prin echipa mobilă a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sălaj. Angajații care operează acest număr, au beneficiat de cursuri de instruire realizate în cadrul proiectului. În parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj – Biroul de Poliție Școlară au fost realizate în toate serviciile de protecție a copilului acțiuni destinate scăderii riscului victimal sau infracțional în rândul minorilor aflați în situație de risc, dar și cursuri de informare pe tema consumului de droguri. Din păcate, multe dintre apelurile la numărul unic de urgență 119 s-au dovedit a fi false.

Fotografie cu caracter ilustrativ

One Thought to “În Sălaj, zeci de apeluri false la numărul unic de urgență pentru copii”

  1. […] Autoritățile sălăjene responsabile cu protecția drepturilor copilului s-au confruntat anul trecut cu zeci de apeluri false la numărul unic de urgență pentru copii. 119 este numărul la care pot fi raportate abuzuri comise asupra minorilor. În Sălaj, pe parcursul anului trecut au fost înregistrate peste 450 de apeluri, majoritatea anunțând cazuri de abuz fizic, abuz emoțional sau neglijare. O parte din apeluri au fost false, multe apeluri au fost redirecționate către alte instituții, iar în 47 de cazuri s-a intervenit prin echipa mobilă a Direcției Generale de Asistență Socială și… Citeste mai mult […]

Leave a Comment