Ceas de mână clasic sau smartwatch – ce să alegi pentru munca de birou?

Sursa foto: pexels.com

Smartwatch-urile sunt la modă și au devenit tot mai complexe în ultimii ani. Ele se integrează treptat în gama de device-uri pe care le folosim aproape tot timpul. În același timp, ceasul de mână clasic rezistă pe piață, ceea ce pare un paradox. Adevărul este însă că fiecare dintre ele are avantaje și dezavantaje.

Smartwatch-urile se pot folosi la birou cu rezultate bune la nivelul productivității. Ceasurile clasice nu au funcții atât de complexe, deci nu-ți distrag atenția. Însă acestea sunt doar câteva aspecte legate de utilizarea lor. Dacă mergi zi de zi la birou, trebuie să afli mai multe despre ele pentru a-l alege pe cel potrivit. 

Care sunt avantajele unui smartwatch la birou?

 

Nu ratezi apeluri

 

Unul dintre avantajele principale ale smartwatch-urilor este că nu ratezi apeluri importante din cauză că nu ai telefonul lângă tine. Pentru antreprenori ori agenți de vânzări, ratarea unui apel poate însemna pierderea unui contract important sau a imaginii. Alege un smartwatch Garmin ca niciun apel să nu treacă neobservat. 

Cât de mult poți folosi ceasul inteligent pentru apeluri depinde de la un model la altul. Unele oferă conectivitate în rețea, astfel că te poți îndepărta cât vrei de telefon. Altele îți limitează distanța.

Poți să păstrezi idei

Inspirația poate veni la orice oră. Dacă nu notezi ideile, există riscul de a le uita. ceasurile inteligente îți permit să le înregistrezi, astfel încât să le dezvolți mai târziu. Aplicațiile care transformă dictarea în notițe sunt practice și pot fi instalate și pe smartwatch. 

Sunt utile în călătoriile în interes de serviciu

Când călătorești în interes de serviciu nu vrei să întârzii sau să rătăcești drumul. Unele ceasuri îți permit accesarea de hărți și informații legate de itinerariu și trafic. Astfel, îți poți planifica eficient opririle, intervalele de deplasare și restul aspectelor de care depinde o călătorie plăcută.

Te ajută să-ți organizezi activitatea

Smartphone-urile au eliminat necesitatea utilizării hârtiei pentru notarea activităților planificate. Totuși, nu este mereu convenabil sau posibil să folosești telefonul. Smartwatch-urile se dovedesc utile și în acest caz. Aplicațiile de organizare a activităților și posibilitatea de sincronizare cu telefonul îți oferă multiple posibilități. 

Care sunt avantajele unui ceas de mână clasic?

Arată stilat

Ceasurile de mână clasice nu sunt doar obiecte utilitare. Ele contribuie la imaginea ta, iar unele chiar sunt adevărate bijuterii. Un ceas clasic încununează o ținută elegantă. Pentru că au stil, ceasurile clasice nu vor dispărea niciodată. 

Rezistă mulți ani

Ceasurile clasice nu au programe de software complicate care necesită actualizare regulată, nici nu devin depășite tehnologic. Le poți folosi mulți ani, dacă le păstrezi în stare bună și nu le strici. Cele mai rezistente sunt cele mecanice, care sunt însă minoritare acum pe piață.

Ce tip de ceas să alegi?

Munca de birou modernă nu poate fi despărțită de componenta tehnologică. Conectarea permanentă la internet, disponibilitatea pentru apeluri și alte tipuri de comunicare sunt lucruri fără de care nicio afacere nu poate funcționa. Numeroasele aplicații care se folosesc în activitățile de birou subliniază importanța ținerii pasului cu tehnologia. Prin urmare, este firesc să alegi un smartwatch pentru munca de birou, în detrimentul ceasurilor de mână clasice. 

Totuși, ai grijă ca funcțiile acestuia să nu-ți distragă atenția. Depinde de tine dacă îl transformi într-o unealtă foarte benefică sau dacă devine un obiect care te limitează. La fel de important este să nu-i deranjezi pe ceilalți colegi cu notificări sonore și să nu-l folosești în timpul unor conversații, pentru că nu este politicos. 

Ceasurile de mână clasice sunt frumoase și durabile, dar pentru munca de birou smartwatch-urile se dovedesc mai potrivite. 

2 Thoughts to “Ceas de mână clasic sau smartwatch – ce să alegi pentru munca de birou?”

  1. […] Sursa foto: pexels.com Smartwatch-urile sunt la modă și au devenit tot mai complexe în ultimii ani. Ele se integrează treptat în gama de device-uri pe care le folosim aproape tot timpul. În același timp, ceasul de mână clasic rezistă pe piață, ceea ce pare un paradox. Adevărul este însă că fiecare dintre ele are avantaje și dezavantaje. Smartwatch-urile se pot folosi la birou cu rezultate bune la nivelul productivității. Ceasurile clasice nu au funcții atât de complexe, deci nu-ți distrag atenția. Însă acestea sunt doar câteva aspecte legate de utilizarea… Citeste mai mult […]

  2. […] Sursa foto: pexels.com Smartwatch-urile sunt la modă și au devenit tot mai complexe în ultimii ani. Ele se integrează treptat în gama de device-uri pe care le folosim aproape tot timpul. În același timp, ceasul de mână clasic rezistă pe piață, ceea ce pare un paradox. Adevărul este însă că fiecare dintre ele are avantaje și dezavantaje. Smartwatch-urile se pot folosi la birou cu rezultate bune la nivelul productivității. Ceasurile clasice nu au funcții atât de complexe, deci nu-ți distrag atenția. Însă acestea sunt doar câteva aspecte legate de utilizarea…  » Mai multe detalii […]

Comments are closed.