Ministerul Educaţiei nu este de acord cu trecerea la „orarul de iarnă”

Ministerul Educaţiei încearcă să descurajeze anumite „apucături” ale conducerilor unor unităţi de învăţământ, care iau anumite măsuri doar din inertţie, fără a se mula pe situaţia reală din teren. Ministerul Educaţiei a solicitat inspectoratelor şcolare să susţină şcolile să păstreze orarul normal şi să descurajeze trecere la „orarul de iarnă”, după ce unele unităţi de învăţământ au redus durata orelor de curs şi a pauzelor. Reprezentanţii ministerului au arătat că situaţia meteorologică actuală nu justifică astfel de decizii de reducere a programului. Ministerul Educaţiei arată într-un comunicat că descurajează practicile…

Mai mult...

Începe modernizarea Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că vor începe lucrările de modernizare a Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, fiind semnate două contracte de finanţare care vor spori siguranţa pasagerilor şi vor duce la creşterea gradului de securitate a operaţiunilor aeroportuare, informează news.ro. „Începe modernizarea Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca! Am semnat astăzi contractele de finanţare pentru două proiecte importante care vor spori siguranţa pasagerilor şi vor duce la creşterea gradului de securitate a operaţiunilor aeroportuare. Sunt două proiectele cu o valoare totală de 43,6 milioane euro (finanţate prin…

Mai mult...

CS Hida, pe podiumul Campionatului Naţional Oină

Clubul Sportiv Hida duce mai departe tradiţia oinei în Sălaj, iar la finalul săptămânii trecute a participat la Campionatul Naţional de Oină, rezervat juniorilor II, III şi IV. Evenimentul a avut loc la Târgu Lăpuş, iar CS Hida a participat cu trei echipe, obţinând patru medalii. Cele mai bune rezultate au fost obţinute de  juniorii III, care au devenit campioni naţionali atât la Campionatul Naţional organizat în sală, cât şi la cel în aer liber. Rezultate notabile au fost obţinute şi de echipele de juniori II şi juniori IV, ambele…

Mai mult...

Locuri de muncă 2.11.2022

*** Meseriaş execut acoperişuri şi renovări polistiren, tablă Bilka, Tondach, reparaţii urgente, dulgherie, mansardări, execut toată gama de construcţii de la A – Z, 15 % reducere la pensionari. Telefon 0758 495577 sau 0721402461. *** Societate comercială angajează personal muncitor pe termen lung, loc de muncă stabil pentru munca în şantier: instalatori, mecanici. sudor în oţel, buldoexcavatorist, zidar pietrar, muncitori necalificaţi. Asigurăm: instruire la locul de muncă, salariu atractiv 2.800 – 4.500 lei NET, bonuri de masă, orele suplimentare se plătesc dublu, locaţie stabilă în Zalău. Program de lucru Luni…

Mai mult...

Corina Crețu, în vizită de lucru la Zalău: ne așteaptă o iarnă grea

Sălăjeancă la origini, Corina Crețu, europarlamentar și membră a partidului PRO România, a efectuat astăzi o vizită de lucru în județul Sălaj. Corina Crețu a avut o întrevedere cu președintele PRO România Sălaj, Alin Ungur, cu Dana Buzure, cea care ocupa funcția de secretar general al organizației județene a formațiunii politice și cea de președintă a Organizației PRO România Jibou, dar și au alți reprezentanți ai formațiunii politice. În cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o la Zalău, Corina Crețu a arătat situația existentă la nivelul Uniunii Europene,…

Mai mult...

Cum alegi cutia de bijuterii?

Suntem în totalitate de acord și dacă ar fi după noi, am face următoarea recomandare: este mult mai bine să porți bijuteriile cât de des se poate, în loc să le păstrezi ca să le porți doar la ocazii speciale. Sunt însă situații în care nu ar trebui să le porți, cum ar fi la piscină, unde clorul din apă ți le pote deteriora sau în timp ce lucrezi în grădină, unde îți poți zgârâia cu ușurință bijuteriile sau atunci când faci activități de forță care te fac să transpiri,…

Mai mult...

Calendar istoric al judeţului Sălaj: 2 noiembrie

1918: la Zalău se înfiinţează Consiliul Naţional Maghiar şi Garda Naţională Maghiară   S-a întâmplat în 2 noiembrie 1854 – A murit Anton Pann, cântăreţ bisericesc, poet, compozitor, muzicolog şi culegător de folclor. A scris muzica pentru imnul Revoluţiei de la 1848, “ Deşteaptă-te, române ”, astăzi imnul naţional al României (“Poezii deosebite sau Cântece de lume”, “Nezdrăvănile lui Nastratin Hogea”, “Povestea vorbii”) (n.1796). 1869 – S–a născut poeta Iulia Hasdeu, fiica scriitorului Bogdan Petriceicu Hasdeu (“Lacrimile copilăriei”,“Prinţesa Papillon”, “Domnişoara Maussade”) (m.17.09.1888). 1894 – Încoronarea ultimului ţar rus (1894–1917), Nikolai al II–lea Romanov (1868–1918). A sfârşit…

Mai mult...

În weekend, la furat de lemne

Un bărbat de 34 de ani, domiciliat în comuna Sâg, a fost depistat în timp ce transporta, cu ajutorul unei autoutilitare, 3,3 mc de material lemnos din specia „fag”, fără a deține aviz de însoțire. Incidentul a avut loc sâmbătă, 29 octombrie, în jurul orei 05.30, pe raza localității Ban. Tot sâmbătă, un bărbat de 40 de ani, domiciliat în comuna Lozna, a fost depistat după ce a tăiat, fără drept, șase arbori nemarcați silvic din speciile „fag”, „carpen” și „gorun”, pe raza localității Cormeniș. În aceeași zi, un bărbat…

Mai mult...

OFICIUL FITOSANITAR SĂLAJ: BULETIN DE AVERTIZARE

Pentru prevenirea și combaterea organismelor dăunătoare: ROZĂTOARE – MICROTUS ARVALIS PALLAS (șoarecele de câmp). MICROTUS ARVALIS PALLAS (șoarecele de câmp) – este specia cea mai răspândită și produce cele mai mari pagube. Culturile preferate sunt cele de lucerna, trifoi, fânețe și pajiști naturale și semănate și terenurile intelenite. Numit popular și șoarecele berc, este un animal de talie mică, exemplarele adulte având lungimea cozii de de 3-4 cm. Culoarea blănii pe spate este gri-cenușiu sau cenușiu-murdar, la exemplarele bătrâne cu nuanță roșcâtă, iar pe burtă blană are o culoare gri-deschis,…

Mai mult...

Cum să joci la cazino fără să te vadă nimeni?

Pentru cei care nu sunt prea încântaţi de ideea de a merge în cazinourile fizice şi de a juca diverse jocuri de noroc există o variantă foarte comodă şi mult mai sigură: cazinourile on-line. La cazinourile on-line câştigi mai bine decât în cazinourile fizice, ai şi bonusuri şi promoţii excelente, joci când doreşti şi de oriunde eşti, intri şi pe site-urile cazinourilor, şi pe aplicaţiile dedicate. De asemenea, cazinouri online au oferte nemaiîntâlnite în mediul offline, precum Betano rotiri gratuite, unde, nu este necesar să alimentezi contul de jucător ca…

Mai mult...

Ce avantaje ai să joci la ruletă online?

Deşi jocurile de cărţi şi sloturile sunt cele mai populare şi în cazinourile on-line, ruleta on-line începe să fie în centrul atenţiei în ultimii ani, pe măsură ce jucătorii pasionaţi de jocuri de noroc îi descoperă avantajele. Ruleta on-line seamănă cu ruleta fizică, din cazinouri, regulile sunt aceleaşi, doar că avem o interfaţă cu o cromatică plăcută şi rotirile sau plasarea mizelor se vor face din faţa calculatorului sau din faţa ecranelor telefoanelor, tabletelor. Câştigurile sunt la fel de bune şi ele ca la ruletă din cazinourile fizice, se joacă…

Mai mult...

Un medic de la Spitalul Județean de Urgență Zalău a creat o platformă de sprijin pentru bolnavii de cancer din România

Alexandru Iliescu, medic în cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău, este cel care a conceput o platformă informatică destinată pacienților cu diferite forme de cancer. Platforma a fost realizată în parteneriat cu o companie din domeniul IT și este deja funcțională în zeci de spitale din România. „Docviser este o soluție creată pentru medici și staff-ul medical dintr-o clinică oncologică, platformă care asigură administrarea eficientă a tratamentelor folosind ultimele standarde internaționale, scurtarea timpului unui pacient în clinică, management-ul rapid al acestora și crează un mediu eficient de lucru în clinică.…

Mai mult...