Începe modernizarea Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că vor începe lucrările de modernizare a Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, fiind semnate două contracte de finanţare care vor spori siguranţa pasagerilor şi vor duce la creşterea gradului de securitate a operaţiunilor aeroportuare, informează news.ro.
„Începe modernizarea Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca! Am semnat astăzi contractele de finanţare pentru două proiecte importante care vor spori siguranţa pasagerilor şi vor duce la creşterea gradului de securitate a operaţiunilor aeroportuare. Sunt două proiectele cu o valoare totală de 43,6 milioane euro (finanţate prin FEDR) şi care trebuie să fie finalizate în 2023″, a scris Sorin Grindeanu, miercuri pe Facebook.
El a explicat şi în ce constă aceste două proiecte.
„Primul proiect (7,6 milioane de euro) presupune dotarea aeroportului cu:
– echipamente şi porţi pentru detecţia metalelor
-echipament pentru detecţia urmelor de explozibili
– echipament de scanare cu raze X
-sistem de examinare a persoanelor.
Al doilea proiect (36 milioane de euro) vizează achiziţionarea unor echipamente multifuncţionale pentru siguranţa activităţii aeroportuare, printre care:
– echipament pentru îndepărtarea cauciucului de pe pistă
– turn mobil de iluminat cu led
– tocător pentru materiale vegetale”, a adăugat Grindeanu.
Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

3 Thoughts to “Începe modernizarea Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca”

  1. […] Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că vor începe lucrările de modernizare a Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, fiind semnate două contracte de finanţare care vor spori siguranţa pasagerilor şi vor duce la creşterea gradului de securitate a operaţiunilor aeroportuare, informează news.ro. „Începe modernizarea Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca! Am semnat astăzi contractele de finanţare pentru două proiecte importante care vor spori siguranţa pasagerilor şi vor duce la creşterea gradului de securitate a operaţiunilor aeroportuare. Sunt două proiectele cu o valoare totală de 43,6 milioane euro (finanţate prin… Citeste mai mult […]

  2. […] Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că vor începe lucrările de modernizare a Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, fiind semnate două contracte de finanţare care vor spori siguranţa pasagerilor şi vor duce la creşterea gradului de securitate a operaţiunilor aeroportuare, informează news.ro. „Începe modernizarea Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca! Am semnat astăzi contractele de finanţare pentru două proiecte importante care vor spori siguranţa pasagerilor şi vor duce la creşterea gradului de securitate a operaţiunilor aeroportuare. Sunt două proiectele cu o valoare totală de 43,6 milioane euro (finanţate prin…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment