Un medic de la Spitalul Județean de Urgență Zalău a creat o platformă de sprijin pentru bolnavii de cancer din România

Alexandru Iliescu, medic în cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău, este cel care a conceput o platformă informatică destinată pacienților cu diferite forme de cancer. Platforma a fost realizată în parteneriat cu o companie din domeniul IT și este deja funcțională în zeci de spitale din România.

„Docviser este o soluție creată pentru medici și staff-ul medical dintr-o clinică oncologică, platformă care asigură administrarea eficientă a tratamentelor folosind ultimele standarde internaționale, scurtarea timpului unui pacient în clinică, management-ul rapid al acestora și crează un mediu eficient de lucru în clinică. Este o inovație dezvoltată cu implicarea directă a specialiștilor oncologi care ajută la asigurarea unor servicii medicale de înaltă calitate”, se arată în prezentarea platformei. „Ne dorim ca această platformă să fie oferită tuturor spitalelor care au profil oncologic. Platforma se referă la un program de prescriere de citostatice cu o bază de date actualizată, dorim să facilităm crearea de comisii terapeutice online, indiferent de localizare și de specializări. Aceste programe prin care noi prescriem citostaticele și calculăm dozele sunt greu de găsit și costă foarte mulți bani. În plus, acestea sunt unele dintre cele mai importante lucruri pe care un medic oncolog le poate avea, unelte de care ai nevoie pentru a putea fi cât mai precis și a evita eroarea umană. Mulți colegi din țară folosesc încă un sistem manual, pe hârtie, ceea ce nu mi se pare că este de secolul în care suntem”, spunea medicul Alexandru Iliescu în primăvara acestui an.

Sursa foto: Facebook Docviser

One Thought to “Un medic de la Spitalul Județean de Urgență Zalău a creat o platformă de sprijin pentru bolnavii de cancer din România”

  1. […] Alexandru Iliescu, medic în cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău, este cel care a conceput o platformă informatică destinată pacienților cu diferite forme de cancer. Platforma a fost realizată în parteneriat cu o companie din domeniul IT și este deja funcțională în zeci de spitale din România. „Docviser este o soluție creată pentru medici și staff-ul medical dintr-o clinică oncologică, platformă care asigură administrarea eficientă a tratamentelor folosind ultimele standarde internaționale, scurtarea timpului unui pacient în clinică, management-ul rapid al acestora și crează un mediu eficient de lucru în clinică.… Citeste mai mult […]

Leave a Comment