Cazinourile din România și reglementarea acestora

(online casino) România are o istorie bogată în gambling, cu primele cazinouri stradale construite înainte de 1900. Amintim aici de: cazinoul din Constanța – clădire emblematică pentru orașul Constanța și unul dintre cele mai cunoscute cazinouri din România și din Europa de Est; cazinoul din Sinaia – construit în 1913, acesta se află în mijlocul orașului montan Sinaia; Cazinoul din București și multe altele. În decursul anilor, această industrie a trecut prin numeroase etape cheie, de la interzicerea / îngrădirea lor în regimul comunist și până la creșterea vertiginoasă în…

Mai mult...

Românii au încasat 2 miliarde lei din asigurările de viață, record istoric. Ce trebuie să știi când decizi să răscumperi contractul înainte de termen

Anul 2022 a marcat un record istoric în ceea ce privește indemnizațiile brute plătite de societățile care practică asigurări de viață. Aspectul pozitiv, subliniat și de Studii Financiare, este acela că oamenii au beneficiat de un sprijin într-o perioadă dificilă, poate cea mai dificilă din ultimii 20 de ani. Totuși, ca regulă, este bine de știut că răscumpărarea contractului de asigurare înainte de termen aduce numeroase dezavntaje și de aceea este o măsură care ar trebui folosită doar în situații limită. Toată lumea pierde atunci când un contract de asigurare…

Mai mult...

Locuri de muncă 22.02.2023

*** Rematinvest angajează conducător auto pentru punctul de lucru Zalău. Cerințe: permis cat. B, C și E, card tahograf digital, atestat profesional, cunoștințe de mecanică auto, curier judiciar. Oferim salariu atractiv, primă de vacanță, bonusuri de sărbători, bonuri de masă la valoarea maximă legală. Relații la telefon 0733 070108 sau 0733 070118. *** Societate Comercială angajează vânzătoare. Program: Luni – Vineri 9 – 17; Două sâmbete pe lună 8 – 14. Telefon 0743 603661.          

Mai mult...

Care sunt cele mai cunoscute opere ale lui Leonardo Da Vinci?

Leonardo Da Vinci este unul dintre cei mai cunoscuți artiști din istorie, iar operele sale pot fi văzute în continuare în orașe ca Paris, Milano și Veneția. A marcat perioada Renascentista și picturile sale au devenit titluri de referință. Mona Lisa și Cina cea de taina sunt cele mai cunoscute opere ale sale, dar pe listă mai sunt și alte nume.  Mona Lisa Este cel mai cunoscut tablou realizat vreodată. În prezent poate fi admirat la Muzeul Luvru din Paris, unde se află de ani buni, chiar dacă la un…

Mai mult...

Calendar istoric al judeţului Sălaj: 22 februarie

1862: se naşte Ioan P. Lazăr, învăţător, editor, întemeietorul primei tipografii româneşti la Şimleu Silvaniei   S-a întâmplat în 22 februarie 1512 – A murit Amerigo Vespucci, navigator italian, căruia geograful M.Waldseemuller i-a atribuit descoperirea noului continent (America), pe care l-a şi denumit după numele exploratorului (n.09.03.1454). 1708 – Antim Ivireanul este ales mitropolit al Ungro-Vlahiei, după moartea predecesorului său, Teodosie, la recomandarea şi cu sprijinul domnitorului Constantin Brâncoveanu. 1732 – S-a născut George Washington, primul preşedinte al SUA (1789-1797) (m.14.12.1799). 1788 – S-a născut filosoful german Arthur Schopenhauer (m.04.09.1860). 1814 – S-a născut poetul şi fabulistul Grigore Alexandrescu (m.25.11.1885).…

Mai mult...

Târg de mărțișoare la Jibou

Grădina Botanică „Vasile Fati” din Jibou va găzdui în perioada următoare un alt fel de târg cu mărțișoare, unul din care nu vor lipsi aranjamentele cu plante insectivore, lalelele înflorite în seră sau alte produse specifice. Târgul va începe la acest sfârșit de săptămână, se va derula în fiecare Weekend și se va încheia la începutul lunii martie. În centrul atenției vor fi lalelele într-o multitudine de culori, toate provenite din serele unității. Mărțișoarele vor fi însoțite de povestea realizării lor, de modul în care trebuie îngrijite plantele și de…

Mai mult...

Satul din Sălaj unde un litru de pălincă poate ajunge la 1.000 de euro

S-a scris de nenumărate ori de pălinca de Bădăcin, de produsul obținut printr-o tehnologie considerată mai degrabă o artă. La baza acestei povești este sălăjeanul Valentin Vălcăuan, un om echilibrat, blând,  care crede în potențialul fantastic al pământului din zonă. De-a lungul anilor, Valentin Vălcăuan a produs nenumărate sortimente de pălincă din fructele culese din livezile familiei. Un astfel de sortiment este pălinca de coarne, un produs obținut cu greu, în cantități mici, iar toate acestea fac ca prețul produsului să depășească 1.000 de euro pentru un litru. L-am cunoscut…

Mai mult...