Siguranța jurnaliștilor. Linșaj public și kompromat

După cinci ani de frământări politice și sociale, anul 2022 a adus o nouă configurație politică la guvernare, o coaliție a „stabilității”. Amfitrionii acestui proiect politic păreau dedicați proiectelor de redresare post-pandemie și concentrați să pună România pe harta democrațiilor dezvoltate. Aceste planuri, însă, aveau să fie puse în așteptare odată cu declanșarea invaziei ruse din Ucraina, dar și cu primele anchete de presă care puneau sub semnul întrebării integritatea profesională și academică a unor membri ai Guvernului, în frunte cu prim-ministrul Nicolae Ciucă. Confruntate cu o serie de crize…

Mai mult...

Noutăţi filatelice: Fauna deșertului

Romfilatelia a introdus în circulație o emisiune de mărci poștale cu o tematică abordată în premieră: Fauna deșertului. Deșerturile ocupă aproximativ o treime din suprafața uscatului și se caracterizează printr-un nivel foarte redus al precipitațiilor. Nu toate deșerturile se găsesc în regiunile calde ale planetei; există și deșerturi reci, așa cum sunt considerate unele regiuni din Arctica și Antarctica. Cel mai întins deșert cald al lumii este Sahara (în Africa). În schimb, deșertul Gobi, din Asia, este în general, un deșert rece, unde temperaturile pot scădea iarna până sub –20…

Mai mult...

Locuri de muncă 16.02.2023

*** Rematinvest angajează conducător auto pentru punctul de lucru Zalău. Cerințe: permis cat. B, C și E, card tahograf digital, atestat profesional, cunoștințe de mecanică auto, curier judiciar. Oferim salariu atractiv, primă de vacanță, bonusuri de sărbători, bonuri de masă la valoarea maximă legală. Relații la telefon 0733 070108 sau 0733 070118. *** Societate Comercială angajează vânzătoare. Program: Luni – Vineri 9 – 17; Două sâmbete pe lună 8 – 14. Telefon 0743 603661.          

Mai mult...

TenarisSilcotub găzduiește la Zalău un eveniment dedicat furnizorilor, care are ca temă decarbonizarea și economia circulară

Zalău, 15 februarie 2023 – TenarisSilcotub, cel mai important producător de țevi din oțel fără sudură de diametre mici din România, găzduiește evenimentul Environment Awareness Day. Obiectivele principale ale acestei întâlniri sunt creșterea gradului de conștientizare în rândul furnizorilor strategici privind problematica decarbonizării și a economiei circulare, și crearea unui spațiu de dialog pentru a împărtăși experiențe și planuri de acțiune, dar și pentru a identifica soluții care să susțină dezvoltarea durabilă. Evenimentul Environment Awareness Day a avut loc astăzi, 15 februarie, în cadrul TenarisUniversity din Zalău și a reunit…

Mai mult...

Calendar istoric al judeţului Sălaj: 16 februarie

1794: se naşte Isidor Alpini, vicar al Sălajului, capitular episcopesc al Blajului   S-a întâmplat în 16 februarie 1699 – Prima diplomă leopoldină recunoaşte clerului greco-catolic aceleaşi privilegii de care se bucurau şi preoţii catolici. 1836 – S-a născut Bogdan Petriceicu Haşdeu, spirit enciclopedic al culturii române, filolog, folclorist, prozator, dramaturg, istoric şi publicist, vicepreşedinte al Academiei Române. Este întemeietor al lingvisticii, filologiei şi lexicografiei româneşti, unul dintre fondatorii folcloristicii comparate române, creatorul dramei istorice româneşti („Răzvan şi Vidra”) (m.25.08.1907). 1838 – S-a născut Henry Adams, istoric şi om de litere american (m.27.03.1918). 1843 – S-a născut Constanţa…

Mai mult...

Un sălăjean a câștigat „Best Warrior”, una dintre cele mai grele competiții militare din lume

Sergentul Alin Stelian Danciu, un sălăjean din comuna Hida, și caporalul Emanuel Leuștean, sunt câștigătorii competiției „Best Warrior”, organizată de Garda Națională a statului american Alabama. Cei doi militari au fost decorați de șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, care le-a conferit „Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării”. Alin și Emanuel au participat, în luna decembrie a anului trecut, la „Best Warrior”, competiție desfășurată pe parcursul mai multor zile, extrem de solicitantă, care a impus testarea calităților fizice la standardele armatei americane. Printre probele pe care…

Mai mult...

Cum poţi găti rețetele preferate în mod sănătos și gustos

Cu toții avem anumite feluri de mâncare preferate nu-i așa? Fie că se leagă de amintiri plăcute din copilărie, fie că le-am descoperit la vârsta adultă, cel mai mult ne dorim să ne putem bucura de ele având în același același timp grijă de sănătatea noastră. Acum este posibil acest lucru datorită inovațiilor în tehnologia aparatelor de bucătărie.  Același gust delicios fără ulei și regrete Una dintre cele mai mari provocări atunci când ne dorim să ne alimentăm în mod corect o reprezintă renunțarea la prăjeli. Deși suntem conștienți că…

Mai mult...