Cum poţi găti rețetele preferate în mod sănătos și gustos

Cu toții avem anumite feluri de mâncare preferate nu-i așa? Fie că se leagă de amintiri plăcute din copilărie, fie că le-am descoperit la vârsta adultă, cel mai mult ne dorim să ne putem bucura de ele având în același același timp grijă de sănătatea noastră. Acum este posibil acest lucru datorită inovațiilor în tehnologia aparatelor de bucătărie. 

Același gust delicios fără ulei și regrete

Una dintre cele mai mari provocări atunci când ne dorim să ne alimentăm în mod corect o reprezintă renunțarea la prăjeli. Deși suntem conștienți că nu ne fac deloc bine, ne este destul de greu să nu poftim la gustul cartofilor sau al cărnii preparate prin prăjire. 

Din fericire, acum există varianta în care ne  bucura în voie de aceeași savoare a acestor alimente, fără niciun fel de regret. Cum? Datorită existenței unor produse precum minunatele friteuze cu aer cald. Ele reprezintă o alternativă excelentă la modul tradițional de prăjire în mult ulei, deoarece permit gătitul fără niciun adaos de grăsime. 

Aceste friteuze funcționează prin utilizarea unui curent de aer cald pentru a coace alimentele, ceea ce face ca acele preparate mult dorite să fie crocante și delicioase, fără a fi nevoie să adăugăm deloc ulei.

Deci ne putem găti și mânca cele mai râvnite produse, fără a ne simți vinovați și fără a exista riscul ca ele să ne dăuneze pe viitor. În plus, este și mult mai simplu și ușor să pregătim ceea ce ne place, fără ulei încins, fără miros de prăjeli în bucătărie și fără tigăi dificil de curățat. 

Un desert clasic într-o variantă modernă

Desertul iubit de mulți dintre noi este crema de zahar ars. Problema este ca rețeta clasică are un conținut ridicat de zahăr, un aliment nu tocmai recomandat în cadrul unei diete sănătoase. 

Astăzi vă propunem o variantă modernă a acestei creme. În loc de zahărul tradițional, se folosește zahărul de cocos. Spre deosebire de alți îndulcitori, zahărul de cocos are mai puțină fructoză.  În plus, zahărul de cocos conține potasiu, fier, zinc, calciu, polifenoli și antioxidanți, dar și vitamine din grupul B, deci este benefic pentru sănătatea noastră. 

Ca și mod de prepare, este asemănător cu cel clasic. Se caramelizează zahărul de cocos  și se lasă să se răcească. Separat se amestecă ouăle și zahărul peste care se adaugă laptele la temperatura camerei. Apoi, peste zahărul caramel întărit se toarnă această compoziție și se lasă la cuptor 50-60 min. După ce se ține la frigider câteva ore se poate savura. 

În concluzie, având acces la o varietate de alimente și rețete, este important să ținem cont de sănătatea noastră și să gătim într-un mod care să ne ofere atât plăcere, cât și beneficii pentru organism.

2 Thoughts to “Cum poţi găti rețetele preferate în mod sănătos și gustos”

  1. […] Cu toții avem anumite feluri de mâncare preferate nu-i așa? Fie că se leagă de amintiri plăcute din copilărie, fie că le-am descoperit la vârsta adultă, cel mai mult ne dorim să ne putem bucura de ele având în același același timp grijă de sănătatea noastră. Acum este posibil acest lucru datorită inovațiilor în tehnologia aparatelor de bucătărie.  Același gust delicios fără ulei și regrete Una dintre cele mai mari provocări atunci când ne dorim să ne alimentăm în mod corect o reprezintă renunțarea la prăjeli. Deși suntem conștienți că… Citeste mai mult […]

  2. […] Cu toții avem anumite feluri de mâncare preferate nu-i așa? Fie că se leagă de amintiri plăcute din copilărie, fie că le-am descoperit la vârsta adultă, cel mai mult ne dorim să ne putem bucura de ele având în același același timp grijă de sănătatea noastră. Acum este posibil acest lucru datorită inovațiilor în tehnologia aparatelor de bucătărie.  Același gust delicios fără ulei și regrete Una dintre cele mai mari provocări atunci când ne dorim să ne alimentăm în mod corect o reprezintă renunțarea la prăjeli.  » Mai multe detalii […]

Comments are closed.