Legea Cashback creşte numărul de POS-uri în România

Modificările aduse Legii Cashback, privind introducerea terminalelor electronice de la 1 ianuarie 2023 pentru comercianţii cu încasări anuale în numerar de peste 10.000 de euro (50.000 de lei), au condus la o nevoie masivă de transformare digitală pentru companiile mici şi mijlocii la începutul anului 2023, conform unui comunicat remis redacţiei. Potrivit sursei citate, Global Payments a înregistrat, doar în luna ianuarie a acestui an, de 7 ori mai multe solicitări de instalare POS-uri şi software pentru acceptarea plăţilor cu cardul, decât în aceeaşi lună din 2022. Practic, numărul cererilor…

Mai mult...

Investiţiile cresc economia

„Investițiile au devenit o componentă mai importantă decât consumul, în alcătuirea bugetului de stat și în creșterea economiei. Potrivit indicatorilor de profil, în trimestrul al treilea al anului trecut, investițiile au contribuit cu 3,8% în creșterea PIB, iar consumul – cu 2,5%. Dincolo de aceste cifre, situația se poate observa mergând prin țară și privind cum construcțiile industriale, comerciale ori rezidențiale au devenit un domeniu foarte vizibil, generator de locuri de muncă. La aceste investiții private se adaugă cele guvernamentale și fondurile europene, care aduc constant îmbunătățiri infrastructurii publice din…

Mai mult...

40% din banii asigurărilor sociale de sănătate merg pentru decontarea medicamentelor

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adela Cojan, a afirmat că 40% din banii de asigurări de sănătate sunt folosiţi pentru decontarea medicamentelor – jumătate în circuitul deschis şi cealaltă jumătate pentru tratamentele în cazul afecţiunilor cuprinse în programele naţionale de sănătate curative, transmite Agerpres. Ea a vorbit pe această temă la conferinţa – dezbatere pe tema „Rolul Farmacistului în Sistemul de Sănătate Românesc”, organizată de Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii „Carol Davila” din Bucureşti, alături de Colegiul Farmaciştilor. „Fondul finanţator face un efort financiar extrem de…

Mai mult...

Supercupa Europei la fotbal se va disputa la Atena

UEFA a decis ca ediţia 2023 a Supercupei Europei la fotbal să se desfăşoare în Grecia, la Atena. Comitetul Executiv al UEFA a decis miercuri să menţină sancţiunile aplicate împotriva Rusiei. Astfel, Uniunea Europeană de Fotbal i-a retras oraşului Kazan dreptul de a organiza ediţia din anul 2023 a Supercupei Europei. Atena este noul oraş desemnat de UEFA să găzduiască Supercupa Europei 2023. Conform comunicatului dat publicităţii de UEFA, meciul se va disputa miercuri, 16 august, de la ora 21:00 CET, pe Stadionul Georgios Karaiskakis, din capitala Greciei. Articol publicat…

Mai mult...

2022: 4.9% creșterea economică peste aşteptări

„Creșterea economică a României din 2022 este egală cu întregul PIB al țării din urmă cu 20 de ani. O spune Comisia Națională de Prognoză, pe ale cărei date provizorii lucrăm la guvern, până când vor veni valorile finale de la Institutul Național de Statistică. Creșterea economică de 4,9% de anul trecut este chiar mai mare decât estimarea inițială de 4,6%, lucru ce arată eficiența muncii depuse la nivelul tuturor ministerelor și performanța economiei românești. Cei mai importanți factori care au determinat o creștere peste așteptări sunt rata-record de absorbție…

Mai mult...

Cel mai bun producător de navete plastic Schoellerallibert oferă soluţii în industria alimentară

Exista mai multe beneficii ale utilizarii navetelor din plastic in industria alimentara. In primul rand, acestea sunt extrem de rentabile in comparatie cu materialele traditionale, cum ar fi lemnul sau metalul. Acest lucru inseamna ca intreprinderile din industria alimentara pot economisi bani atunci cand vine vorba de transportul si depozitarea produselor alimentare. In primul rand, navetele din plastic ofera, de asemenea, standarde excelente de igiena si siguranta. Materialul este neporos, ceea ce inseamna ca nu absoarbe umezeala sau bacteriile, ceea ce il face ideal pentru depozitarea si transportul produselor alimentare.…

Mai mult...

Vicepreședintele Uniunii Patronatului Român, sălăjeanul Alin Buză: „Putem ajuta firmele să acceseze fonduri europene”

Prezent astăzi la întâlnirea reprezentanților sindicatelor și patronatelor din Sălaj cu oficialii Instituției Prefectului Sălaj, vicepreședintele Uniunii Naționale a Patronatului Român, Alin Buză, a declarat că prioritățile organizației pe care o reprezintă este de a oferi sprijin firmelor în accesarea surselor de finanțare europeană pentru a derula proiecte de dezvoltare. „Este una dintre prioritățile noastre. Putem ajuta firmele să acceseze fonduri europene pentru a-și dinamiza activitatea. Sunt bani mulți, iar unii știu sau nu știu de aceste surse de finanțare sau cum să le acceseze”, a explicat Alin Buză în…

Mai mult...

Locuri de muncă 26.01.2023

*** Societate Comercială angajează în condiţii avantajoase personal calificat: turnător-formator; oţelar; termist-tratamentist; strungar; frezor; operator CNC; lăcătuş mecanic; muncitor necalificat. Relaţii la telefon 0360566238 sau office@romdinarom.ro. *** SC OVILUC SRL angajează: mecanic auto cu experienţă (bascule şi utilaje construcţii); rectificator. Relaţii la telefon 0737 577632 sau la e-mail office@oviluc.ro *** SC DRUM INSERV SRL ZALĂU angajează următoarele categorii de personal: Ingineri cfdp; Ingineri topograf; Ingineri cantităţi/devize; Muncitori calificaţi în domeniul construcţii civile; Deservenţi utilaje, buldoexcavator, excavator cu şenile, excavator pe roţi; Conducători auto profesionişti categoria C; Operatori, electromecanici staţie asfalt,…

Mai mult...

Voleibaliştii zălăuani joacă pe terenul campioanei

După două etape pe teren propriu, în care a obţinut doar două puncte, în faţa formaţiei Ştiinţa Explorări Baia Mare, SCM Zalău se va deplasa la finalul acestei săptămâni la Galaţi, pentru duelul cu Arcada, echipa campioană a României. „Întâlnim echipa care a câştigat ultimele patru campionate în România, deci nu cred că mai e nevoie de vreo prezentare a adversarei noastre. Scopul nostru în acest meci este de a face o figură cât mai frumoasă şi a obţine măcar un set. Cu o formă foarte bună a băieţilor, cred…

Mai mult...

Un zălăuan înființează primul muzeu al automobilului din Sălaj

Ciprian Opriș este un zălăuan cu o colecție impresionantă de mașini vechi. Colecția numără 11 mașini fabricate în România, modele consacrate, care au făcut istorie. Dacia 1300, Dacia 1310, TV, Aro, DAC, Oltcit, acestea sunt doar câteva modele care se regăsesc în colecția lui Cipri. Pasiunea sălăjeanului pentru mașinile vechi a apărut întâmplător. A vrut să-i dăruiască tatălui său un autoturism Dacia fabricat înainte de 1989. A apărut prima mașină, a apărut un alt model, iar colecția s-a tot mărit. O piesă de rezistență din colecția lui Ciprian este modelul…

Mai mult...

Calendar istoric al judeţului Sălaj: 26 ianuarie

1819: se încheie lucrările la Biserica de piatră din Giurtelecu Şimleului S-a întâmplat în 26 ianuarie 1699 – Tratatul de pace de la Karlowitz, care încheia războiul ruso-turc. Leopold I, împăratul Imperiului Habsburgic, primeşte toate teritoriile dobîndite în decursul celor 14 ani de război: Transilvania, Croaţia, Slovenia. Sultanul recunoaşte suzeranitatea Împăratului asupra Transilvaniei. 1788 – Fondarea primei colonii engleze în New South Wales. Ziua Australiei. 1795 – A murit compozitorul german Johann Christoph Friedrich Bach (n.21.06.1732). 1865 – Demisia guvernului Mihail Kogălniceanu. 1869 – Conferinţă a fruntaşilor politici ai românilor din Banat şi din Ungaria, la Timişoara, la care se…

Mai mult...