6 semne că este timpul să vă înlocuiți pompa submersibilă

Orice apă care curge în subsolul dvs. se va îndrepta către punctul cel mai de jos, motiv pentru care acesta este locul în care vă va fi cel mai utilă una sau mai multe pompe submersibile. Când apa intră în subsol, pompa o trage departe de fundație în sistemul de apă uzată și împiedică inundarea subsolului. Multe pompe submersibile trebuie înlocuite la fiecare câțiva ani, specialiștii estimând speranța medie de viață a unei pompe submersibile la zece ani. După cum sugerează și numele lor, multe pompe submersibile se așează în…

Mai mult...

RAFTUL CU CARTE: Un tată care își ține promisiunile

autor: Scott Hahn S-o recunoaștem: noi, oamenii, n-am vrea ca Dumnezeu să ne iubească atât de mult. E pur și simplu prea solicitant pentru noi. Ascultarea e una, dar acest fel de a iubi pretinde în mod evident mult mai mult decât respectarea poruncilor. Necesită nici mai mult nici mai puțin decât totala dăruire de sine. Acest lucru nu pare a fi dificil pentru persoanele infinite ale Sfintei Treimi, dar pentru creaturi ca noi o astfel de iubire este un apel la martiriu. Această invitație presupune mult mai multă suferință…

Mai mult...

Noutăţi numismatice: 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României și replică proof după medalia jubiliară Ardealul Nostru

Monedă Aur Valoare nominală: 500 lei; Metal: Aur 999/1000; Greutate: 31,103 grame; Dimensiune: diametru 35 mm; Margine: netedă; Calitate: proof; Tiraj Maxim: 1000; Avers: corpul central al Palatului Regal din București, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „500 LEI” și anul de emisiune „2021”. Revers: portretul Regelui Mihai I al României și inscripțiile în arc de cerc „REGELE MIHAI I” și „100 DE ANI DE LA NASTERE”. Medalie Aur Valoare nominală: -; Metal: Aur 900/1000; Greutate: 6,55 grame; Dimensiune: diametru 21 mm; Margine: inscripționată; Calitate: proof;…

Mai mult...

Locuri de muncă 9.11.2021

*** Angajez persoană cu cunoştinţe de calculator (listare, scanare, redactare). Relaţii la telefon 0752-550524. *** OTP Bank România SA – Sucursala Zalău angajează Ofiţer Bancar Credite. CV-urile se vor depune la sediul Sucursalei Zalău pe str. Crişan nr. 36, Parter, sau email la adresa: gabriel.oprea@otpbank.ro *** Primăria Municipiului Zalău organizează concurs în data 07.12.2021, ora 10:00 la sediul instituției, P-ţa Iuliu Maniu nr. 3, Sala Avram Iancu pentru ocuparea următoarelor posturi contractuale de execuție vacante din cadrul Direcției patrimoniu, Serviciul Administrare Cinematograf Scala: inspector de specialitate grad IA – 2…

Mai mult...

CSM Satu Mare a schimbat antrenorul după eșecul de la Zalău

SCM Zalău a obținut sâmbătă o victorie extrem de importantă în lupta privind calificarea în play-off-ul Ligii a III-a. Un succes obținut în ultimul minut de jucătorii lui Dorin Toma, care s-au văzut conduși cu 1 – 0 încă din primele minute, apoi cu 2 – 0 la începutul părții secunde. Meciul s-a încheiat în cele din urmă cu scorul de 3 – 2, succes în urma căruia, conducerea clubului sătmărean l-a demis din funcția de antrenor principal pe Zoltan Ritli, fostul portar al Stelei. “Conducerea clubului CSM Satu Mare…

Mai mult...

Vânătoare cu interdicții și în Sălaj

Vânătoarea la căpriori (masculi) este interzisă până în data de 15 mai 2022, au anunțat oficialii Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sălaj. Președintele AJVPS, Cristian Crișan, ne-a declarat că interdicția este valabilă pe întreg teritoriul județului Sălaj. Restricții există și în vânătorile organizate în această perioadă, acțiuni care trebuie să se desfășoare cu respectarea unor norme sanitare clare. Potrivit lui Cristian Crișan, la vânătoare pot participa cel mult zece persoane, iar certificatul verde este obligatoriu. Este permisă participarea unui număr mai mare de persoane la vânătoarea de mistreți.…

Mai mult...

Calendar istoric al judeţului Sălaj: 9 noiembrie

1714: regele Suediei, Carol al XII-lea, înoptează la Zalău, în drumul de întoarcere după Bătălia de la Poltava     S-a întâmplat în 9 noiembrie 1330 – A avut loc lupta de la Posada, care a consemnat independenţa Ţării Româneşti. 1794 – A murit G.S. Skovorod, filosof, poet si pedagog ucrainean (n.1722). 1818 – S–a născut prozatorul rus Ivan Turgheniev (“Prima iubire”, “Visul”, “O luna la tara”) (m.03.09.1883). 1832 – S-a născut Emile Gaboriau, scriitor francez, întemeietorul romanului politist francez (m.01.10.1873).   CALENDAR CREŞTIN: • Ortodox: Ss. mucenici Claudiu, Castor, Sempronian şi Nicostrat; Ss. mucenici Onisifor şi Porfirie;…

Mai mult...