Uitarea în pandemie

Am văzut, în episodul trecut, că pandemia a afectat și răbdarea. Parcă e „altfel”. La fel și uitarea. Destui semeni de-ai noștri au ajuns în situația mankurților, personajele cărora li se șterge memoria pentru a fi robi „perfecți”. Nu puțini nu își mai aduc aminte de lucruri pe care le știau nu cu mult timp în urmă. Uităm, vrem să uităm mai ales pandemia, stările de urgență, de alertă… Vrem să uităm… „Un an în care am pierdut libertatea de mişcare; un an, în care am renunţat de bună voie…

Mai mult...

Alege un suport telefon de calitate, plus alte solutii pentru accesorii gsm!

In prezent, evolutia tehnologiei ne-a ajutat extrem de mult pentru a putea avea o viata mai relaxanta si mai confortabila. Exista fel si fel de gadget-uri si device-uri menite sa ne faca viata mai simpla, precum si care ne ajuta sa comunicam mai eficient si sa ne informam mai eficient. In momentul de fata, cele mai intalnite device-uri sunt fara doar si poate smartphone-urile. Acestea sunt extrem de utilizate tocmai datorita posibilitatilor pe care le ofera in materie de comunicare si de informare. Practic fiecare dintre noi avem cel putin…

Mai mult...

Raftul cu carte: Cu umor despre ştirile false din „Epoca de aur”

  Motto: „Mi-e drag Platon , dar mi-e mai drag adevărul.” (Aristotel, filozof antic grec, discipol al lui Platon, considerat părintele filozofiei) Am ales ca motto un citat din Aristotel pentru că el exprimă ideea că adevărul este mai presus decât prietenia. La antipozi, se află minciuna. Când aceasta aspiră la statutul de știre, deci de noutate, atunci ea devine păguboasă pentru societate. Știrile false au circulat în toate perioadele istorice. Nici în cea socialistă de la noi ele nu au fost absente, dimpotrivă, au proliferat. Chiar sintagma „Epocă de…

Mai mult...

Calendar istoric al judeţului Sălaj – 12 Martie

1609: principele Gabriel Báthory îi înnobilează pe Gheorghe şi Costin Vajda de Glod   S-a întâmplat în 12 martie 1642 – Sinodul de la Iaşi adoptă „Mărturisire Ortodoxa“ a lui Petru Movila, mitropolit al Kievului. Hotărîrea sinodului, publicată la Iaşi, este cea dintîi tiparitură din Moldova. 1824 – S-a născut Gustav Robert Kirchhoff, fizician german, descoperitorul legilor care îi poartă numele şi al analizei spectrale (m.17.10.1887). 1832 – S-a născut Charles Boycott, proprietar irlandez împotriva căruia ţăranii de pe moşia sa au organizat, pentru prima dată în istorie, o formă de protest numită de atunci “boicot”…

Mai mult...

România suspendă vaccinarea cu lotul retras AstraZeneca, folosit și în Sălaj

Lotul de vaccinuri AstraZeneca/Oxford, ABV2856, retras de Italia, este oprit de la vaccinare şi înlocuit cu doze din alt lot de la AstraZeneca şi în România, până când Agenţia Europeană a Medicamentului va finaliza ancheta cu aceste doze, au anunţat autoritățile. România nu a primit, însă, doze din lotul ABV5300. Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţii privind Vaccinarea (CNCAV) a transmis, joi seara, că România nu a primit doze din lotul ABV 5300.

Mai mult...

Zvonotecă

# Fac unele magazine niște salturi la prețuri de la o zi la alta, de te apucă amețeala. Un magazin mai mic (brand cunoscut) situat mai către marginea municipiului a decis (el sau lanțul „trofic”, de la producător la tejghea) că un anume iaurt merită o mărire de preț de 50 de bani așa, în interval de 24 de ore. Înțelege omul, cinci bani, 10 bani acolo, dar în halul ăsta? Iar asta nu e nimic pe lângă ce decid cei de la marketul din centru, recunoscuți la nivel județean…

Mai mult...