PROGRAM DE GUVERNARE: Vor fi înfiinţate asigurările private, pe modelul pensiilor private

Guvernul Cîţu îşi propune în Programul de guvernare trecerea la asigurările private, dând ca exemplu de funcţionare sistemul pilonilor 2 şi 3 de pensii private. Astfel, statul îşi va menţine rolul de reglementator, finanţator şi chiar ofertant de servicii de asigurare prin CNAS. „Investiţiile în infrastructură, aparatură, atragerea de fonduri europene, crearea capabilităţilor în zonele de risc, pregătirea capitalului uman şi atragerea personalului sanitar în sistem, crearea facilităţilor optime pentru tratament şi asigurarea medicaţiei la standarde europene, precum şi programe naţionale ţintite pentru creşterea calităţii vieţii pacienţilor sunt pilonii pe…

Mai mult...

PROGRAM DE GUVERNARE: Guvernul Cîţu promite că va construi peste 1.000 km de autostrăzi

Capitolul Transporturi al programului de guvernare prezentat de premierul propus Florin Cîţu prevede atât continuarea proiectelor de autostrăzi începute, cât şi demararea unora noi. În total, programul cuprinde realizarea a peste 1.000 de kilometri de autostrăzi. Proiectul propune creşterea mobilităţii pe Valea Prahovei, dar şi construirea a aproximativ 370 de kilometri de centuri ocolitoare, relatează Digi24. Banii pentru programul de autostrăzi, drumuri expres şi centuri ocolitoare vor veni în principal din fonduri europene nerambursabile alocate prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, Programul Operaţional de Transport 2021-2027 şi Programul Naţional de…

Mai mult...

Asociaţia Municipiilor solicită o nouă reorganizare administrativ-teritorială

Asociaţia Municipiilor din România (AMR) solicită o nouă reorganizare administrativ teritorială, legiferarea zonelor metropolitane, continuarea procesului de descentralizare, digitalizarea şi interconectarea bazelor de date central-local. De asemenea, conducerea AMR consideră că unităţile administrativ-teritoriale trebuie să-şi asigure din resurse proprii cheltuielile cu standardul minim de servicii publice, potrivit News. Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a prezentat, la prima şedinţă a noii conduceri a AMR, acţiunile asociaţiei din perioada 2017-2020 şi a sintetizat priorităţile AMR pentru mandatul 2020-2024. Prima dintre acestea se referă la reorganizarea administrativ-teritorială. „România…

Mai mult...

Peste 18.000 de documente din arhiva Comisiunii Monumentelor Istorice vor fi accesibile online celor interesaţi

Arhiva digitală a Comisiunii Monumentelor Istorice – www.arhivacomisiuniimonumentelor.ro – este la dispoziţia tuturor cercetătorilor şi persoanelor interesate de istoria protecţiei patrimoniului construit. Peste 18.000 de documente din 704 dosare ale arhivei Comisiunii Monumentelor Istorice sunt disponibile online, graţie proiectului Back-Up, scrie News. Arhiva primei instituţii dedicate conservării şi restaurării monumentelor publice de pe teritoriul României face obiectul unul proiect multianual derulat de Institutul Naţional al Patrimoniului (INP), în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti şi cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN). Potrivit unui comunicat transmis News.ro, proiectul de scanare şi…

Mai mult...

Leasing Operaţional vs Leasing financiar: care merită mai mult?

Potrivit articolului 1 din Ordonanţa de guvern numărul 51/1997, contractul de leasing este acel contract prin care o parte, „denumită locator/finanţator, transmite pentru o perioadă determinată dreptul de folosinţă asupra unui bun, al cărui proprietar este, celeilalte părţi, denumită locatar/utilizator, la solicitarea acesteia, contra unei plăţi periodice, denumită rată de leasing, iar la sfârşitul perioadei de leasing locatorul/finanţatorul se obligă să respecte dreptul de opţiune al locatarului/utilizatorului de a cumpăra bunul, de a prelungi contractul de leasing fără a schimba natura leasingului ori de a înceta raporturile contractuale”. Dreptul de…

Mai mult...

Handbalistele de la HC Zalău şi-au încărcat bateriile la Cheile Grădiştei

Chiar dacă întreg sportul din România a avut de suferi tin cauza pendemiei de  COVID-19, iar Liga Naţională s-a desfăşurat sub formă de turnee, Handbal Club Zalău ţinut să efectueze şi în această iarnă un stagiu de pregătire la Cheile Grădiştei, staţiune în care s-a pregătit şi în anii anteriori. 16 jucătoare au făcut deplasarea în cantonament, iar Alexandra Dindiligan s-a alăturat lotului condus de Gheorghe Tadici după revenirea de la Campionatul European. A fost un cantonament foarte benefic, mai ales că HC Zalău a susţinut şi câteva jocuri de…

Mai mult...

Locuri de muncă 23.12.2020

*** Angajăm în confecţii metalice-sudor şi lăcătuş execuţie, montaj în teren şi muncă la înălţime. Necesară experienţă de minimum 1 an în confecţii metalice. Avantaj permis de conducere. Salariu atractiv. Telefon 0748763398. *** Societate Comercială angajează TÂMPLARI (calificaţi şi necalificaţi) Relaţii la telefon 0733 414299. *** Valen Est Industries S.R.L.Surduc angajează electrician cu experienţă în producţie, disponibil pentru program de lucru în schimburi. Relaţii la tel: 0727 569469 sau e-mail alina.pop@valenest.ro *** Lipefra Tex angajează persoane cu experienţă pentru maşina de cusut, croi, brodat şi călcat, informaţii la telefon 0755…

Mai mult...

Ce este şi cum se calculează indicele Euribor?

EURIBOR este acronimul pentru European Interbank Offered Rate şi reprezintă rata de referinţă internaţională a dobânzii interbancare pentru moneda euro. Acest indice este anunţat de către Banca Centrală Europeană. În calculul dobânzilor variabile în euro, cei mai utilizaţi indici sunt Euribor 3M (la 3 luni) şi Euribor 6M (la 6 luni). Creşterea sau scăderea acestor indici influenţează direct proporţional ratele dobânzilor variabile ale împrumuturilor în moneda euro. EURIBOR se bazează pe ratele medii ale dobânzii stabilite de un grup de aproximativ 50 de bănci europene. • Ce este un indice de…

Mai mult...