Asistent medical al Spitalului Judeţean, premiat de fostul ministru al Sănătăţii

  Barta Attila, asistent-şef în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, se numără printre cei patru laureaţi din acest an a Premiilor Mozes Karoly, intitulate aşa în onoarea celui care a întemeiat Liceul Sanitar din Oradea şi a scris „biblia” asistenţilor medicali – „Tehnica îngrijirii bolnavului”. Evenimentul, ajuns la cea de-a cincea ediţie, a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, în sala mare a Primăriei Oradea, distincţiile fiind înmânate de către fostul ministru al Sănătăţii Cseke Attila, iniţiatorul Premiilor Mozes. De altfel, printre invitaţii speciali s-au regăsit şi fiul şi…

Mai mult...

Acuzat de trafic de influenţă, Medicul din Zalha va ajunge în faţa judecătorilor luna viitoare

  Trimis în judecată la începutul lunii aprilie, sub acuzaţia de trafic de influenţă, medicul de familie din comuna Zalha va avea prima înfăţişare la tribunal abia luna viitoare. Potrivit informaţiilor primite de la Cristina Ştef, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sălaj, în cadrul şedinţei de miercuri, 20 mai, s-a dispus amânarea cauzei în vederea administrării de probe, stabilindu-se termen de judecată în 24 iunie. Reamintim că, potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, medicul a pretins în luna mai 2012 soţiei unui pacient suma de 4.000 de lei, susţinând că urmează…

Mai mult...

Pentru „Lacul Lebedelor” ne pregătim, eventual, costumele de baie

Ne plângem că Zalăul, în comparaţie cu alte municipii-reşedinţă de judeţ sau chiar cu oraşe mai mici, nu încurajează, prin forurile sale culturale, organizarea de spectacole, şi nu suscită interesul artiştilor de a ne onora cu prezenţa lor, sau nu organizează activităţi culturale menite să ne mai coloreze existenţa aceasta „gri” şi să ne mai ridice, cât de cât, nivelul de cultură.   Parţial, aşa este. Ar fi cam mult să susţinem că la Zalău, cei care deţin frâiele culturale, se dau de ceasul morţii şi nu mai răzbesc cu…

Mai mult...

Copiii, ultima grijă a unora

  Uite cum copiii mai primesc o şansă, în ciuda capetelor pătrate care se împotrivesc, într-o ură aproape patologică, o şansă ca singurii bani care vin de la stat să fie sensibil mai mulţi, dacă putem vorbi de o sumă considerabilă atunci când spunem 80 de lei, într-o lună. S-au tot chinuit peneliştii să fertilizeze ideea asta de bine şi în capetele pesediste şi până la urmă cu mare greutate, au reuşit. De ce a durat atât de mult, de ce s-au tot respins, rând pe rând, proiectele legate de…

Mai mult...

Din eşec, în fiasco: Loteria bonurilor merge mai departe cu reguli noi

  Isteria şi haosul create de prima loterie a bonurilor fiscale din România, precum şi marile speranţe pe care oamenii şi le-au făcut, agăţându-se de mica bucată de hârtie, chipurile, „câştigătoare”, au făcut ca regulamentul după care va funcţiona această loterie, oricum un fiasco la fel ca multe altele aparţinând Finanţelor, să se schimbe, „pe ici pe colo prin punctele esenţiale”. Astfel, Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor a decis la începutul acestei săptămâni, modificarea Ordonanţei 10 din 2015 pentru organizarea loteriei bonurilor fiscale, stabilind că la extragerea loteriei bonurilor…

Mai mult...

Cu unanimitate de voturi, s-a votat DUBLAREA ALOCAŢIILOR pentru copii

  Plenul Camerei Deputaţilor a votat miercuri un amendament, propus de PNL, prin care alocaţiile de stat pentru copii se dublează. Proiectul de lege a primit votul final în cursul zilei de miercuri, 20 mai. După ce acest amendament a fost considerat de PSD ca fiind un „tembelism”, fiind solicitate dovezi care să arate clar de unde vor veni aceşti bani, Ministerul Muncii a venit în plus şi cu explicaţiile halucinante potrivit cărora „există oricum destule surse financiare pentru copii în afară de alocaţii”. Până la urmă, Deputaţii au aprobat,…

Mai mult...

Laborator de ultimă generaţie la Colegiul Tehnic din Şimleu, finanţat de Hanna Instruments

Cei peste 600 de elevi ai Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu” din Şimleu Silvaniei se bucură, începând din această săptămână, de un laborator de măsurări dotat cu dispozitive şi aparate de ultimă generaţie. Realizarea acestuia a fost posibilă cu sprijinul firmei Hanna Instruments. Inaugurarea laboratorului a avut loc miercuri, 20 mai, începând cu ora 12, în prezenţa primarului oraşului de sub Măgură, Septimiu Ţurcaş, reprezentanţilor Consiliului Local, agenţilor economici – parteneri ai unităţii de învăţământ, directorul Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, Ioan Lung, reprezentantului Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, inspector de…

Mai mult...

Voleibaliştii de la CSS Zalău, cu gândul la o medalie

Echipa pregătită de Dorian Faur participă în aceste zile la turneul final din cadrul Campionatului Naţional de Volei rezervat juniorilor I Clasată pe locul doi în serie la finalul turneului semifinal, după echipa din Topliţa, Clubul Sportiv Şcolar Zalău a obţinut calificarea la turneul final, competiţie ce se desfăşoară în aceste zile, la Târgu Mureş. Alături formaţia zălăuană, la turneu mai participă Tomis Constanţa – campioana en-titre, CSS Buzău, LPS Bihorul Oradea, CSS 2 Baia Mare, Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” Craiova, Steaua Bucureşti şi CSS LAPI Dej. Echipa zălăună a…

Mai mult...

Resveratrolul si beneficiile sale asupra recuperarii dupa un implant dentar

Antioxidant deosebit de puternic, resveratrolul este cunoscut in segmentul medical drept un colorant polifenolic extras din plantele si fructele de culoare inchisa, cu proprietati benefice asupra organismului uman. Consecintele pozitive se ramifica asupra diverselor sisteme, proprietatile anticancerigene fiind cele care ii ofera un statut privilegiat pe piata medicamentelor naturiste. Prin definitie acesta este o substanta antitumorala, care detine abilitatea uimitoare de a injumatati randamentul de multiplicare al celulelor cancerigene, uneori reusind sa stopeze integral evolutia lor nefasta. Magazine precum naturashop.ro comercializeaza foarte multe produse naturiste care contin aceasta substanta minune.…

Mai mult...

Produsele optime pentru ingrijirea unghiilor

Mainile reprezinta fara indoiala cartea de vizita a fiecarei persoane, motiv pentru care trebuie sa ne ingrijim de aspectul lor in fiecare zi. Reprezentantele publicului feminin trebuie sa acorde atentie egala fiecarui detaliu, iar pentru ca mainile ajung adesea in prim plan este important ca acestea sa detina o alura ingrijita. Hidratarea este un procedeu amplu, pe care trebuie sa il sustinem propice in orice moment al zilei, mai ales pentru ca in general intreprindem activitati casnice menite sa le afecteze elasticitatea si finetea. Utilizarea unei lotiuni special configurate pentru…

Mai mult...

Cum sa comanzi o asigurare RCA ieftina

Desi preturile practicate de asiguratori s-au nivelat si tarifele platite de proprietarii de autovehicule sunt similare indiferent de locatia din care se doreste achizitionarea politei, cert este ca pe internet veti gasi intotdeauna o flexibilitate aparte. Conform unor statistici realizate de cele mai mari portaluri de asigurari, alegerea unei polite RCA utilizand site-urile de profil va poate aduce discounturi de pana la 30% precum si livrare gratuita oriunde in Romania, motive pentru care comandarea asigurarilor pe internet se poate dovedi a fi o solutie optima de economisire. Daca va incumetati…

Mai mult...

Cosuri cadou: idei inspirate pentru un cadou perfect

De fiecare data cand va aflati in cautarea unui cadou perfect pentru cei dragi este bine sa analizati toate ofertele existente pe piata, deoarece anumite optiuni va pot surprinde in mod placut, chiar daca nu le-ati fi oferit in mod obiectiv nicio sansa. Pachetele gastronomice inglobeaza o alternativa foarte practica din mai multe puncte de vedere, iar din aceasta cauza ele devin treptat foarte raspandite in randul consumatorilor de rand. In primul rand, este surprinzator modul in care acestea sunt diversificate in functie de anumite tematici sau arii culinare particulare.…

Mai mult...

Avantajul purtarii unei perechi de tenisi atunci cand iesi in parc

Plimbarile in parc se pot dovedi benefice pentru organism, dar si o sursa interesanta de relaxare dupa o zi aglomerata de munca. Bineinteles, in momentul in care desfasuram o activitate in aer liber trebuie sa purtam o pereche confortabila de incaltaminte, care sa ne permita un grad sporit de mobilitate si flexibilitate. Fie ca optam pentru o sesiune prelungita de jogging sau iesim la plimbare alaturi de cei mici, confortul este cel mai important aspect de care trebuie sa tinem cont in momentul in care alegem articolele de incaltaminte. O…

Mai mult...

„În asta constă dificultatea meseriei mele: să nu încercăm să fim peste natură, prin puterea cunoştintelor pe care le deţinem, considerându-ne Dumnezei!”

– interviu cu Artur Focşa, medic primar obstetrician-ginecolog –   Artur Focşa este un medic oarecum atipic, mai precis un profesionist care iese, cu forţa evidenţei, din tiparele doctorilor cu care ne-am obişnuit. El face parte din „noul val” al medicilor care, aşa cum spunea chiar el, înainte de mulţumirea financiară, trebuie să existe satisfacţia lucrului bine făcut, care se bazează îndeosebi pe sintagma „bucuria pacientului este şi a doctorului”. Deşi în cabinetul particular are amenajat un birou în care, ori de câte ori are puţin timp liber, studiază diverse…

Mai mult...