Laborator de ultimă generaţie la Colegiul Tehnic din Şimleu, finanţat de Hanna Instruments

Cei peste 600 de elevi ai Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu” din Şimleu Silvaniei se bucură, începând din această săptămână, de un laborator de măsurări dotat cu dispozitive şi aparate de ultimă generaţie. Realizarea acestuia a fost posibilă cu sprijinul firmei Hanna Instruments. Inaugurarea laboratorului a avut loc miercuri, 20 mai, începând cu ora 12, în prezenţa primarului oraşului de sub Măgură, Septimiu Ţurcaş, reprezentanţilor Consiliului Local, agenţilor economici – parteneri ai unităţii de învăţământ, directorul Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, Ioan Lung, reprezentantului Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, inspector de specialitate Flavia Negrea. „Laboratorul a fost finanţat de firma Hanna, valoarea acestuia fiind de 120.000 de lei, şi este dotat cu dispozitive şi aparate de ultimă generaţie, ce permit realizarea de măsurări, experienţe atât practic cât şi virtual”, a explicat directorul liceului şimleuan, Stelian Flonta. Potrivit acestuia, acest proiect a fost realizat în concordanţă cu programa analitică şi se adresează domeniului electric, mecanic şi ştiinţelor.
În cadrul evenimentului de miercuri, pe lângă prezentarea obiectivelor proiectului şi a noului laborator, cei prezenţi au avut parte şi de o scurtă lecţie demonstrativă pentru a putea vedea „în mod real” cum funcţionează aparatele, a mai completat directorul unităţii liceale. De asemenea, Stelian Flonta a mai ţinut să sublinieze faptul că acest laborator vine în completarea dotărilor realizate prin programul PHARE, astfel Colegiul are, în prezent, o bază materială modernă şi actuală.
În prezent, în cadrul Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu” din Şimleu Silvaniei învaţă 650 de elevi, majoritatea fiind clase cu profil tehnic.

laborator simleu

laborator simleu (7)

laborator simleu (6)

4 Thoughts to “Laborator de ultimă generaţie la Colegiul Tehnic din Şimleu, finanţat de Hanna Instruments”

 1. Anonim

  Poluarea pe care o produce Hanna nu poate fi compensată cu mizilicuri dastea. În jurul fabricii lor nu se mai face nici o poamă.

  1. Anonim

   Păi de ce crezi că au venit în România?

 2. GELU

  Dezastru ecologic la NUSFALAU, noaptea sunt emanate acele mirosuri cancerigene si poluatoare.

 3. Anonim

  Cred că șpaga dată la Mediu și la primarul din Nușfalău a costat mai mult decât Laboratorul ăsta. Iar oamenii plătesc cu sănătatea!

Leave a Comment