Acuzat de trafic de influenţă, Medicul din Zalha va ajunge în faţa judecătorilor luna viitoare

 

Trimis în judecată la începutul lunii aprilie, sub acuzaţia de trafic de influenţă, medicul de familie din comuna Zalha va avea prima înfăţişare la tribunal abia luna viitoare. Potrivit informaţiilor primite de la Cristina Ştef, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sălaj, în cadrul şedinţei de miercuri, 20 mai, s-a dispus amânarea cauzei în vederea administrării de probe, stabilindu-se termen de judecată în 24 iunie.
Reamintim că, potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, medicul a pretins în luna mai 2012 soţiei unui pacient suma de 4.000 de lei, susţinând că urmează să-l remită unui medic chirurg din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Cluj pentru o intervenţie chirurgicală. “Inculpatul Basaleh Saleh Ayoub Salim, în calitate de medic de familie în cadrul comunei Zalha, în data de 4 mai 2012 a pretins Nastasiei Ceaca, soţia pacientului Alexandru Ceaca, suma de 4.000 lei, cu motivarea că urmează să o remită unui medic chirurg (funcţionar public) din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, pentru efectuarea unei intervenţii chirurgicale, atribut care intra în îndatoririle de serviciu, lăsând impresia că are influenţă asupra acestuia” a explicat reprezentantul Parchetului.
Medicul, de origine arabă, este absolvent al Facultăţii de Medicină din Cluj – Napoca şi s-a stabilit în comuna sălăjeană în anul 2008, după 15 ani în care serviciile medicale de specialitate au lipsit în zona respectivă. Acesta a încheiat cu autorităţile locale un contract de concesionare, pe o perioadă de 50 de ani, pentru folosinţa gratuită a dispensarului, el angajându-se, în schimb, să aducă la Zalha şi un medic stomatolog.

Leave a Comment