Sfaturi pentru persoanele cu păr vopsit

Fie roşu aprins, blond radiant sau negru intens, părul proaspăt vopsit are nevoie de îngrijire specială, deoarece suprafața exterioară a părului, mai ales cuticula şi stratul lipidic sunt puternic atacate în cadrul procesului de vopsire. Imediat după, părului trebuie îngrijit cu un tratament intensiv. De asemenea, un șampon de protecție a culorii, cu agenți de condiționare este indispensabil pentru obținerea luminozităţii culorii părului și a structurii acestuia.

Până la începutul anilor 1900, colorarea părului a fost făcută dintr-o gamă largă de coloranți naturali. Unii dinte chimiști au descoperit dezvoltarea colorării părului trivială și nedemnă de timpul lor, chimistul francez Eugene Schuller a creat prima colorare comercială a părului în 1909. Invenția sa a fost bazată pe o nouă substanță chimică, parafenilendiamină și a furnizat fundația a companiei sale, compania franceză Harmless Hair Dye Company. Un an mai târziu, numele a fost schimbat într-unul mai familiar astăzi – L’Oreal. L’Oreal, unul dintre giganții de produse pentru păr, a crescut constant de-a lungul anilor; compania creditează cercetarea avansată și aplicată a dezvoltării și extinderii noilor produse pe piețele din întreaga lume cu succesul său global.

Pentru a avea părul la care visezi, trebuie să foloseşti o mulţime de ustensile pentru vopsit păr, dar şi produse cosmetice de îngrijire, precum şampon, balsam, mască sau diverse tratamente.

Optează pentru nuanțe naturale, cât mai apropiate de culoarea pe care o ai în prezent. Atunci când ne vopsim acasă, sfatul meu este să mergem pe nuanțe cu cel mult 2-3 tonuri mai închise sau mai deschise față de culoarea pe care o avem. Pentru schimbări radicale de look, ne lăsăm pe mâna specialiștilor, ca să nu riscăm deteriorarea structurii firului de păr.

Vestea bună este că majoritatea produselor de păr de astăzi au mirosuri mai frumoase decât mirosul de ou stricat ale celor care erau odata. Și cea mai mare parte a culorii poate fi aplicată cu ușurință: unele pe părul umed, altele pe părul uscat, lucrată într-o spumă asemănătoare samponului, lăsată să proceseze (unele formule necesită acoperire cu o folie din plastic în timpul procesării, altele nu) și apoi parul se spală și se condiţioează.

Pe de alta parte totuși stim că substanțele chimice din colorarea părului pot fi dure și dăunătoare părului, dacă nu știți ce faceți sau dacă colorați prea des parul sau acționați permanent. Cum reacționează peroxidul și amoniacul cu părul dvs. este direct legat de nivelul și tipul de produs pe care îl utilizați.

Culoarea pe care o alegi îți poate da volum coafurii

Nu degeaba încearcă stiliștii să le convingă pe fete să își facă șuvițe. În unele situații este mult mai bine să alegi un joc de nuanțe și culori în loc să îți vopsești tot părul în aceeași culoare.

Ai grijă ce produse folosești pentru păr

Sănătatea părului este mai importantă decât aspectul acestuia, cel puțin în prima fază. Un păr sănătos poate fi vopsit în mod repetat pentru a ajunge la rezultatul dorit. Unul dintre produsele care rănește cel mai tare părul este oxidantul sau decolorantul, folosit pentru a deschide nuanța firului de păr. Chiar dacă un oxidant mai puternic poate însemna o decolorare mai rapidă, este mai important să folosești un oxidant mai blând și a repede procesul de mai multe ori.

Pentru a fi sigură că deteriorarea părului este cât mai mică, nu alege produse ieftine, din supermarket. Esteto.ro este unul dintre magazinele care îţi pun la vânzare foarte multe produse online la preţuri imbatabile.