VALERIU GHEORGHIŢĂ: ”România a început demersuri pentru certificatul verde folosit la nivel european”

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a confirmat astăzi că România a început demersuri pentru certificatul verde de vaccinare, informează Agerpres. Întrebat dacă şi România a început demersuri pentru certificatul verde de vaccinare, medicul militar a răspuns: „Da. (…) Vorbim de certificatul verde folosit la nivel european”. Secretarul de stat în MS Andrei Baciu a spus că este vorba despre un demers comun al mai multor instituţii – Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, INSP şi STS, notează sursa citată. „Este…

Mai mult...

Judecătorii au respins cererea lui Liviu Dragnea de eliberarea condiţionată

Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea lui Liviu Dragnea de liberare condiţionată. dar fostul preşedinte PSD poate face contestaţie la Tribunalul Bucureşti. Magistraţii au respins cererea ca „neîntemeiată”. Judecătoria Sectorului 5 arată în decizie că Dragnea poate cere din nou liberarea condiţionată după data de 27 iunie 2021, conform G4media. Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

Mai mult...

Ford va produce un nou vehicul comercial uşor la fabrica din Craiova

Constructorul auto american Ford a anunţat că va investi 300 de milioane de dolari pentru a construi un nou vehicul comercial uşor în 2023, la uzina sa de la Craiova, inclusiv o versiune complet electrică a acestuia, ce va debuta în 2024, potrivit news.ro. „Ford a confirmat astăzi că va investi 300 de milioane de dolari pentru a construi un nou vehicul comercial uşor în 2023, la uzina sa de la Craiova, inclusiv o versiune complet electrică a acestuia, ce va debuta în 2024. Acesta va fi primul vehicul Ford…

Mai mult...

Locuri de muncă 27.04.2021

*** CLIO GROUP ANGAJEAZĂ COORDONATOR TRANSPORT – LOGISTICĂ. Detalii la numărul de telefon 0734347777 sau la e-mail: office@cliogroup.ro. *** Valen Est Industries S.R.L. Surduc angajează electrician/electromecanic cu experienţă în producţie disponibil pentru program de lucru în schimburi. Relaţii la tel: 0727 569469 sau e-mail alina.pop@valenest.ro *** Lipefra Tex  angajează persoane cu experienţă pentru maşina de cusut, croi, brodat şi călcat. Informaţii la telefon 0784 001428 şi GESTIONAR . Curriculum Vitae la adresa de e-mail: lipefratex@yahoo.com *** S.C. MULTICOM S.R.L. angajează gestionari, muncitor necalificat. conducător auto cat. B (autoutilitară 1,5 to)…

Mai mult...

Criptomonedele – tendințe și perspective în 2021

Investițiile în criptomoneda reprezintă un tip de investiții nou, dar în același timp, foarte popular. Prima monedă digitală, sau criptomoneda, bitcoin (BTC), a apărut în 2009, iar de atunci valoarea acesteia a crescut de la cca $0 până la câteva zeci de mii de dolari. Totodată, pe lângă Bitcoin există peste 2.000 de alte criptomonede disponibile pentru investiții. Primii crypto entuziaști au devenit milionari cu mult timp în urmă. În același timp, tranzacționarea criptomonedelor în 2021 rămâne a fi actuală. Experții la nivel mondial prognozează o creștere continuă a acestor…

Mai mult...

Calendar istoric al judeţului Sălaj – 27 Aprilie

1695: este consacrată Biserica de lemn din Bălan Josani   S-a întâmplat în 27 aprilie 1521 – Exploratorul Fernando De Magellan este ucis de băştinaşii din Filipine conduşi de Lapu-Lapu (n.1480). 1791 – S-a născut Samuel Morse, inventator şi pictor american, inventatorul telegrafului electric (1830) şi al alfabetului Morse (m.02.04.1872). 1872 – A murit Ion Heliade Rădulescu, scriitor şi om politic, întemeietorul presei scrise în Ţara Românească („Curierul românesc”, 1829) (n.06.01.1802). 1882 – A murit scriitorul american Ralph Waldo Emerson (n.1803). 1897 – S-a născut pictorul Gheorghe Lowendal, supranumit „pictorul Bucovinei”. A înfiinţat, la Bucureşti, în 1918, Academia Liberă de…

Mai mult...

OFICIUL FITOSANITAR SĂLAJ: BULETIN DE AVERTIZARE

Condițiile climatice din ultimele zile, au favorizat, apariția și dezvoltarea viespilor cu ferăstrău (Hoplocampa minuta şi Hoplocampa flava), viespea sâmburilor de prun (Eurythoma schreineri), insecte defoliatoare, afide și a bolilor de natură micotică și bacteriană: monilioze, (Monilinia spp.), pătarea roşie a frunzelor de prun (Polystigma rubrum), băşicarea frunzelor de piersic, (Taphrina deformans), ciuruirea micotică şi bacteriană a frunzelor (Coryneum b., Xanthomonas spp. ), arsura bacteriană (Pseudomonas spp.) care pot cauza pierderi importante la speciile sâmburoase. Pentru combaterea dăunătorilor la specia prun, în livezile în care exista 3 -4 % flori…

Mai mult...

Zvonoteca

# A venit primăvara, iar florile au reprezentat în mod firesc o alegere primordială pentru Împărăția municipiului. “Foarte frumos!” – ați putea spune, auzind aceste vești. Doar că nu prea e frumos și nici sănătos, deoarece holurile instituției au fost garnisite cu zeci de flori din plastic – poate cele mai chicioase și urâte decorațiuni din câte există. Nu mai adăugăm și cât sunt de nocive pentru mediu, plasticul fiind, prin alte locuri mai civilizate, primul care cade de pe orice listă de achiziții. Ceea ce nu mai știu cei…

Mai mult...