Florin Răducioiu, invitat special la „Cupa Viitorul”

„Cupa Viitorul” rămâne unul dintre cele mai importante turnee de fotbal din România, evenimentul rezervat copiilor şi juniorilor ajungând în acest an la ediţia cu numărul 13. Steaua Bucureşti, Dinamo, Politehnica Timişoara, Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”, FC Bihor şi UTA Arad sunt câteva dintre cluburile care au răspuns „prezent” la ediţiile anterioare ale „Cupei Viitorul”. În ultimii ani, Daniel Sabou, membrul fondator al clubului Viitorul, a organizat cu ajutorul unor oameni din mediul privat şi a deputatului Lucian Bode un meci de deschidere, eveniment în care au evoluat nume…

Mai mult...

Aproape 400 de absolvenţi dau Bac-ul de toamnă

Elevii sălăjeni care nu au susţinut examenul de bacalau­reat în prima sesiune se pregătesc pentru bacalaureatul de toam­nă. Potrivit informaţiilor furnizate de către inspectorul şcolar adjunct Dari Toma, 370 de candidaţi din judeţul Sălaj s-au înscris pentru examenul ce va avea loc în zilele următoare, la centrul de examen de la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău. Prima probă a examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă, se va desfăşura pe data de 21 august, când 172 de elevi vor susţine proba scrisă la Limba şi lite­ratura română. O zi mai târziu este…

Mai mult...

Scandal în loc de fotbal la Cehu Silvaniei

Situaţie delicată pentru fotbalul din Cehu Silvaniei, după ce echipa de fotbal în Liga a IV-a se vede nevoită să se retragă din competiţie. Horaţiu Bogar, cel care a preluat destinele fotbalului din oraş în urmă cu şase ani şi care este preşedintele clubului Silvania Cehu Silvaniei, a afirmat că autorităţile locale nu mai par dispuse să susţină echipa de seniori. Bogar s-a arătat indignat şi de faptul că, în timp ce bugetul clubului de fotbal a fost redus, autorităţile locale au aprobat suma de aproximativ 100.000 de lei pentru…

Mai mult...

Biciclist rănit grav pe o stradă din Jibou

Un accident mai rar întâlnit pe drumurile sălăjene s-a produs marți seara, în jurul orei 22, pe o stradă din Jibou. Un tânăr de 17 ani din localitate, conducea o bicicletă neechipată corespunzător pentru noapte cu lumini și fără să poarte îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante. La un moment dat, când a efectuat un viraj la stânga, nu s-a asigurat și a intrat în coliziune cu un alt biciclist, un bărbat de 57 ani, tot din Jibou. În urma impactului, bărbatul de 57 de ani a căzut pe caldarâm și a suferit…

Mai mult...

Lefuri sub media pe ţară pentru sălăjeni

Câştigul salarial mediu brut în judeţul Sălaj a înregistrat în luna aprilie o uşoară scădere faţă de luna anterioară. Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS) Sălaj, valoarea acestui indicator a fost de 2.590 de lei, mai mic cu 21,3 procente faţă de salariul mediu pe economie şi cu 0,8 la sută sub nivelul celui din luna anterioară. În schimb, spun statisticile, l-a depăşit cu 22,6 procente pe cel din aprilie 2016. Câştiguri salariale medii nominale brute peste media județului au realizat salariații din industrie şi…

Mai mult...

Trimis în judecată pentru că a ameninţat un poliţist cu moartea

Un sălăjean va trebui să dea socoteală în faţa judecătorilor jibouani pentru acuzaţia de ultraj în formă continuată. Ioan Barbur a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, sub control judiciar, după ce în seara zilei de 13 iulie 2017, în mod repetat, l-a ameninţat cu moartea şi cu bătaia pe agentul de poliţie Ioan Alexandru Deac, din cadrul Postului Someş Odorhei, în timp ce acesta purta uniformă de poliţist şi se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Un alt caz de ultraj la…

Mai mult...

Ediţie specială „Caiete Silvane”: Zalău 544

Pentru a marca sărbătoarea municipiului, şi în acest an, revista de cultură a Sălajului, „Caiete Silvane”, a pregătit un număr special, dedicat reşedinţei de judeţ. Numărul aferent lunii august 2017, când Zalăul împlineşte 544 de ani de atestare documentară, poate fi răsfoit on-line, varianta tipărită urmând să fie distribuită începând de miercuri, 23 august. În paginile revistei, cititorii vor găsi articole despre industria municipiului, cetăţenii de onoare ai urbei, celebrarea zilei de 23 august, 40 de ani de la primul număr al „Acta Mvsei Porolissensis”, istoricul Bibliotecii Judeţene ori meşteşugul…

Mai mult...

Patronul și „animalele împuțite”

„M-am săturat până peste cap de voi, sunteţi nişte animale împuţite (…)! Tăceți dracului din gură, scârbelor. Nu vă convine, plecați, idioate nenorocite, sunteți ca gândacii, profitoarelor. Alții nu își iau salariile cu lunile și voi vă plângeți pentru câteva zile, jegoaselor. Dacă nu vă convine, cărați-vă, ați înțeles? Țărănci murdare, m-am săturat de voi, să nu mai aud un sunet, tăceți dracului din gură! (…)”, sunt doar câteva dintre jignirile aduse unor angajate din Prahova, de către patronul lor englez, un adevărat gentleman venit să investească în România și…

Mai mult...

Enoriașii sunt invitați la Hramul Mănăstirii Strâmba

Enoriașii sunt așteptați, la începutul săptămânii viitoare, la Hramul mănăstirii Strâmba, o sărbătoare la care sunt așteptați atât credincioși din Sălaj cât și cei veniți de dincolo de granițele județului, va avea loc începând din 14 august, după cum anunță “obștea” mănăstirii. Astfel, luni, de la ora 19, va avea loc slujba ce va cuprinde vecernia, Taina Sfântului Maslu, Paraclisul Maicii Domnului, Prohodul Adormirii Maicii Domnului, slujbe de dezlegări, Moliftele Sfântului Vasile cel Mare și Ioan Gură de Aur și rugăciuni. În data de 15 august, începând cu ora 8,…

Mai mult...

Avem un an la dispoziție să solicităm în scris restituirea taxelor auto

Legea a intrat în vigoare: statul trebuie să restituie nu doar sumele plătite pentru aceste taxe ci și dobânzile aferente. Taxele auto plătite de români în trecut se vor restitui, începând de anul viitor, printr-o procedură administrativă nouă, publicată la începutul săptămânii în monitorul oficial. Este, așadar, obligatoriu pentru statul Român să restituie aceste sume plătitorilor. Sălăjenii pot depune cererile de restituire la organele fiscale competente, data-limită de depunere fiind 31 august 2018 sub condiția ca cererea să fie însoțită de dovada efectuării plății taxei respective. După această dată, nicio…

Mai mult...

Festival de folclor la Bănişor

Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, sub egida Consiliului Județean Sălaj, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local al comunei Bănișor, organizează marți, 15 august, a XVII-a ediție a Festivalului Județean de Folclor „Dor de cântec și de joc”. Pe scena amplasată în curtea școlii din Bănișor, între orele 16-19, vor urca pe scenă ansambluri, formații de dansuri și rapsozi populari din Bădăcin, Meseșenii de Sus și de Jos, Cizer, Jibou, Bocșa, Hida, Cehu Silvaniei, Sîg, Peceiu și Bănișor. De la ora 19, tot pe scena menționată, va…

Mai mult...

Proiecte de 4 milioane de euro în Benesat

Comuna Benesat se află în plin proces de modernizare, atât în privința infrastructurii rutiere, cât și a obiectivelor de interes major din comună și din satele aparținătoare. Primarul comunei, Sorin Romocea, ne-a vorbit despre cele mai importante proiecte ce au fost duse la bun sfârșit, precum și despre proiectele depuse, ale căror lucrări urmează să demareze în viitorul apropiat. “Infrastructura rutieră în comună a fost și este, pentru noi, cei din conducerea primăriei, o prioritate permanentă. O localitate fără drumuri bune, care să nu creeze probleme și disconfort localnicilor și…

Mai mult...

„De ce moare presa scrisă?”

Daniel Săuca Excelent recentul număr (42/ iulie – august 2017) al revistei „Sinteza” cu tema: „De ce moare presa scrisă?” Vi-l recomand cu căldură (în ton cu vremea), și pentru că dezbaterea nu vizează doar mersul mass-media (tipărite) prin bătătura post-tranziției. Multe articole, texte, interviuri, documentare (foarte) bune care dau sau ar merita să dea de gândit, într-o societate sufocată, amorfă, lichefiată și din cauza lipsei aproape totale de „dileme” în spațiul public. Vasile Dâncu: „Jurnaliștii din presa scrisă par un ultim detașament, cel al disperaților, în încercarea de a…

Mai mult...

Opinia cititorului: „Sub podeț, coteț! Valea Zalăului se poate numi valea plângerii”

„Sunt o locuitoare a municipiului Zalău și urmăresc aproape zilnic, cu atenție, problemele pe care le ridicați în ziarul dumeavoastră. De multe ori mă regăsesc, în calitate de cetățean, în multe din subiectele pe care le dezbateți și mă bucur că astfel de rubrică există în presa din Sălaj, la dispoziția noastră, a cetățenilor. Vreau să vă spun, deși am observat că ați mai scris despre acest lucru, despre starea în care se găsește Valea Zalăului. Am văzut zilele trecute cum o echipă de muncitori vopsea podul metalic din zona…

Mai mult...