Ediţie specială „Caiete Silvane”: Zalău 544

Pentru a marca sărbătoarea municipiului, şi în acest an, revista de cultură a Sălajului, „Caiete Silvane”, a pregătit un număr special, dedicat reşedinţei de judeţ. Numărul aferent lunii august 2017, când Zalăul împlineşte 544 de ani de atestare documentară, poate fi răsfoit on-line, varianta tipărită urmând să fie distribuită începând de miercuri, 23 august.
În paginile revistei, cititorii vor găsi articole despre industria municipiului, cetăţenii de onoare ai urbei, celebrarea zilei de 23 august, 40 de ani de la primul număr al „Acta Mvsei Porolissensis”, istoricul Bibliotecii Judeţene ori meşteşugul confecţionării pălăriilor în Zalău. Printre autori, îi amintim pe Elena Musca, Dănuţ Pop, Rozalia Benedek, istoricul Marin Pop, Carmen Ardelean, Florica Pop sau Danie-Victor Săbăceag.
Număr special dedicat Zalăului a fost realizat în colaborare cu Primăria Zalău, cu ocazia Zilelor orașului și a Festivalului „Ecouri Meseșene” (25-27 august 2017).
„Caiete Silvane” este o revistă de cultură editată de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, sub egida Uniunii Scriitorilor din România, a Consiliului Județean Sălaj, a Primăriei și Consiliului Local al municipiului Zalău.

Alte articole

One Thought to “Ediţie specială „Caiete Silvane”: Zalău 544”

  1. Anonim

    Un numar aproape reusit. Spun aproape reusit pentru ca exista un articol lipsit de originalitate, un articol care nu aduce nimic nou, cel despre cetatenii de onoare ai Zalaului. Despre subiectul respectiv s-a mai scris in presa. Orice elev de clasa a X-a putea sa scrie despre cetatenii de onoare ai Municipiul. Pe viitor sper ca Daniel Sauca sa fie mai selectiv.

Leave a Comment