Zvonoteca

# “Încă un pas în desăvârșirea centurii Zalăului…”, știți basmul, că-l citiți de vreo 12 ani, seară de seară. Ultimul pas a fost făcut de un… TIR, zilele trecute, după ce mastodontul s-a răsturnat pe actuala centură a Zalăului, respectiv duetul Kossuth – Șaguna. Doar o minune a făcut ca în dreptul curții unui cunoscut dascăl zălăuan să nu fie cineva, atunci când s-a produs grozăvia! De altfel, “centura” aceasta cu care ne chinuim de ani și ani – în fapt, două străduțe pe care abia pot trece unul pe lângă celălalt două autotrenuri – i-a mai adus proprietarului și alte “bucurii”, tot în același mod, pe lângă cele câteva tone de pormub răsturnate, marți, în curtea lui și pe lângă pagubele materiale aferente: cisterne cu lapte, sute de tone de resturi din oțel, grâu și altele. Timpul trece, comunicatele… merge! Că vorba aceea, “merge și așa!”. Mai nou, zvonărașul a auzit că proprietarii de terenuri care intră în raza de acțiune a așteptatului tronson doi, au avut tupeul să dea statul în judecată pentru că li s-a oferit aproximativ 2 (doi) lei pe metrul pătrat de teren, acolo pe unde limba de asfalt va trece, în secolul următor. Adică, majoritatea ar fi primit echivalentul unui ajutor de șomaj pe o lună, după calculele făcute. Nu mai contează dacă omul care se va trezi cu centura pe mijlocul terenului său, nu va mai avea ce să facă cu restul de teren, aflat de-a dreapta și de-a stânga centurii: asta nu mai e treaba statului! Treaba lui e doar să ia cu japca și să păcălească; în rest, mereți, mă, de-aici!

2 Thoughts to “Zvonoteca”

 1. Anonim

  în fapt, două străduțe pe care abia pot trece unul pe lângă celălalt două autotrenuri – pe care toti riveranii isi parcheaza masinile pe trotuoare !! nici nu mai poti circula pe trotuoar pe centura, caci risti sa fi strivit de tirurile care nu pot ocoli toate masinile parcate pe trotuoar NERGULAMENTAR !! si politia doarme !!
  se zice ca Ciunt nu vrea si nu ii lasa pe cei de la politie sa-i sanctioneze pe soferii care parcheaza neregulamentar in oras !! Ciunt da ordine atat , la Politia Locala cat si la Politia Municipala, unde sef este ginerele lui Ciunt
  Ciunt s-a opus de la inceput ca acel Sistem de monitorizare a traficului din Zalau, format din 5 radare fixe ultra-performante si 20-30 de camere video, sa nu fie folosit !!
  Ciunt prefera sa aiba vitime nevinovate in oras, decat sa fie sanctionati soferii indisciplinati !!
  asta este Ciunt, asta este PSD, apara drepturile infractorilor si nu ale nostre !!

 2. Anonim

  daca si capatul asta de centura o sa fie proiecta si exeuat la fel de prost ca si primul, nu am rezolvat mare lucru !!

Leave a Comment