Reguli simple în decorarea livingului

Când vine vorba de decorarea unei locuințe, primul pas este întotdeauna dificil, fie că te afli în fața unor pereți albi, fie că nu știi ce se (re)folosești din încăpere sau ce urmează să achiziționezi.

Știm că există multe lucruri de luat în considerare (estetică, stil de viață, buget), dar cel mai bun mod de a începe este cu mobilierul. Natürlich v-a pregătit un ghid care funcționează pentru oricare încăpere din locuință, cu precădere pentru living.

 

 

  • Puneți totul pe hârtie. Fie că vorbim de o aplicație inteligentă sau de clasica hârtie, realizați o listă cu tot ceea ce aveți deja sau ceea ce vă doriți să achiziționați. Schițați planul dorit (nu uitați să măsurați piesele și spațiile), pentru a ști dacă lucrurile se vor potrivi.

 

 

  • Alegeți un punct central. Unele puncte sunt naturale, de exemplu o fereastră proeminentă sau un șemineu, în timp ce alteori trebuie create manual. Indiferent de punctul ales (de exemplu, un Bufet 2U3S Tulsa), aranjați mobilierul în jurul și în funcție de acesta.

 

 

  • Creați zone pentru socializare. Poziționați canapelele, pernele sau scaunele, astfel încât să fie suficient de aproape pentru ca musafirii să poată conversa. Dacă încăperea este mai mare, construiți 2-3 asemenea zone (de exemplu, pernele în jurul unei Mese de cafea Demi constituie un loc potrivit atât pentru copii, cât și pentru adulți).

 

 

  • Folosiți covoare de mărime potrivită. Mochetele sunt, de asemenea, potrivite unei asemenea încăperi, dacă vă doriți covoare speciale pentru anumite zone, asigurați-vă de fluxul de trafic din respectivul spațiul. În același timp, îngrijiți cu soluții speciale pardoseala, pentru a avea parte de o expunere fără zgârieturi sau impurități.

 

 

  • Alegeți dimensiunile potrivite pentru obiectele agățate. Lucrurile agățate strategic (oglinzi, obiecte de artă, fotografii ș.a.) trebuie să fie proporționale cu mobilierul. De exemplu, nu poziționați o ramă foto de dimensiuni reduse deasupra mobilierului care ocupă mai bine de jumătate din perete, în această situație puteți utiliza o grupare de piese aproximativ cât ⅔ din lungimea canapelei.

 

 

  • Folosiți lămpi cu lumină caldă. Valorificați anumite piese de mobilier cu ajutorul luminii artificiale. Lămpile de masă sau cele cu un picior atașat trebuie să fie centrate deasupra/pe/lângă zona principală de relaxare. În funcție de spațiul care se dorește să se evidențieze, alegeți un model subtil de iluminare.

 

 

Prin intermediul ideilor anterioare de amenajare, munca și decorarea casei va fi ușoară și plăcută, iar dacă simțiți nevoia unui strop de inspirație, puteți consulta pagina dedicată mobilierului de living.

Leave a Comment