La Zalau,Scoala pentru mame

La Zalau,Scoala pentru mame

300 de mame din Salaj, aflate in situatii dificile de viata, vor avea acces la consiliere in cadrul unor dezbateri initiate si coordonate de Andreea Paul Vass, consilier de stat al primului ministru si Andreea Marin Banica. Evenimentul va avea loc la Zalau, pe data de 18 februarie, de la ora 18.00, la Casa de Cultura a Sindicatelor. Dupa cum a facut cunoscut Andreea Paul Vass, actiunea se inscrie in cadrul proiectului MOM UP -Retea de Centre Pilot de Consiliere a Mamelor aflate in situatii dificile de viata, numit si Scoala mamelor. In cadrul dezbaterii va fi oferita consiliere gratuita pentru 200-300 de mame, din partea unor experti in drepturile femeilor, sanatate, legislatie, formare profesionala, antreprenoriat, comunicare sau a unor femei care au fost in situatie dificila, si care au reusit sa o depaseasca cunoscand ulterior succesul.

Totodata, mamele vor avea o comunitate virtuala si un telefon la nivel national dedicat numai lor. Va fi realizata o platforma web, cea mai complexa Comunitate Virtuala a Mamelor, un site cu informatii diverse, necesare mamelor, cu specialisti angajati sa raspunda intrebarilor lor, cu posibilitatea de a dialoga intre ele, cu conexiuni in directii cheie ce le sunt necesare. Salajencele vor gasi pe www.scoalamamelor.ro informatii si sprijin prin consiliere din partea expertilor. O alta componenta importanta a proiectului va fi Telefonul destinat Mamelor, un numar scurt unic la nivel national, gratuit, la care mamele pot suna sapte zile din sapte, 16 ore pe zi, le vor raspunde specialisti din diverse domenii.

Acest telefon va fi util, mai ales, pentru femeile care nu au acces la internet si nici nu-si pot permite sa vina intr-unul din cele 3 centre din Bucuresti, Ploiesti si Cluj. Andreea Paul Vass a mentionat ca obiectivul general al proiectului il reprezinta aportul la asigurarea egalitatii de sanse pentru femeile-mame din Romania aflate in situatii dificile de viata, in ceea ce priveste accesul la informatie, la consiliere, la formare profesionala, la obtinerea si pastrarea unui loc de munca si a echilibrului profesie-familie. Proiectul pilot Scoala Mamelor dezvolta, pentru inceput, trei centre de asistenta si consiliere la Bucuresti, Ploiesti si Cluj, unde mamele aflate in dificultate (femei care pot fi bogate si cu business-uri impresionante, dar in depresie sau care nu mai gasesc comunicarea potrivita cu propriii copii, dar si mame cu risc de excluziune sociala, cu un grad de saracie extrema, aflate in pragul abandonului copiilor, unice intretinatoare ale familiei, victime ale violentei domestice, ale discriminarii la locul de munca, care sufera de depresie post-natala sau de stres post traumatic, aflate in somaj sau avand venit minim pe economie, tinere eleve sau studente care devin mame timpuriu), toate acestea vor avea la dispozitie, gratuit, sfatuitorii de care au atata nevoie: psihologi, psihiatri cu specializari inalte. Mamele care doresc sa ia parte la dezbateri se pot inscrie fie la numarul de telefon 0364101097, fie pe adresa de e-mail andreeapaulvass@gmail.com.

Reiteram faptul ca Andreea Paul Vass s-a dedicat egalitatii de sanse, stimularii antreprenoriatului feminin si ocrotirii copiilor, fie a celor bolnavi de Sindromul Down din Cehu Silvaniei, fie a copiilor romi, care nu au fost niciodata la gradinita si pentru care a creat gradinita estivala din Dersida, dar si a copiilor foarte talentati din Salaj, dar care provin din familii nevoiase. Andreea Paul Vass pregateste publicarea cartii Forta politica a femeilor din Romania.

Leave a Comment