În ciuda crizei, în Sălaj, creşte numărul autorizaţiilor de construcţii

Numărul sălăjenilor care intenţionează să îşi construiască case este în creştere de la o lună la alta. Cel puţin asta arată un raport al Direcţiei Judeţene de Statistică Sălaj care informează că în cursul lunii iunie la nivelul judeţului au fost eliberate 32 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale – case de locuit.
Potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică Sălaj, numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale eliberate în luna iunie a acestui an sunt în creştere cu 28 la sută faţă de luna mai şi în scădere cu 39,6 la sută faţă de luna iunie a anului trecut. În primele şase luni ale acestui an la nivel de judeţ au fost eliberate în total 169 de autorizaţii, mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului 2012 cu 25,2 la sută. Astfel, în cursul lunii iunie, din cele 32 de autorizaţii eliberate, 14 au fost emise pentru mediul urban, din care zece în municipiul Zalău.
Din cele 169 de autorizaţii de construire emise în primele şase luni ale acestui an în Sălaj, 62,7 la sută au fost eliberate în mediul rural. Localităţile în care s-au înregistrat scăderi mari ale numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale, faţă de perioada corespunzătoare din anul 2012, au fost: Zalău -18, Crişeni -8 şi Nuşfalău -6 iar creşteri, tot comparativ cu aceeaşi perioadă, au fost înregistrate în localităţile Sărmăşag +6 şi Cizer +4.

Alte articole

Leave a Comment