Dosare pentru furt, conducere fără permis și fals în declarații, finalizate de procurorii sălăjeni

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău au finalizat în perioada 3-9 aprilie, mai multe dosare ale unor sălăjeni certați cu legea, fiind întocmite rechizitoriile în baza cărora dosarele au fost trimise instanței competente. Astfel, în dosarul nr. 357/P/2016, prin rechizitoriul din data de 31 martie 2017, inculpatul Ciava Lucian a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, constând în aceea că în noaptea de 04/05 martie 2016, în jurul orelor 23.40, în timp ce se afla în localul Astoria din Zalău, a sustras un telefon mobil marca Samsung Galaxy S5, lăsat pentru scurt timp de persoana vătămată T.Ș. pe bar, cauzând un prejudiciu de 2.100 de lei.

În dosarul nr. 1649/P/2016, prin rechizitoriul din data de 4 aprilie 2017, inculpatul Sztrapek Vasile a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, constând în aceea că în data de 28 octombrie 2016, a condus autoturismul pe un drum public, având o îmbibaţie alcoolică de 1,30g/l alcool pur în sânge, deci peste limita legală admisă de 0,80 g/l alcool pur în sânge.

În dosarul nr. 240/P/2017, prin rechizitoriul din data de 4 aprilie 2017, inculpatul Anca Adrian a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, faptă prevăzută de art. 326 C.p., constând în aceea că în data de 17 aprilie 2016, a solicitatre reprezentantului Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor eliberarea unui duplicat al permisului de conducere cu seria S00153408J declarând, în mod necorespunzător adevărului, că acesta a fost pierdut, în timp ce, în realitate, permisul fusese anterior reţinut de către autorităţile italiene. Parchetul  face precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Leave a Comment