Curse regulate pentru navetiştii din mediul rural

Navetiştii din localităţile Boghiş şi Sărmăşag, care trebuie să ajungă zilnic la serviciu, în Şimleu Silvaniei, este posibil să beneficieze de transport regulat. Asta în cazul în care, consilierii judeţeni, întruniţi în sedinţă ordinară de Consiliu Judeţean (CJ), în data de 24 octombrie, vor vota un proiect de hotărâre, aflat pe ordinea de zi, „cu privire la aprobarea atribuirii unor licenţe de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale”. Astfel, un operator economic, cu activitate în transport, a solicitat Consiliului Judeţean eliberarea licenţei de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane, prin curse regulate speciale, pentru traseele Boghiş – Şimleu Silvaniei şi retur, respectiv Sărmăşag – Şimleu Silvaniei. Dacă proiectul va fi aprobat, navestiştii din localităţile precizate vor beneficia zilnic de transport de la domiciliu spre locul de muncă şi retur.

Transport zilnic din Jibou la Şoimuş şi Prodăneşti şi retur

Tot în cadrul şedinţei de CJ de vineri, 24 octombrie, consilierii vor supune la vot un proiect de hotărâre cu privire la „actualizarea Programului judeţean de transport public de persoane prin curse regulate, pe perioada 2014-2019”. Actualizarea introduce şi un noi trasee pe rutele Jibou – Şoimuş, respectiv Jibou – Prodăneşti. Astfel, cursele regulate pe traseul Jibou – Şoimus vor avea loc zilnic, de luni până vineri inclusiv, cu plecare la orele 6,50 şi 14,35, respectiv cu întoarcere la orele 7,05 şi 14,50. Transportul pe această rută urmează să se efectuze cu microbuze de 16 locuri. De asemenea, introducerea traseului Jibou-Prodăneşti se va realiza zilnic, de luni până vineri inclusiv, prin curse regulate, cu plecare din Jibou la orele 7,20 şi 14,05, respectiv cu întoarecere la orele 7,35 şi 14,20. Introducerea transportului regulat pe traseele precizate sunt necesităţi acute de transport a navetiştilor din localităţile Şoimuş şi Prodăneşti, în acest sens la CJ Sălaj fiind înregistrate de către un operator economic, cereri pentru aprobarea transportului.
Conform Legii serviciilor de transport public local, consiliile judeţene pot actualiza, periodic, traseele şi programele de transport, în funcţie de necesităţile de deplasare a populaţiei, iar programul de transport local poate fi actualizat prin : prelungirea traseelor existente, respectiv modificarea unuia sau ambelor capete de traseu, introducerea de noi trasee, modificarea numărului de curse, introducerea de noi staţii respectiv eliminarea de staţii, la solicitarea operatorului de transport rutier.

Alte articole

Leave a Comment