Iată care sunt cele mai evidente 7 semne ale bolii Alzheimer

Cu toții avem momente în care nu ne amintim unele lucruri, în special după o anumită vârstă.  Acest lucru poate fi unul firesc atât timp cât aceste momente nu se repetă frecvent și nu vin la pachet și cu alte simptome. 

Deși, pierderea memoriei este unul dintre semnele cele mai evidente de avertizare ale bolii Alzheimer, există și altele după care te poți ghida. 

În cazul în care observi unul sau mai multe dintre aceste semne fie la propria persoană, fie la cineva drag, este important să nu le ignori. 

Oamenii care suferă de Alzheimer au nevoie de îngrijire specifică și este indicat să nu  rămână singuri, în special atunci când stadiul bolii este unul avansat. Aceștia au nevoie să locuiască cu familia sau într-o casa de batrani in Timisoara, Dumbravita, pentru a primi sprijinul necesar, ori de câte ori este nevoie 

Iată cele mai frecvente 7 semne ale bolii Alzheimer. 

 

Uiți des

Atunci când ai observat că nu mai reușești să îți amintești anumite informații pe care le-ai aflat de curând, date importante, sau când pur și simplu pui aceași întrebare de mai multe ori, toate  aceste lucruri pot indica un prim semn al bolii Alzheimer. 

Acest simptom  este unul dintre cele mai răspândite în faza incipientă a bolii. 

 

Nu mai găsești soluții la probleme

Este normal să ne simțim uneori blocați în a găsi soluții la provocările zilnice cu care ne confruntăm. 

Însă atunci când capacitatea noastră de a dezvolta un plan sau o soluție este scăzută,  atunci acesta ar putea fi un alt semn al bolii Alzheimer.  

Dacă observi că nu mai poți lucra cu numerele sau nu mai poți tine evidența facturilor lunare iar concentrarea ta este scăzută, poate indica un stadiu incipient al bolii. 

 

Nu mai reușești să îndeplinești sarcinile zilnice

Atunci când, inclusiv sarcinile zilnice precum condusul, scrierea unei liste de cumpărături, sau amintirea regulilor unui joc sau folosirii anumitor aparaturi electrocasnice,  devin mult prea grele pentru tine, atunci este bine să nu ignori acest semnal. 

 

Apar confuzii referitoare la timp și spațiu

Mulți oameni care suferă de Alzheimer, se confruntă cu aceste simptome, în care nu mai reușesc să țină o evidență a anotimpurilor sau a trecerii timpului. Pot uita unde se află sau cum au ajuns în acel loc. 

 

Nu mai poți ține o conversație 

În momentul în care observi că, de cele mai multe ori, te oprești în mijlocul unde conversații, fără să înțelegi cum ai ajuns aici, de unde ai plecat și nu știi nici ce urmează să spui, este un semn al acestei boli. 

Același lucru se întâmplă și atunci când lapsusurile devin tot mai frecvente sau le atribui obiectelor alte denumiri. 

 

Plasezi lucrurile în locuri stranii

Nu de multe ori se întâmplă să nu ne amintim unde am pus anumite obiecte și să le găsim în locurile în care ne așteptăm cel mai puțin să le găsim.Însă atunci când acest lucru se întâmplă pentru că suntem distrași de multe alte gânduri sau lucruri din afară, este normal să facem acest gest automat. 

Oamenii cu Alzhemeri  își pierd adesea lucruirile și nu-și mai amintesc unde le-au lăsat. În plus, în faze mai avansate ale bolii, ei îi pot inclusiv acuza pe ceilalți că le fură lucrurile. 

 

Apar schimbări de dispoziție și incapacitatea de a munci

Persoanele cu Alzheimer experimentează schimbări frecvente de dispoziție și pot deveni de cele mai multe ori confuzi, suspicioși, foarte temători și anxioși.

Nu mai au capacitatea de a ține o conversație sau să îndeplinească o anumită sarcină, și tind să se retragă de la muncă, din anumite angajamente sau chiar din activitățile sociale