Suntem bolnavi. În 2021, concediile medicale acordate în Sălaj totalizează 35000 de zile

Concediile medicale acordate anul trecut în Sălaj pentru incapacitate temporară de muncă totalizează aproximativ 35000 de zile, arată datele Direcției de Sănătate Publică Sălaj.

Că populația Sălajului se confruntă cu tot mai multe probleme de sănătate nu mai reprezintă noutate. Informațiile prezentate de oficialii Direcției de Sănătate Publică Sălaj arată că în 2021, în județul nostru, concediile medicale acordate populației totalizează 35000 de zile, iar asta spune multe. Cele mai multe zile de concediu medical au fost acordate pe fondul unor probleme de sănătate, respectiv pentru boli infecțioase și parazitare, afecțiuni urmate de tumori. La toate acestea se adaugă și perioadele de carantinare din perioada restricțiilor cauzate de pandemie.

Probleme cu plata concediilor medicale

Reprezentanți ai patronatelor sălăjene au anunțat în ultima întâlnire cu oficialii Instituției Prefectului Sălaj că au apărut probleme privind plata concediilor medicale. „Un aspect important. Concediile medicale nu s-au mai plătit agenților economici sălăjeni din luna aprilie a anului trecut. Societățile comerciale au plătit concediul medical, dar nu și-au încasat banii de la Casa de Asigurări de Sănătate.  Abia acum cred că au ajuns cu graficul pentru lunile aprilie-mai 2021”, a declarat doctorul în economie Alexandru Tamba în cadrul acestei întâlniri cu patronatele. Prezent la întâlnire, prefectul județului Sălaj, Dari Toma, a declarat că va solicita lămuriri pentru problema sesizată de patronatele sălăjene.

Fotografie cu caracter ilustrativ

Leave a Comment