Miercuri, ultima zi de testare naţională a sistemului Ro-Alert

Sistemul național de avertizare a populației în situații de urgență RO-ALERT va fi testat în întreg județul Sălaj până miercuri, 26 septembrie. Mulți dintre locuitori au început deja să primească alertele încă de vineri. Alerta se primește pe telefoanele mobile, iar mesajul de testare are următorul conținut: „Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție”, la care se adaugă denumirea instituției care îl emite (Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sălaj sau Inspectoratul General pentru Situații de Urgență – Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei).

Miercuri, 26 septembrie, alertele sunt transmise în intervalele orare 10.00-12.00, respectiv 17.00-19.00. Sălăjenii sunt rugaţi să asigurați setarea telefoanelor mobile astfel încât echipamentele să permită recepţionarea mesajelor de avertizare transmise prin RO-ALERT, conform indicaţiilor furnizate de operatorii de telefonie mobilă pentru telefoanele pe care aceştia le comercializează.

Sistemul RO-ALERT permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență, conform prevederilor legale. Sistemul este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

Alte articole

Leave a Comment