Zălăuanii sunt invitați să “testeze” unul dintre ultimele modele de autobuze de la Mercedes

Primăria Municipiului Zalău și operatorul de transport public aflat în subordine, SC Transurbis, se află în procedura de verificare – achiziție în vederea înnoirii parcului auto al operatorului de transport în comun din municipiu. În aceste zile se fac teste în traseu, cu un autobuz produs de firma Mercedes-Benz. Este vorba despre modelul Conecto, autobuz ce dispune de o capacitate de 100 locuri, dintre care 26 de locuri pe scaune. Potrivit reprezentanților municipalității, acest model este adaptat nevoilor persoanelor cu dizabilităţi și are în dotare aer condiționat, patru camere video amplasate în interior și în exterior și un sistem de numărare al călătorilor.

Acest autobuz este pus în circuit pe traseele din Zalău în perioada 25 – 28 septembrie 2018 pentru a putea fi testat gratuit de călători, pe următoarele rute tur-retur: Nr 1 (Brădet – Gară), nr. 6 (Brădet – Dumbrava Nord), Nr. 11 ( Brădet – Ortelec), și nr. 22 ( Dumbrava Nord – Gară).

Reamintim faptul că Primăria Municipiului Zalău are în plan achiziționarea unor autobuze electrice sau hibrid, din fonduri europene nerambursabile, cererea de finanțare fiind deja depusă în acest sens la ADR Nord-Vest, iar producătorii acestor tipuri de autobuze sunt invitați să le testeze pe traseele din oraș.
În opinia conducerii primăriei, această variantă de testare este concludentă în vederea achiziției.

Conecto este unul dintre cele mai apreciate și fiabile modele de la Mercedes, este fiabil, spațios, cu un design plăcut și modern. 

Alte articole

2 Thoughts to “Zălăuanii sunt invitați să “testeze” unul dintre ultimele modele de autobuze de la Mercedes”

  1. Anonim

    100 de locuri, din care DOAR 26 de locuri pe scaune? 74 de „locuri” ÎN PICIOARE? În anul 2018? Nu poate fi decît țeapă cu șpagă!

    1. Anonim

      Este fabricat în Turcia. Este din categoria „produs pentru Est”.

Leave a Comment