Cum să te pregătești în aplicarea pentru un împrumut

Pentru unii este aproape obișnuit, în timp ce pentru alții este o situație foarte stresantă. Indiferent de nivelul venitului, în ziua de azi, solicitarea unui împrumut este o acțiune foarte comună pentru majoritatea persoanelor. De la o achiziție majoră, cum ar fi mobilarea locuinței sau schimbarea aparaturii casnice, la achitarea unei ipoteci sau pentru a face față unui eveniment neașteptat, împrumuturile pot fi foarte utile. Matchbanker îți explică cum să te pregătești în aplicarea pentru un împrumut fără a avea probleme.

 

1.   Decide-te asupra tipului de împrumut

Există persoane care preferă să plătească o dobândă mai mare fără a fi nevoiți să ofere o garanție sau o ipotecă, alții în schimb preferă să plătească cât mai puțin posibil. Acesta este un aspect la care trebuie să acorzi foarte multă atenție atunci când iei în considerarea aplicarea pentru un credit. În principiu, cu cât dobânda este mai mică, cu atât este mai bine, însă trebuie să te asiguri că persoana care garantează pentru tine este una de încredere pentru a nu avea probleme mai târziu. Același lucru este valabil și pentru ipotecă, ești dispus să îți pierzi casa în cazul în care nu vei putea să îți achiți ratele? Luarea acestor decizii este foarte personală, dar este recomandat să vă gândiți la ele în prealabil, înainte de a fi condiționat de prețurile și ofertele împrumuturilor, astfel încât la final să poți evalua totul.

 

Prin urmare, gândește-te la împrumutul ideal și prioritizează factorii care te interesează cel mai mult, înainte de a lua o decizie.

 

2. Compară opțiunile

Acum că te-ai hotărât ce caracteristici vrei să îndeplinească împrumutul pentru care vrei să aplici, este timpul să de informezi care sunt opțiunile pieții. O modalitate de a face alegerea potrivită este să oferi câte o notă fiecărui împrumut.

 

De exemplu: un împrumut cu o dobândă anuală efectivă (DAE) scăzută primește 5 puncte, unul care transferă banii rapid primește 2 puncte. Pentru fiecare împrumut, gândește-te să oferi punctele corespunzătoare intereselor tale și vei obține o listă cu cele mai bune împrumuturi pentru tine.

 

3. Creează-ți un plan de plată

Înainte de a semna contractul, este o ideea bună să îți planifici cum vei plăti creditul. Calculează-ți venitul și cheltuielile regulate. Cu toate acestea ești conștient de marja pe care va trebui să o plătești, iar prin urmare știi cât de mult poate crește această cotă și te poți asigura din timp că nu îți va afecta calitatea vieții

 

4. Alege un împrumut

Este timpul să revizuiești lista făcută la punctul 2 și să alegi cel mai convenabil împrumut pentru tine, dar nu înainte de a te uita și la calculele făcute la punctul 3, pentru a te asigura că îți poți permite rambursarea și nu îți afectează prea mult situația financiară lunară. De asemenea, verifică dacă îți poți reduce din cheltuielile lunare. De exemplu dacă ai abonamente la Netflix, HBO GO etc. sau alte cheltuieli lunare care nu sunt necesare, încearcă să renunți la ele pe durata ratelor împrumutului pentru a te asigura că situația ta financiară nu are atât de mult de suferit.

Leave a Comment