Furtul tezaurului dacic de la Muzeul Drents s-ar fi făcut la comanda unor interlopi din România

Furtul tezaurului dacic de la Muzeul Drents din Assen a fost comis la comanda lumii interlope româneşti, iar banda de motociclişti interzisă Hardliners este cea care a recrutat executanţii spargerii din muzeu, au declarat pentru RTL Nieuws surse din mediul interlop şi din cadrul anchetei poliţiei olandeze, potrivit news.ro. Obiectele de artă valoroase, printre care şi coiful de aur de la Coţofeneşti, au fost furate ca monedă de schimb pentru ca un criminal român să scape de pedeapsa cu închisoarea, spun surse bine informate citate de site-ul de ştiri al…

Mai mult...

Senatorul Liviu Fodoca dorește să demisioneze din Partidul Oamenilor Tineri

Șase deputaţi din cei 20 ai Partidului Oamenilor Tineri (POT) au demisionat miercuri din grupul parlamentar și din această formaţiune condusă de Anamaria Gavrilă. Odată cu plecarea acestora, s-a ajuns la 10 deputați care au părăsit partidul. Pentru ca un partid să beneficieze de grup la Camera Deputaților, e nevoie ca acesta să aibă cel puțin 10 membri parlamentari, iar acum POT mai are 14. Contactat, Liviu Fodoca, senator POT de Sălaj, ne-a declarat că are și el demisia pregătită. „Nu a fost comunicare și respect. A fost totul pe…

Mai mult...

Raftul cu carte: Frica. Scrisoare de la o necunoscută – Stefan Zweig

Claudiu Bîrsan Stefan Zweig s-a format ca intelectual în Viena de la începutul sec. XX, într-un mediu în care artiștii, dar și oamenii de știință au găsit condițiile cele mai bune pentru a se manifesta. Probabil cele mai de impact asupra mediului științific au fost cercetările medicului austriac Sigmund Freud (evreu ca și Zweig), datorită cărora acesta a pus bazele psihanalizei ca terapie și ca metodă de sondare a subconștientului uman. Teoriile sale, despre care unii oameni de știință susțin azi că și-au dovedit limitele, au făcut furori în epocă,…

Mai mult...

Cum să recuperați mesajele șterse din WhatsApp: ghid pas cu pas

Pierderea câtorva conversații poate fi o adevărată catastrofă, mai ales dacă sunt conversații sentimentale sau conțin informații importante. De aceea, a ști cum să recuperați mesajele șterse din WhatsApp poate fi o adevărată salvare. De fapt, există câteva metode simple de a recupera aceste mesaje fără probleme pe Android sau iPhone. Acest articol te va ajuta să afli aceste metode simple de a recupera conversațiile pierdute, chiar și fără o copie de rezervă. Dacă dorești să înțelegi astfel de subiecte, vizitează Phonsee și găsește articole noi utile pentru tine. Motive…

Mai mult...

TikTok te anunță când vizualizezi un profil? Află acum!

Recent, TikTok a câștigat multă popularitate, această aplicație fiind în prezent a doua cea mai instalată aplicație. Tuturor ne place să vizionăm videoclipuri scurte pe TikTok, dar uneori vrem să păstrăm secret faptul că am vizitat pagina creatorului. Dacă ești utilizator TikTok, s-ar putea să te întrebi dacă TikTok te anunță când vizualizezi profilul cuiva. Ei bine, suntem aici pentru a-ți oferi toate detaliile. Vom discuta despre notificări, cum să vizualizezi profilul cuiva și toate setările pe care le poți utiliza. În plus, în acest articol veți găsi soluții și…

Mai mult...

„Cu viața mea apăr viața”- elevii din Sălaj în acțiune

Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj, a organizat în data de 21 mai 2025, etapa județeană a Concursului Național cu tematică de protecție civilă „Cu viața mea apăr viața”. Evenimentul s-a desfășurat la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău și a reunit participanți din cadrul unor instituții de învățământ care s-au remarcat prin seriozitate și spirit de echipă. Competiția a stârnit interes atât în rândul elevilor de gimnaziu, cât și al celor de liceu, adunând la start 8 echipe, împărțite în…

Mai mult...

Calendar istoric al judeţului Sălaj – 21 Mai

1875: se naşte Petre Cupcea – publicist, scriitor, vicar al Sălajului S-a întâmplat în 21 mai 1906 – S-a născut Profira Sadoveanu, prozatoare, fiica lui Mihail Sadoveanu. 1906 – S-a născut Serghei Gherasim, regizor, scenarist. 1914 – S-a născut Dumitru Floarea-Rarişte, scriitor şi traducător (m.14.03.1989). 1915 – S-a născut Mircea Petrescu–Dâmboviţă, arheolog şi istoric. 1926 – S-a născut Constantin Arvinte, dirijorul ansamblului artistic “Ciocârlia”. 1928 – S-a născut Tom Donahue, disc jockey şi producător american (m.28.04.1975). CALENDAR CREŞTIN: • Ortodox: Ss. mari împăraţi Constantin şi mama sa Elena, întocmai cu apostolii • Greco-catolic: Ss. Constantin şi Elena, împăraţi asemenea apostolilor • Reformat:…

Mai mult...

Lucrări de igienizare în stațiile de autobuz din Zalău

Societatea Transurbis desfǎşoarǎ în mod constant acțiuni de igienizare în mijloacele de transport în comun, în stațiile de autobuz, precum și la punctele de distribuire a biletelor și abonamentelor. În fiecare zi de miercuri, stațiile de autobuz, băncile din stații și aparatele de eliberat bilete sunt spălate și dezinfectate. Totodată, zilnic, fiecare autobuz beneficiază de o curățenie completă la interior, iar la exterior, în funcție de condițiile meteorologice.

Mai mult...

Sărbătoarea Poeziei și a Tradiției, la cea de-a 25-a ediție a Concursului Regional „Kányádi Sándor” de la Vârșolț

Un fior poetic a învăluit localitatea Vârșolț la sfârșit de săptămână, cu ocazia celei de-a 25-a ediții a Concursului Regional de Recitare „Sándor Kányádi”. Evenimentul, devenit o prețioasă tradiție în inima Sălajului, a celebrat memoria marelui poet maghiar într-o atmosferă vibrantă și emoționantă. Un sfert de veac de pasiune pentru poezie și dăruire din partea organizatorilor în frunte cu prof. pentru învățământul primar Dénes Irina, a transformat luna mai într-o perioadă de efervescență culturală pentru Vârșolț. În discursul său de bun venit, organizatoarea  concursului a evocat prezența lui Kányádi Sándor…

Mai mult...

„Moștenirea lui Simion Bărnuțiu în istoria noastră”, un eveniment cultural de excepție

Asociația „Steaua Silvană” din Zalău și Asociația „Simion Bărnuțiu” Cluj-Napoca organizează vineri, 23 mai, începând cu ora 9,30, evenimentul „Moștenirea lui Simion Bărnuțiu în istoria noastră”. Evenimentul este organizat cu ocazia împlinirii a 161 de ani de la trecerea din ființa în conștiința națională a celui care a fost istoric, filozof și revoluționar. Programul va începe cu depuneri de coroane la monumentul de la „Gorgana”, pe locul unde ar fi murit fostul istoric și filozof și va continua cu un concurs de istorie la care participă elevi de la școlile…

Mai mult...

Cum să vă retrageți câștigurile dintr-un cazinou online

Când câștigi bani la un cazinou online, una dintre cele mai interesante părți ale experienței este retragerea câștigurilor. Cu toate acestea, înțelegerea modului de a face acest lucru corect și în siguranță este crucială pentru a vă asigura că primiți fondurile rapid și fără probleme. Există mai mulți pași și considerații importante atunci când vine vorba de retragerea câștigurilor, de la alegerea unei metode de plată până la îndeplinirea cerințelor de retragere ale cazinoului. Urmând aceste îndrumări, vă puteți asigura că procesul de retragere decurge fără probleme și că vă…

Mai mult...

Mulţumire

Doresc să aduc mulţumiri domnului dr. Hârdo Vasile Vlad, secţia Urologie şi celor de la secţia Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău pentru modul în care am fost tratat cu mult profesionalism şi respect! Cu stima O. Attila

Mai mult...