Suntem alături de familia greu încercată, la trecerea în eternitate a bunului dascăl și prieten NICOLAE FĂRCAȘ Dumnezeu să-i dea odihna veșnică. fam. Liviu Vlaicu
Mai mult...Zi: 27 mai 2025
Alegerea ideală dintre mocheta de birou și cea pufoasă în funcție de funcționalitate și design
Alegerea mochetei potrivite pentru diferite spații din casă sau birou poate părea un detaliu minor la prima vedere, însă acesta influențează semnificativ atât atmosfera, cât și funcționalitatea zonei respective. Fie că vorbim despre un birou de acasă sau despre un living confortabil, tipul de mochetă ales poate adăuga un plus de confort și stil, dar are și o utilitate practică pe termen lung. Află mai multe despre modul în care diferite tipuri de mochete influențează estetica și funcționalitatea atât într-un spațiu de lucru, cât și într-unul de relaxare. Mochetele de…
Mai mult...Zvonuri infirmate: examenul de titularizare în învăţământ se desfăşoară conform regulilor actuale
Ministerul Educaţiei a transmis o serie de clarificări referitoare la examenul de titularizare din acest an, ca răspuns la numeroase întrebări şi interpretări apărute în spaţiul public. Instituţia precizează că examenul naţional de titularizare din 2025 se va organiza conform procedurilor deja cunoscute şi anunţate. Nu există modificări pentru această sesiune de examen. Propunerile de schimbare vizează anii următori Discuţiile despre o posibilă modificare a modului în care se organizează titularizarea vizează doar anii următori, ca parte a unei viziuni cuprinse în Raportul de diagnostic al educaţiei şi cercetării, prezentat…
Mai mult...„Moștenirea lui Simion Bărnuțiu în istoria noastră”
În data de 23.05.2025 Asociația „Steaua Silvană” a organizat, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, concursul „Moștenirea lui Simion Bărnuțiu în istoria noastră” la Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” din Bocșa. Concursul s-a desfășurat în două etape: redactarea și transmiterea unui referat și o probă scrisă, ambele despre viața și activitatea lui Simon Bărnuțiu. S-au înscris în concurs trei echipaje a câte trei elevi din unitățile de învățământ partenere: Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Zalău, Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău și Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Bocșa. Comisia de jurizare, formată din…
Mai mult...Fotografia zilei
Parcarea unui salon de coafură…
Mai mult...1 Iunie ca-n povești!
Parcul Municipal Central din Zalău va deveni, duminică 1 iunie, începând cu ora 15, centrul distracției și al creativității, găzduind o serie de activități dedicate Zilei Internaționale a Copilului. În amfiteatrul din parc vor fi organizate spectacole de muzică ușoară, dans, dans sportiv, majorete, teatru, muzică populară și dansuri populare. Spectacolele vor fi susținute de elevi de la: Clubul sportiv „Alegria” Zalău, Atelierul de dans „Transilvania” Zalău, Ansamblul Folcloric „Columna”, Grupul vocal „Silvania”, Palatul Copiilor Zalău, Școala Populară de Arte și Meserii Zalău și Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău.…
Mai mult...Pasajul rutier de la Șimleu Silvaniei prinde contur: proiectul intră în linie dreaptă
Proiectul privind primul pasaj rutier din Șimleu Silvaniei intră în linie dreaptă. Autoritățile locale au anunțat aprobarea studiului de fezabilitate pentru realizarea acestuia peste calea ferată din oraș, mai exact la intersecția DN1H spre orașul Aleșd. Scopul principal al proiectului de infrastructură implementat în orașul de la poalele Măgurii îl reprezintă fluidizarea traficului rutier, dar și creșterea gradului de siguranță în rândul tuturor participanților la trafic, atât pentru pietoni, bicicliști și șoferi. Cu atât mai mult, realizarea acestui pasaj va contribui la creșterea conectivității și mobilității în zonă, dar și…
Mai mult...Sistemele de apă și canal din Zalău, extinse de Asociația pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Bazinul Hidrografic Someș-Tisa
Directorul Asociației Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Bazinul Hidrografic Someș-Tisa, Septimiu Țurcaș, a semnat al treilea proiect pe PNRR. Este vorba despre „Extinderea sistemelor de alimentare cu apă și de canalizare în municipiul Zalău – Județul Sălaj”, un proiect în valoare de 67.647.838,34 de lei + TVA. „Mulțumesc echipei Asociației împreună cu care mi-am asumat această provocare și tuturor celor care ne-au fost alături, fiind singura asociație din țară care a accesat proiecte pe această linie de finanțare. Acest proiect va avea ca rezultat final extinderea cu 31 de kilometri…
Mai mult...Calendar istoric al judeţului Sălaj – 27 Mai
1928: în prezenţa ministrului învăţământului, Constantin Angelescu, la Cheud se inaugurează Şcoala Primară de Stat S-a întâmplat în 27 mai 1867 – Franz Joseph I, împăratul Austriei (1848-1916), s-a încoronat şi rege al Ungariei (1867-1916) şi a aprobat Legea privind încorporarea Transilvaniei la Ungaria. 1867 – S-a născut scriitorul britanic Arnold Bennett (m.27.03.1931). 1883 – Alexandru III este încoronat ţar al Rusiei. 1886 – S-a născut Emil Isac, poet simbolist (m.25.03.1954). 1910 – A murit savantul Robert Koch, medic german care a descoperit bacilul tuberculozei, laureat al Premiului Nobel în 1905 (n.11.12.1943). 1915 – S-a născut Herman Wouk, scriitor american. CALENDAR CREŞTIN:…
Mai mult...Parlamentarul sălăjean Liviu Fodoca: „Să vă fie rușine”
Da, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, înainte ca noul președinte al României să își înceapă discursul de învestitură, din sală, cineva a strigat: „Să vă fie rușine”. Conform colegilor din presa centrală acreditată pe lângă Guvernul României, cel care a strigat este senatorul sălăjean POT Liviu Fodoca. „Am strigat deoarece această gașcă de la Curtea Constituțională și-a bătut joc de câteva milioane de români în decembrie 2024”, a spus Fodoca pentru HotNews.ro. Fodoca se numără printre cei șapte senatori aleși în decembrie 2024 pe listele POT, condus…
Mai mult...Bancul zilei
Un puști stă de vorbă cu bunicul lui: – Bunicule, știi de ce pământul este așa de murdar? – Nu. – Din cauză că toată lumea calcă pe el.
Mai mult...RAFTUL CU CARTE: Bogdan Boeru – Printre oameni și alte ființe bizare
Ce au în comun un nemuritor antropolog, un automaton ticăitor, un gigantopitec iubitor de muzică death metal și IT, o delicată mademoiselle vârcolac și o avocată supranumită Leoaica? Să fie oare umanitatea, dar a cui? O crimă odioasă petrecută în Bucureștiul zilelor noastre provoacă cititorul să pornească alături de năstrușnicii protagoniști ai romanului într-o cavalcadă prin diverse epoci istorice, prin locuri fantastice și misterioase, spre inima pământului și înapoi în contemporaneitatea pandemică autohtonă, populată de personaje dintre cele mai autentice în pestrițul lor deconcertant. Încercând să desfacă ițele încâlcite ale…
Mai mult...Centura Zalăului, construită de prea mult timp
Eu unul m-am săturat să aștept finalizarea centurii ocolitoare a municipiului Zalău. Sper că politicienii nu vor organiza o recepție cu tăiere de panglici la finalizarea acestei investiții. Ar fi o panglică a rușinii, cred eu. Aproape două decenii pentru o șosea ocolitoare care nu are nici 20 de kilometri? Mie mi-ar fi rușine să o inaugurez cu fast. În fine, am înțeles că lucrările se îndreaptă încet-încet spre final, iar asta este foarte bine. Sper ca drumul să fie dat rapid în folosință. Dar, cei de la Asociația Pro…
Mai mult...Lovitură pentru POT: demisia lui Fodoca a contribuit la dizolvarea grupului de la Senat
Partidul Oamenilor Tineri rămâne cu tot mai puțini membri de la o zi la alta, iar grupul POT de la Senat s-a dizolvat. Chiar în ziua învestirii lui Nicușor Dan în funcția de președinte al României, doi senatori ai POT și-au anunțat demisiile la începutul ședinței de plen a Senatului. Dacă până ieri, POT era reprezentat la Senat de doar șapte membri, numărul minim de mandate necesar pentru întemeierea și funcționarea unui grup parlamentar, în prezent mai are doar cinci, ce devin oficial neafiliați. Dintre senatorii demisionari, care s-au dezis…
Mai mult...