Dacă vrei să râzi, apasă aici!

Doi muncitori lucrau la un stâlp de înaltă tensiune. La un moment dat, unul dintre cei de sus de pe stâlp urlă către celălalt, care era jos: -Bă, vezi că sunt două cabluri jos acolo, le vezi? -Da, răspunse celălalt. -Pune mâna pe unul din ele. Cel de jos luă un cablu în mână, la care cel de sus îl întreabă: -Nu simţi nimic? -Nu, răspunse cel de jos. -E bine! Pe celălalt să nu pui mâna, că are 30.000 de volţi prin el. * * * -Să ştii, inculpat,…

Mai mult...

Cu cine votăm?

Pe 2 noiembrie mergem la vot?!  Cu cine votăm? Cred că suntem din ce în ce mai mulţi care vorbim aceeaşi limbă şi simţim acelaşi lucru despre clasă politică românească. Am ajuns la concluzia că actuala clasa politică nu ne reprezintă şi că toate partidele sunt compromise. Da, e adevărat! Însă ce facem pe 2 noiembrie? Mergem sau nu la vot? Dacă nu mergem arătăm că suntem pasivi, că nu ne pasă şi atunci ne merităm soarta. Dacă nu mergem la vot, soarta noastră va fi decisă de cei care…

Mai mult...

Doliu în lumea medicală sălăjeană: Ortopedul Petru Pop a încetat din viaţă

O veste tristă a îndoliat miercuri lumea medicală sălăjeană. Inima fostului şef al secţiei ortopedie-traumatologie, doctorul Petru Pop, a încetat să mai bată în dimineaţa zilei de 8 octombrie în spitalul pe care l-a slujit cu dăruire mai bine de 35 de ani. Născut în localitatea Dragu, în 7 august 1948, îşi începe activitatea ca medic stagiar în 1 noiembrie 1972 la Cicumscripția sanitară Șamșud, imediat după absolvirea Institutului de Medicină şi Farmacie Cluj, Facultatea de Medicină Generală. Din 1 noiembrie 1973 își continuă activitatea la dispensarele din  Șâmnihaiul Almașului,…

Mai mult...

S-a lansat Anuarul Asociaţiei Colecţionarilor din Sălaj – ediţia III

Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj a găzduit miercuri, 8 octombrie, lansarea Anuarului Asociaţiei Colecţionarilor din Sălaj – „Colecţii şi colecţionari din Sălaj” ediţia 2014. Evenimentul cultural, inclus în „Festivalul Artelor – Muza Fest” a adunat zeci de colecţionari din judeţ, reprezentanţi ai Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă, dar şi public iubitor de artă. Anuarul, editat de Emanoil Pripon şi Daniel Mureşan, doi colecţionari, membri fondatori ai asociaţiei, a apărut la Editura „Silvania” Zalău în acest an şi a fost publicat în cadrul proiectului „Colecţii şi…

Mai mult...

„Republicanii” de la FC Zalău au obţinut o remiză la Satu Mare

După două victorii consecutive, 4 – 0 pe terenul celor de la LPS Bistriţa şi 1 – 0 pe teren propriu cu Sporting Recea, juniorii republicani A de la FC Zalău au reuşit să „smulgă” un punct şi în deplasarea de la Satu Mare, unde au întâlnit formaţia Liceului cu Program Sportiv. Elevii antrenaţi de Alexandru Pop au terminat la egalitate, scor 1 – 1 disputa cu juniorii sătmăreni. Zălăuanii au fost cei care au deschis scorul, prin Răzvan Criste. Acesta a executat o lovitură de pedeapsă, dar portarul gazdelor…

Mai mult...

Sezonul rece începe fără căldură în patru licee din Zalău

Cu toate că mai sunt doar câteva zile până la începerea sezonului rece, 15 octombrie, în patru unităţi de învăţământ din municipiul Zalău nu fi va căldură. Motivul? În trei unităţi, societăţile care se ocupă cu lucrările de amenajare şi dotare a centralelor termice se mişcă destul de lent, iar într-o alta lucrările au fost blocate din cauza unei contestaţii.   Situaţia privind lucrările pentru montarea centralelor termice pe gaz în unităţile de învăţământ din municipiu a fost prezentată miercuri, 8 octombrie, de primarul Radu Căpîlnaşiu, în cadrul unei conferinţe…

Mai mult...

Guvernul a aprobat stema oraşului Şimleu Silvaniei

Şimleuanii se pot mândri, în sfârşit, cu o stemă a oraşului. Hotărârea privind aprobarea stemei a fost adoptată în cadrul şedinţei de Guvern din cursul acestei săptămâni. După cum a explicat Septimiu Ţurcaş, primarul oraşului Şimleu Silvaniei, stema simbolizează tradiţiile istorice ale zonei, dar şi relaţiile economice şi social-culturale locale. Astfel, stema oraşului Şimleu se compune dintr-un scut triunghiular cu margini rotunjite, tăiat de un brâu de argint, despicat şi tăiat de un brâu undat de argint. În partea superioară, în cartierul 1, pe fond albastru se află un stejar…

Mai mult...

Expoziţie fotografică la Muzeul de Artă Ioan Sima

Seria evenimentelor culturale incluse în „Festivalul Artelor – Muza Fest” a continuat marţi, 7 octombrie, la Muzeul de Artă „Ioan Sima” din Zalău cu o expoziţie fotografică a artistului sălăjean Ovidiu Cristian Spînu. Expoziţia – „Eyes of the beholders – Percepţia frumuseţii este subiectivă” a adunat zeci de iubitori de cultură, în special persoane pasionate de arta fotografică, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor implicate în organizarea Festivalului Muza Fest. După cum a explicat artistul sălăjean, expoziţia care s-a desfăşurat la Muzeul „Ioan Sima” şi care mai poate fi vizitată pe…

Mai mult...

Masă gratuită pentru zălăuanii săraci

Peste 120 de persoane din muncipiul Zalău iau masa zilnic la cantina socială a Primăriei. Este vorba despre zălăuanii cu o situaţie materială precară, numărul lor fiind în creştere comparativ cu anii anteriori când au fost înregistraţi puţin peste 100 de beneficiari zilnic. Conform legislaţiei în vigoare, de o masă caldă pe zi, la cantina de ajutor social pot beneficia copiii cu vârsta de până în 18 ani, a căror venituri pe membru de familie este de până în 142 de lei lunar – venitul minim garantat, vârstnicii fără venituri,…

Mai mult...

Sportivii de la CS Murmidon Zalău, pe podium în Capitală

Federaţia Română de Karate şi Clubul Sportiv Budo Gym Bucureşti au organizat ediţia a II-a a Cupei „Bucharest Challenge”, competiţie de karate kyokushin rezervată copiilor, juniorilor şi seniorilor. Peste 300 de sportivi de la 25 de cluburi din ţară au fost prezenţi la acest eveniment, printre care şi cinci sportivi de la CS Murmidon Zalău pregătiţi de instructorul Călin Domşa. Cel mai bun rezultat a fost obţinut de Nagy Szilard, care a reuşit să se claseze pe primul loc la categoria 17 – 18 ani, 65 de kilograme în proba…

Mai mult...

Picior diabetic, escare, ulceratii? Flamozil este solutia!

Piciorul diabetic, escarele si ulcerul varicos sunt cele mai frecvente tipuri de rani cronice, afectand peste 1 milion de romani. Ranile cronice presupun deseori dureri persistente, risc constant de infectii, limitarea activitatilor zilnice pana la imobilitate, vizite interminabile la medic si costuri ridicate etc. Orice rana care nu raspunde la tratament si nu se vindeca in decurs de 6 saptamani, este considerata a fi o rana cronica. Spre deosebire de ranile acute (taieturi, arsuri) care sunt provocate de factori externi si se vindeca in decurs de 2-4 saptamani, ranile cronice…

Mai mult...

Marin Lescov, coordonatorul moldovean din lotul Zalăului: „Vom face o figură frumoasă în acest sezon”

Coordonatorul moldovean, Marin Lescov, a ajuns în această vară la vicecampioana Volei Municipal Zalău, cu toate că avea şi alte oferte atât din ţară, cât şi din străinătate. Acesta i-a luat locul brazilianului Adriano Lamb, jucător ce a evoluat în sezonul trecut pentru a doua oară la formaţia de la poalele Meseşului, prima dată fiind în perioada când echipa activa sub denumirea de Remat, cu care a şi câştigat titlul de campion al României. Marin Lescov a mai evoluat în România la Tomis Constanţa, timp de trei sezoane, devenind şi…

Mai mult...

Trafic feroviar întrerupt pentru câteva ore! O maşină a fost spulberată de tren în apropiere de Someş Odorhei

  Circulaţia feroviară între Jibou şi Dej, zona afectată de coliziunea de marţi după – amiază dintre un autoturism şi un tren a fost reluată în jurul orei 22, la aproximativ patru ore după producerea accidentului, echipele feroviare intervenind pentru eliberarea liniei şi redeschiderea traficului în condiţiii de siguranţă. Potrivit reprezentanţilor CFR Călători, ca urmare a întreruperii traficului au fost afectate trei trenuri de pasegeri: IR 1745 Bucuresti Nord – Satu Mare – pasagerii au fost preluaţi şi transportaţi până la destinaţia finală cu mijloace auto, IR 1642 Dej Călători…

Mai mult...

Începe „Cupa de Toamnă”

O nouă competiţie dedicată elevilor va fi organizată săptămâna viitoare în şcolile din judeţ. Este vorba de „Cupa de Toamnă” la atletism, băieţi şi fete şi handbal, fete, ce va avea loc în perioada 13-18 octombrie. Potrivit informaţiilor primite de la Marcel Lucaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, competiţia, ajunsă la cea de-a treia ediţie, se va desfăşura, la nivelul gimnaziilor, în 12 centre din judeţ: Treznea, Hida, Valcău, Ip, Vîrşolţ, Sălăţig,Şimişna, Năpradea, Surduc, Sărmăşag, Şimleu Silvaniei şi Zalău.  

Mai mult...