Expoziţie fotografică la Muzeul de Artă Ioan Sima

Seria evenimentelor culturale incluse în „Festivalul Artelor – Muza Fest” a continuat marţi, 7 octombrie, la Muzeul de Artă „Ioan Sima” din Zalău cu o expoziţie fotografică a artistului sălăjean Ovidiu Cristian Spînu. Expoziţia – „Eyes of the beholders – Percepţia frumuseţii este subiectivă” a adunat zeci de iubitori de cultură, în special persoane pasionate de arta fotografică, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor implicate în organizarea Festivalului Muza Fest. După cum a explicat artistul sălăjean, expoziţia care s-a desfăşurat la Muzeul „Ioan Sima” şi care mai poate fi vizitată pe parcursul acestei săptâmni, cuprinde 30 de lucrări, portrete, care exprimă în special frumuseţea persoanelor în diferite forme. „Pentru mine nu există oameni urâţi sau personaje urâte. Într-adevăr frumuseţea este subiectivă, tradată, ca să spun aşa, de ochi. În această expoziţie am adunat în special portrete, care evidenţiază figura umană”, a precizat artistul.
Acesta intenţionează să mai organizeze o astfel de expoziţie fotografică la Zalău, cel mai probabil în cursul anului viitor, iar operele expuse să cuprindă figuri reprezentative ale judeţului, dar şi oameni simpli cunoscuţi prin activitatea pe care o desfăşoară. „Intenţionez ca anul viitor să mai organizez o astfel de expoziţie fotografică, în special potrete, care să cuprindă personaje cunoscute din judeţul Sălaj. Bucătarul Mircea Groza, diferiţi meşteşugari din judeţ sau oameni simpli care au putut fi remarcaţi prin activităţile pe care le-au desfăşurat sau le desfăşoară. Este un plan al meu pe care intenţionez să-l pun în practică”, a conchis artistul. Întreaga operă a lui Ovidiu Cristian Spînu cuprinde peste 500.000 de fotografii.
„Festivalul Artelor – Muza Fest”, este organizat de Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj şi Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău şi cu sprijinul Institutului Balassi – Centrul Cultural al Republicii Ungare din Bucureşti, sub egida Consiliului Judeţean Sălaj.

Alte articole

Leave a Comment