Doliu în învăţământul sălăjean: A murit primul director al Clubului Sportiv Şcolar Zalău, Ezechil Romitan

„Întâmplarea face ca eu să fiu întâiul director al acestei prestigioase unităţi şcolare de mare performanţă, care a dat judeţului şi ţării sportivi de mare performanţă. (…) În anul 1978, domnul inspector, Bal Ioan Crişan, îmi mărturiseşte că doreşte să înfiinţeze o unitate de performanţă de sine stătătoare, pe care să o dezvolte şi mai mult, adăugând câteva secţii: tenis de câmp, tenis de masă, fotbal, box, lupte, care să devină pepinieră a sportului de performanţă din judeţul Sălaj. Aşa se face că mi-a propus direcţiunea Clubului Sportiv, pe care…

Mai mult...

Locuri de muncă 5.05.2020

locuri de munca salaj

*** Firmă de construcţii, angajez șapist cu experiență în șapă mecanizată. Telefon 0751409091 ** ACI INTERNATIONAL INVEST SA cu sediul în localitatea Crişeni nr. 442, judeţul Sălaj angajează pentru lucrări de construcţii şi instalaţii pe raza judeţelor Sălaj, Cluj şi Alba următoarele categorii de personal: Inginer constructor – execuţie; Inginer constructor instalaţii – ofertare; Specialist achiziţii; Muncitori calificaţi şi necalificaţi (finisor, instalator, electrician, lăcătuş mecanic, sudor). Relaţii suplimentare la tel: 0260 661902 iar CV-urile se pot trimite pe adresa de e-mail: office@ acinternational.ro *** Angajez persoană având cunoştinţe operare calculator…

Mai mult...

OFICIUL FITOSANITAR SĂLAJ: BULETIN DE AVERTIZARE

Condițiile climatice din ultimele zile au favorizat apariția și dezvoltarea daunatorului Hylemia antiqua (musca cepei). Muscă cepei reprezintă unul dintre cei mai importanți dăunători ai culturilor de ceapă și usturoi. Pagubele cele mai mari sunt produse de larvele primei generații, procentul de atac putându-se ridică până la 40-50%. Larvele pătrund în frunze și în bulbi și se hrănesc cu țesuturile acestora. Plantele atacate prezintă frunzele veștejite, se îngălbenesc și se usucă. Că urmare, recomandăm efectuarea tratamentului 1, pentru G1 la culturile de ceapă și usturoi, folosind unul din produsele :…

Mai mult...

Mai puține documente pentru înscrierea în cartea funciară

Ordinul ANCPI nr. 1207/2020 a apărut miercuri în Monitorul Oficial și elimină obligația de a depune la documentația cadastrală extrasul de carte funciară și procesul-verbal de vecinătate. Mai exact, dacă suprafața măsurată e mai mare cu până la 2% față de suprafața din acte sau cea înscrisă în cartea funciară, procesul-verbal de vecinătate poate lipsi din documentația cadastrală. Ordinul mai prevede, în cazul cererilor înregistrate în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, reintroducerea referatului de completare – acesta va cuprinde solicitările inspectorului de specialitate și/sau pe cele ale registratorului…

Mai mult...

Importanța economisirii în timpul perioadelor de criză economică

Statistic vorbind, 85% dintre români au înțeles că o bună gestiune a banilor îi ajută de-a lungul vieții. Remarcabil este și faptul că 59% dintre aceștia au reușit să facă economii lunare, care se cifrează la o valoare medie de 400 Lei. Atunci când vine vorba despre împrumuturi, la nivel internațional, 52% dintre oameni solicită împrumut din cauza cheltuielilor care apar pe neașteptate. De remarcat faptul că 19% dintre oameni aplică pentru că venitul lor s-a diminuat și nu mai fac față  nivelului de cheltuieli. Ce se întâmplă în perioadele…

Mai mult...