Doliu în învăţământul sălăjean: A murit primul director al Clubului Sportiv Şcolar Zalău, Ezechil Romitan

„Întâmplarea face ca eu să fiu întâiul director al acestei prestigioase unităţi şcolare de mare performanţă, care a dat judeţului şi ţării sportivi de mare performanţă. (…) În anul 1978, domnul inspector, Bal Ioan Crişan, îmi mărturiseşte că doreşte să înfiinţeze o unitate de performanţă de sine stătătoare, pe care să o dezvolte şi mai mult, adăugând câteva secţii: tenis de câmp, tenis de masă, fotbal, box, lupte, care să devină pepinieră a sportului de performanţă din judeţul Sălaj. Aşa se face că mi-a propus direcţiunea Clubului Sportiv, pe care am acceptat-o fără ezitare”, este o parte din mesajul scris în 2008, la aniversarea a 30 de ani de existenţă a Clubului Sportiv Şcolar Zalău, de profesorul de educaţie fizică şi sport, Ezechil Romitan, cel care s-a stins din viaţa în cursul zilei de marţi, 5 aprilie, la vârsta de 76 de ani.
Romitan a fost timp de 15 ani inspector de educaţie fizică şi sport, iar ca profesor a activat la Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu”, la Liceul Tehnologic „Voievod Gelu” şi la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, de unde s-a şi pensionat. În perioada cât a fost profesor la Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu”, Ezechil Romitan, cu sprijinul prim-secretarului de la acea vreme, Laurean Tulai, a asfaltat terenul de baschet din curtea şcolii, fiind, de altfel, primul teren de baschet asfaltat din judeţ.
De menţionat că prima echipă de baschet a oraşului, Voinţa Zalău, a luat fiinţă la iniţiativa regretatului Ezechil Romitan, în anul 1968, aceasta activând în Divizia B.

Pentru o perioadă de aproximativ un an, Romitan a fost şi antrenor al echipei de handbal feminin, Textila Zalău.
Romitan a făcut parte şi din Corpul de observatori ai Asociaţiei Judeţene de Fotbal Sălaj până în primăvara acestui an, fiind delegat atât la partide din Liga a V-a, cât şi la meciuri din Liga a IV-a.

Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Alte articole

6 Thoughts to “Doliu în învăţământul sălăjean: A murit primul director al Clubului Sportiv Şcolar Zalău, Ezechil Romitan”

 1. Anonim

  Odihneasca-se in pace !

 2. Zamfir Gheorghe

  Dumnezeu să-l odihnească!

 3. Anonim

  Sincere condoleanțe și Dumnezeu să-l odihnească în pace

 4. Anonim

  un Om adevărat! Dumnezeu sa-l ierte!

 5. Anonim

  dumnezeu sa-l odihneasca, a fost un bun sportiv si un mare caracter

 6. Roxana

  DZEU SA-LODIHNEASCA IN PACE ! A FOST UN OM BUN CARE A AJUTAT MULTI OAMENI ,PROFESORI SI SPORTIVI .

Leave a Comment