Liviu Ciupe: Vrem să trecem de faza grupelor

Liviu Ciupe: Vrem să trecem de faza grupelorPreşedintele campioanei României crede că echipa pe care o conduce are puterea de a trece în acest an de faza grupelor, chiar dacă în sezonul trecut a pierdut toate meciurile, câştigând un singur set

Preşedintele echipei Remat Zalău, Liviu Ciupe, şi team-managerul Cristian Ciobănescu au fost prezenţi vineri seara la Viena, unde a avut loc tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor atât la masculin, cât şi la feminin.

Campioana României a scăpat în acest an de două nume grele ale voleiului european, Trentino BetClic – campioana Italiei şi câştigătoarea a trei ediţii de Champions League, şi PGE Skra Belchatow – campioana Poloniei, însă o va avea ca adversară şi în acest an pe campioana Germaniei – VfB Friedrichshafen. Pe lângă formaţia condusă de selecţionerul României, Stelian Moculescu, campioana României le va avea ca adversare pe Zenit Kazan – campioana Rusiei şi vicecampioana Europei şi pe Euphony Asse-Lennik – vicecampioana Belgiei.

Conştient că niciun meci nu va fi uşor, având în vedere că în grupele Champions League joacă doar cele mai valoroase echipe din Europa, preşedintele clubului Remat Zalău speră, totuşi, ca echipa pe care o conduce să obţină victorii în acest şi să se califice în faza următoare a competiţiei. La acest nivel toate echipele sunt foarte bune. Cine ajunge să joace în Champions League are valoare. În primul rând, mă bucur că am ajuns din nou în grupele Champions League. Dacă am fost acceptaţi din nou în această competiţie înseamnă că nu suntem orice club. La prima vedere pare o grupă mai accesibilă, însă e greu de spus dacă ne va fi mai uşor decât în sezonul trecut. În volei, echipele se modifică mult de la un sezon la altul. Este o perioadă de acomodare foarte mică. Jucătorii de mare valoare se duc la cluburile mari din Europa, iar celelalte echipe se bat pentru ce mai rămâne. Eu nu sunt specialist, ci ascult de specialişti, însă vrem ca în acest an să obţinem victorii şi să trecem de faza grupelor. Sperăm ca iubitorii voleiului din Zalău să poată vedea pe viu o victorie a echipei favorite, ne-a declarat Liviu Ciupe.

Chiar dacă singurul set câştigat în sezonul trecut de Remat a fost în faţa echipei VfB Friedrichshafen, Ciupe este convins că partidele din acest an vor fi mai grele. Friedrichshafen rămâne o forţă a voleiului european, care a câştigat Liga Campionilor în 2007. Ei şi-au modificat mult lotul de anul trecut, fiindcă îşi doresc să facă o figură mai bună decât în sezonul trecut. Ne bucurăm că ne întâlnim din nou cu un român, unul dintre cei mai valoroşi antrenori din Europa, însă pe teren fiecare îşi doreşte victoria.

Chiar dacă nu a putut fi prezent la Viena, aflându-se la Constanţa cu naţionala de seniori a României, tehnicianul echipei VfB Friedrichshafen şi selecţionerul României, Stelian Moculescu, este de părere că şi partidele cu Euphony Asse-Lennik şi Remat Zalău vor fi dificile, nu doar cele cu ruşii de la Zenit Kazan. Nu este atât de rău. Puteam avea adversari şi mai dificili. Lennik şi Zalău sunt două echipe care te pot bate, în timp ce Zenit Kazan este una dintre favoritele la câştigarea Ligii Campionilor, a declarat antrenorul român.

Primul meci, în Belgia

Noua ediţie a Ligii Campionilor va debuta în luna octombrie, campioana României urmând să susţină primul meci în Belgia, în faţa vicecampioanei Belgiei, Euphony Asse-Lennik. Prima etapă este programată în 19 octombrie (+/- o zi). Va urma duelul de pe teren propriu cu ruşii de la Zenit Kazan, în 26 octombrie (+/- o zi), după care, în 14 decembrie (+/- o zi) Rematul se va deplasa în Germania, pentru partida cu VfB Friedrichshafen. Al doilea duel dintre cele două formaţii este programat o săptămână mai târziu, la Zalău. Primul meci din 2012 va avea loc în 11 ianuarie (+/- o zi), Rematul urmând să evolueze în faţa vicecampioanei Europei, Zenit Kazan. Faza grupelor se va încheia în data de 18 ianuarie (+/- o zi), când Rematul va primi vizita belgienilor de la Euphony Asse Lennik.

În câteva zile va fi anunţat numele ridicătorului

Preşedintele Liviu Ciupe a mai menţionat că în câteva zile va fi anunţat numele noului ridicător, însă numele acestuia va putea fi dezvăluit doar după ce jucătorul va semna contractul cu clubul zălăuan. În două, trei zile vom anunţa numele ridicătorului, dar numai după ce va semna contractul. Antrenorul ni l-a recomandat, el îl cunoaşte, iar noi îi respectăm decizia pentru că ne dorim performanţă în Liga campionilor. Aşa cum am mai spus, vrem să aducem o plus valoare pe fiecare post.

Leave a Comment