Vincze Andrada – game, set, meci la BAC

Vincze Andrada - game, set, meci la BAC Unul dintre cele mai bune produse din ultimii ani ale tenisului de masă sălăjean, Vincze Andrada, a făcut o figură frumosă şi la examenul de Bacalureat din acest an, chiar dacă, la nivel naţional, rezultatele sunt cele mai slabe din ultimii 20 de ani. Rata de promovabilitate la nivel naţional este de 44,47 la sută, peste o sută de mii de elevi nereuşind să obţină media de trecere la bacalaureat.

La nivel de Sălaj, rezultatele sunt bune în comparaţie cu celelalte judeţe, rata de promovabilitate fiind de 57,21 la sută. Cele mai slabe rezultate s-au înregistrat în judeţul Giurgiu, rata de promovabilitate fiind de doar 20 la sută, iar cele mai bune rezultate au fost în judeţul Suceava, 63,5 la sută din elevi fiind admişi.

Fosta elevă a Liceului Pedagogic Gheorghe Şincai Zalău a avut media generală 9,58. Vincze Andrada a obţinut cea mai mare notă la disciplina la alegere, Geografie, 9,70. La proba scrisă la limba şi literatura română, sportiva de la CSM Zalău a obţinut 9,55, în timp ce nota la disciplina Istorie a fost 9,50. Chiar dacă face sport de performanţă, Vincze Andrada nu a neglijat şcoala nici pe parcursul celor patru ani de liceu, având la final media generală 9,72.

În sezonul trecut, sportiva pregătită de Victor Puie a evoluat pentru o echipă din prima ligă ungară, Szekszard Asztalitenisz Club, însă în sezonul următor se va transfera la o echipă din Liga a III-a franceză, Saint Mour din Paris. Tenismena zălăuană nu va renunţa nici la şcoală, urmând să-şi continue studiile la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, din Craiova.

Leave a Comment