Doi pugilişti de la CSM, câştigători ai Cupei României de la Zalău

Timp de patru zile, Sala Sporturilor din Zalău a fost gazda ediţiei din acest an a Cupei României de box rezervată cadeţilor, eveniment la care au fost prezenţi 100 de pugilişti. Clubul Sportiv Municipal Zalău a avut patru reprezentanţi la această competiţie, doi dintre ei reuşind să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la final.
La categoria 59 de kilograme, Bogdan Mierloi l-a învins în finală la puncte pe băimăreanul Alexandru Buciuman, obţinând astfel locul întâi la categorie. Pe primul loc a reuşit să se claseze şi Eduard Şerban, la categoria 59 de kilograme, după ce l-a învins în finală pe reşiţeanul Raul Bihari. Aşteptările erau la fel de mari şi din partea lui Denis Stoica, dar acesta a pierdut în finală în faţa vâlceanului Vasile Mitiţa, clasându-se astfel pe locul doi.
Cel de-al patrulea reprezentant al clubului zălăuan, Gabriel Chichişan, a obţinut doar locul trei, sportivul pregătit de Ioan Popa fiind eliminat în semifinalele competiţiei.
Printre antrenorii prezenţi la Cupa României de la Zalău s-a aflat şi Titi Tudor, cel care l-a descoperit şi antrenat o bună perioadă de timp pe Leonard Doroftei.
„Ceea ce am văzut aici, la Zalău, în aceste zile, înseamnă viitorul boxului românesc. O serie dintre copiii care au urcat în ring au adevărate calităţi pentru a putea practica acest sport la un nivel înalt. Vreau să felicit pe această cale organizatorii acestei competiţii, în special pe directorul Clubului Sportiv Municipal Zalău, Silviu Mureşan, care este un om de nădejde şi în Federaţia Română de Box”, a declarat Titi „Prosop”, antrenor la CSM Ploieşti.
Tehnicianul prahovean a vorbit şi despre situaţia boxului din România.
„Boxul din România începe să fie pe o pantă ascendentă. A fost o perioadă critică pentru Federaţia Română de Box, dar cred că încet, încet, ne revenim. Am mai strâns 2 miliarde de lei vechi şi mai avem nevoie o sumă nu foarte mare pentru a putea da drumul finanţării Federaţiei Române de Box. Actuala echipa, din care fac parte şi eu, încercăm să redresăm cât mai repede situaţia boxului din România”, a mai precizat Titi Tudor, cel cu care a obţinut prima medalie mondială şi Lucian Bute.
„Lucian Bute este spre sfârşitul carierei. Prima medalie mondială a obţinut-o cu mine antrenor, în 1998, în Argentina, la Buenos Aires, la Campionatul Mondial pentru tineret. Cred că Bute a scris o filă frumoasă în cartea boxului românesc. Părerea mea este că ar trebui să se retragă, fiindcă ar face-o cu fruntea sus. Este de ajuns ce a făcut pentru boxul românesc şi mondial”.
Cupa României de la Zalău s-a desfăşurat la 16 categorii de greutate.

Leave a Comment