Cupa Mondială 2022 din Qatar: Când începe și care sunt favoritele

Cupa Mondială din 2022 va fi prima ediție a competiției desfășurată într-o țară arabă, dar și primul turneu final care va avea loc iarna. Startul se va da în 20 noiembrie, iar finala se va juca pe 18 decembrie, cu doar o săptămână înainte de Crăciun. Pe timpul verii, temperaturile în Qatar depășesc 40 de grade, ceea ce ar reprezenta un disconfort major, pentru și pentru spectatori, deși toate cele 8 stadioane sunt dotate cu aer condiționat. În Noiembrie-Decembrie însă, temperatura medie va fi de 25 de grade.

Brazilia este văzută ca fiind principala favorită la câștigarea celei de-a 22-a ediții a Cupei Mondiale, având o cotă de 5 la victorie, fiind urmată de Franța, Anglia și Argentina, toate trei având o cotă de 7.50 pentru a cuceri trofeul. Spania, are o cotă de 11, Germania o cotă de 13, iar Portugalia și Olanda au primit cota 15, informează specialiștii de la blogdepariuri.ro. Deși a ajuns în finală la ultima ediție a turneului final, Croația are o cotă de 60 la victorie.

În ceea ce privește Gheata de Aur, favoriții sunt:

  1. Kylian Mbappe – cotă 9.00
  2. Harry Kane – cotă 10
  3. Lionel Messi – cotă 12
  4. Karim Benzema – cotă 12
  5. Neymar – cotă 14
  6. Cristiano Ronaldo – cotă 20

Unul dintre cele mai discutate subiecte este cel legat de alcool. În Qatar, este ilegal să consumi băuturi alcoolice în spațiile publice, dar și să ieși beat pe stradă. Cei care încalcă aceste reguli pot primi o amendă de până la 850 de dolari și pot primi o condamnare de până la 6 luni de închisoare. Deși pe stadion nu se va vinde alcool, suporterii vor avea posibilitatea de a consuma bere și alte băuturi de acest gen, dar în cantități moderate, în celebrele „fan zones” care vor fi amenajate în diverse locuri ale țării.

Spre deosebire de alte ediție, în 2022 nu vom avea o „grupă a morții”. Fiecare grupă are două favorite clare, însă cea mai echilibrată situație este în grupa E, acolo unde evoluează Spania, Germania, Japonia și Costa Rica.

Cupa Mondială este cea mai importantă competiție fotbalistică, iar pe durata desfășurării turneului, sute de milioane de oameni urmăresc partidele de pe micile ecrane. În România, CM 2022 va fi transmis de către Televiziunea Română. Prin urmare, nu este de mirare că deja au început să apară tot felul de predicții în mediul online.

Anumiți cunoscători prevăd un posibil eșec al Belgienilor, despre care spun că ar putea să părăsească competiția încă din faza grupelor. Unii specialiști sunt de părere că SUA va merge mai departe decât se așteaptă lumea, având în vedere că lotul include câțiva jucători de mare perspectivă, precum Christian Pulisic, Weston McKennie, Gio Reyna sau Yunus Musah.

Dacă Karim Benzema pare să fie favoritul fanilor pentru cucerirea Ghetei de Aur, microbiștii tind să creadă că Lionel Messi și Cristiano Ronaldo ar putea să aibă un turneu final fără prea multe succese. Brazilianul Alisson este favorit la câștigarea Mănușii de Aur, iar Jude Bellingham este favoritul fanilor pentru cucerirea titlului de cel mai bun tânăr jucător al turneului.

 

 

One Thought to “Cupa Mondială 2022 din Qatar: Când începe și care sunt favoritele”

  1. […] Cupa Mondială din 2022 va fi prima ediție a competiției desfășurată într-o țară arabă, dar și primul turneu final care va avea loc iarna. Startul se va da în 20 noiembrie, iar finala se va juca pe 18 decembrie, cu doar o săptămână înainte de Crăciun. Pe timpul verii, temperaturile în Qatar depășesc 40 de grade, ceea ce ar reprezenta un disconfort major, pentru și pentru spectatori, deși toate cele 8 stadioane sunt dotate cu aer condiționat. În Noiembrie-Decembrie însă, temperatura medie va fi de 25 de grade. Brazilia este… Citeste mai mult […]

Comments are closed.