CSM Zalău „şi-a tras” microbuz nou

Ministerul Tineretului şi Sportului a repartizat săptămâna trecută 100 de autovehicule cluburilor sportive şi federaţiilor din România, printre ele fiind şi Clubul Sportiv Municipal Zalău. Repartizarea s-a făcut în cadrul programului de dezvoltare al parcului auto, derulat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi cu Ministerul Educaţiei.
Cluburile, federaţiile şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român au primit 53 de microbute cu o capacitate de 16+1 locuri, 30 de microbuze de 8+1 locuri, 14 autobuze de 28+2 locuri şi trei autocare de 58+2 locuri.
Silviu Mureşan, directorul CSM Zalău, a afirmat că ar fi fost mai benefic un microbuz cu o capacitate de 8+1 locuri, mai ales că în acest moment, clubul pe care-l conduce nu beneficiază de un şofer licenţiat.
„Toate cluburile departamentale au primit câte un microbuz de 16+1 locuri pentru ajutorul deplasării sportivilor la diferite concursuri. Este de apreciat acest gest, mai ales că nu s-a mai întâmplat niciodată ca toate cluburile să primească maşini noi. Federaţiile au primit microbuze de 8+1 locuri, ceea ce ne-ar fi convenit şi nouă mai mult, fiindcă pentru cel pe care l-am primit este nevoie de şofer specializat, cu licenţă şi de multe acte în plus. Microbuzul se poate conduce doar de şofer cu licenţă şi cu atestat profesional. Cei de la minister ne-au promis, însă, că vor face o analiză şi vor suplimenta bugetele şi posturile la cluburi, fiindcă în acest moment nu putem angaja un şofer, chiar dacă am dori să facem acest lucru”, a declarat directorul Silviu Mureşan.
Autovehiculul trebuie înmatriculat în termen de 30 de zile, iar directorul clubului zălăuan va trebui să caute surse de finanţare în acest sens. „Deocamdată, trebuie să identificăm surse de finanţare pentru înmatricularea autovehiculului. Ne vom folosi destul de puţin de acest microbuz, fiindcă vor fi puţine competiţiile unde vom deplasa un lot de 14 – 15 sportivi. Până vom beneficia de un post de şofer, voi face toate demersurile pentru a putea conduce eu acest microbuz. Sunt singurul din cadrul clubului care am categoria D, dar va trebuie să am şi atestat, fiindcă maşina are tahograf. Deplasarea nu va fi uşoară, fiindcă la fiecare patru ore este nevoie de pauză, iar maşina este limitată la 90 de kilometri la oră”, a mai afirmat Silviu Mureşan.
Având în vedere bugetul redus de care beneficiază clubul, directorul CSM Zalău ia în calcul şi varianta închirierii microbuzului pentru diferite evenimente, ban ii urmând să fie folosiţi pentru secţiile de performanţă din cadrul clubului.
„Am avut discuţii în acest sens la nivel de minister, vom face tarife pe care să ni le aprobe ministerul, dar astfel de curse vom putea face doar în momentul în care vom beneficia şi de un şofer licenţiat. Înercăm să facem şi venituri proprii pentru club în momentul în care nu vom avea de făcut deplasări în interesul clubului. Până la urmă, acest microbuz poate fi şi o sursă de finanţare, având în vedere că bugetul de care beneficiem este extrem de redus”, a încheiat directorul clubului.
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, a declarat că suma totală a celor 100 de autovehicule se ridică la 3,62 de milioane de euro, alte 94 urmând a fi distribuite în perioada următoare cluburilor sportive şcolare prin intermediul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

One Thought to “CSM Zalău „şi-a tras” microbuz nou”

  1. Bani aruncati degeaba sa se plimbe prin tara si strainatate Muresan si rudele lui,plus camarila . De aceea si vroia unul nou de 8+1 ,ca pe primul albastru e pus pe butuci! Asta e tara in care traim….

Leave a Comment