Uniunea Europeană înăspreşte regulile pentru cei care vin din ţări non-UE, inclusiv Marea Britanie

Uniunea Europeană şi-a înăsprit regulile pentru vizitatorii din afara blocului european. Cetăţenilor le va fi permisă intrarea în statele UE doar dacă vin din ţările cu foarte puţine cazuri de coronavirus şi care nu au cazuri de infectare cu noile tulpini de Covid-19, relatează Digi24.

Ambasadorii UE au fost de acord cu noua măsură pentru călătoriile din ţări terţe, inclusiv Marea Britanie, în cadrul unei reuniuni la Bruxelles, a declarat pentru Reuters un diplomat european.

Conform recomandării privind călătoriile neesenţiale, ţările UE sunt încurajate să acorde acces fără restricţii, cum ar fi carantinele obligatorii, numai pe baza unor criterii stricte.

Persoana care intră într-un stat UE ar trebui să provină dintr-o ţară cu cel mult 25 de cazuri Covid-19 la 100.000 de persoane, pe parcursul a 14 zile, o rată de infectare mai mică decât în ​​toate ţările Uniunii

Restricţiile de călătorie ar trebui, de asemenea, să fie reintroduse rapid în ţările în care este detectată o incidenţă ridicată a noilor tulpini de Covid-19, se mai arată în decizia Uniunii Europene.

Unele ţări din UE, cum ar fi Germania, au impus deja restricţii dure, în timp ce Belgia a interzis complet călătoriile neesenţiale în sau din ţară până în martie.

UE a scos încă de săptămâna trecută Japonia de pe lista naţiunilor din care călătorii pot veni fără restricţii anti-pandemie. Lista conţine acum doar şapte ţări: Australia, China, Noua Zeelandă, Rwanda, Singapore, Coreea de Sud şi Thailanda, dar includerea Chinei depinde de primirea călătorilor din UE în China.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

Leave a Comment